MirzaM 57 Report post Posted July 10, 2010 [b]Osam hiljada[/b] Mogu li da se ponosim Ako u 4 Share this post Link to post Share on other sites
+sof1a 205 Report post Posted July 14, 2010 SAMOĆA - Rainer Maria Rilke Samoća je poput ki Share this post Link to post Share on other sites
+sof1a 205 Report post Posted July 19, 2010 Bajka za naivne princeze- Pablo Neruda Zarobljena u tebi tra Share this post Link to post Share on other sites
+sanel87 42 Report post Posted July 22, 2010 Neruda rulzz [img]http://forum.cazin.net/public/style_emoticons/default/icon_cheesygrin.gif[/img] [font="verdana"][size="2"] [i][u]Čekaj me - Konstantin Simonov[/u][/i][/size][/font] [font="verdana"][size="2"][b][i] [/i][/b][/size][/font] [font="verdana"][size="2"][b][i] [/i][/b][font="verdana"][size="2"][i]Čekaj me, i ja cu doći, samo me čekaj dugo. Čekaj me i kada žute kiše noći ispune tugom. Čekaj me i kada vrućine zapeku, i kada mećava briše, čekaj i kada druge nitko ne bude čekao više. Čekaj i kada čekanje dojadi svakome koji čeka.[/i][/size][/font][i] [/i][font="verdana"][size="2"][i]Čekaj me, i ja ću sigurno doći. Ne slušaj kad ti kažu kako je vreme da se zaboraviš i da te nade lažu. Nek poveruju i sin i mati da više ne postojim, neka se tako umore čekati i svi drugovi moji, i gorko vino za moju dušu nek piju kod ognjišta. Čekaj i nemoj sesti s njima, i nemoj piti ništa.[/i][/size][/font][i] [/i][font="verdana"][size="2"][i]Čekaj me, i ja cu sigurno doći, sve smrti me ubit neće. Nek kaže tko me čekao nije Taj je imao sreće! Tko čekati ne zna, taj neće shvatit, niti će znati drugi da si me spasila ti jedina čekanjem svojim dugim. Nas dvoje samo znat će mo kako preživjeh vatru kletu - naprosto, ti si čekati znala kao nitko na svetu...[/i][/size][/font][i] [/i] [/size][/font] Share this post Link to post Share on other sites
+Malina 449 Report post Posted July 22, 2010 Luis Cernuda Kad bi čovek mogao reći ono 1 Share this post Link to post Share on other sites
+sanel87 42 Report post Posted July 22, 2010 Moram jos ovo da nakacim [font=verdana][size=2] [b][url=""]A koliko si imala ljubavnika - Jiri Share this post Link to post Share on other sites
+veritas 188 Report post Posted July 23, 2010 [b][i]Ostavila bih te ja[/i][/b][i] [/i][i] Odrekla bih te se ja, konačno, da to zavisi od mene, ali od mene ne zavisi ni 1 Share this post Link to post Share on other sites
+sof1a 205 Report post Posted July 24, 2010 Volim Te - Paul 1 Share this post Link to post Share on other sites
+veritas 188 Report post Posted July 25, 2010 [font="Arial"][size="2"][color="#000000"][i]Nas dvoje [/i][/color][/size][/font][size="2"][color="#000000"][i][font="Arial"] Nas smo dvoje tiho, zaboravljeno groblje, U nama mrtva ljubav spava. Ti 1 Share this post Link to post Share on other sites
+veritas 188 Report post Posted July 25, 2010 Takva sam ja Odavno sam, sugradjani cestiti, izmirenja zastavu belu na srce svoje pobola. Sve mi je sad svejedno i ravno do mora; sita sam i mrznja i ljubavi i cutanja i romora. Za vasu borbu zivotnu ja nemam svojstva. A srce mi je, medjutim, vecno zedno svega onoga cega je sito; i umrlo bi ako bi u danu imalo cas spokojstva. Ni za srecu ljudsku nisam ja stvorena, jer ne umem da zivim samo od zivljenja; jer ni za sta cega ima nemam divljenja; jer znam da ne mogu svoj zivotni dug samo snom izmiriti. Pa ipak, mada mi ovde nije udesno, zivota ja bih zadrzala krug, jer boli mene ipak cudesno sto ce me jednom nestati. Ni srca nemam vaseg, sugradjani cestiti, jer beskrajno volim nekoga iza onih na vidiku atara. Za njegov bih osmeh jedini posla preko voda i vatara, preko urvina i bregova, odavde na dan i noc hoda; pa ipak njegova ne bih mogla biti, niti ce ljubav moja za njim ikad drugoga roda do pesama imati. Desanka M. Share this post Link to post Share on other sites
+veritas 188 Report post Posted July 26, 2010 Zavole bela mirisna ruza crni bodljikavi trn. Ti ne verujes meni, je li, dragi, da je ruza zavolela trn? I kada mu ona u jednu bisernu zoru rece kako ga voli, on se grohotom i prezrivo nasmeja. Ti ne verujes meni, je li, dragi, da se je trn prezrivo nasmejao? A kada jednoga dana neko htede uzbrati belu mirisnu ruzu, trn mu izbode ruke. Ti ne verujes meni, je li, dragi, da mu je trn izbo ruke? Desanka Maksimovic Share this post Link to post Share on other sites
+sanel87 42 Report post Posted July 26, 2010 [quote name='veritas' date='25 July 2010 - 21:32 ' timestamp='1280086330' post='385613'] [font="Arial"][size="2"][color="#000000"][i]Nas dvoje [/i][/color][/size][/font][size="2"][color="#000000"][i][font="Arial"] Nas smo dvoje tiho, zaboravljeno groblje, U nama mrtva ljubav spava. Tišinu, gdje vječnost među trošnim križevima drijema, katkada samo samotna ptica narušava. [/font][/i][/color][/size][/quote] najs najs [color="#2C383D"][font="Georgia,"] [b]Ludost[/b] [/font][/color] [color="#2C383D"][font="Georgia,"]Ludost je pisati rijeci[/font][/color] [color="#2C383D"][font="Georgia,"]po vodi koja protjece,[/font][/color] [color="#2C383D"][font="Georgia,"]ali nema nista ludje,[/font][/color] [color="#2C383D"][font="Georgia,"]nego svoje snove darovati zeni[/font][/color] [color="#2C383D"][font="Georgia,"]koja nema srca za tebe! [/font][/color] 1 Share this post Link to post Share on other sites
+sof1a 205 Report post Posted July 26, 2010 Znat će Share this post Link to post Share on other sites
+sanel87 42 Report post Posted July 26, 2010 [left][font="Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif, sans-serif"][size="2"][b][i]Ne placi - Arsen Dedic[/i][/b][/size][/font][/left][left][font="Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif, sans-serif"] [/font][/left][left][font="Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif, sans-serif"][size="2"]Ne placi, mala moja, ima dana pred tobom Prvi put kazes [i]zbogom[/i], pa je tesko...[/size][/font][/left] [left][font="Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif, sans-serif"][size="2"] Znam.[/size][/font][/left] [left][font="Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif, sans-serif"][size="2"] Ne placi, mila moja, mnogo boljeg te ceka Zivot nas, kao rijeka, nosi dalje sad[/size][/font][/left] [left][font="Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif, sans-serif"][size="2"] Moje igre su teske, ne znam ljubav da dam Volim stvari daleke i trazim ih sad[/size][/font][/left] [left][font="Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif, sans-serif"][size="2"] Ne placi, duso moja, nek' te muzika tjesi I makar ti se smijesi... kad ne mogu ja[/size][/font][/left] [left][font="Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif, sans-serif"][size="2"] I makar ti se smijesi... Kad ne mogu ja.[/size][/font][/left] [left][font="Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif, sans-serif"][size="2"] Kad ne mogu ja...[/size][/font][/left] [left][font="Tahoma, Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif, sans-serif"][size="2"] Kad ne mogu ja.[/size][/font][/left] Share this post Link to post Share on other sites
+veritas 188 Report post Posted July 26, 2010 Oprosti mi Oprosti mi ,sto sam trazila ljubav, tamo gde je nije bilo. Oprosti mi ,sto sam umisljala srecu koja se nije ni nazirala. Oprosti mi ,sto nisam znala kako da te zadrzim. Oprosti mi ,jer sam te iskreno volela ( ne znam ko je) i ova ... Da nije ovih pustih godina, da nije ovih noci cekanja, ja sam mogla drugome rodit lijepe sinove da me nisu tvoje oci gledale.. Da nije ovog tijela palmenog, da nije tvoga srca kamenog, ja sam mogla dusom svom nekom drugom ugrijati dom, da zvijezde nisu htjele nebu tvom.. Nisam ti se tugo nadala, beskrajno sam njega cekala nisam ti se sreco sakrila samo za njega sam se rodila... i ova ... Osamljena Kao mjesec na nebu, sama sam u sobi. Ugasila sam svjetiljku I drhtim u tami kao plaha ptica. Svi presahnuli izvori u meni su proključali I ja opet plačem - plačem jer si ti daleko... I nikad nećeš doznati, kako mi je teška ova noć bez tebe. Vang Seng Ju Share this post Link to post Share on other sites
+Daisy 563 Report post Posted July 26, 2010 evo ne znam jel iko stavljao ovo, klasika SONET XVIII Da ka 1 Share this post Link to post Share on other sites
Loca 68 Report post Posted July 26, 2010 Sa mnom je opasno ici, ja se nikad ne umaram. Sa mnom je opasno hteti, ja nikad ne odustajem. Neiskvaren iskustvom, poseban slucaj samoce. Ponekad izmislim sadasnjost, da imam gde da prenocim. I suvise sam video, da bih smeo da tvrdim, mnogo toga sam saznao, da bih imao ijedan dokaz ali ipak uz mene se moze, mada je neobicno. Sa mnom je opasno voleti, ja nikad ne zaboravljam. Pokusavam da shvatim ucenja koja mene shvataju. Nejasna mi je vera spremna da u mene veruje. Tesko je biti okovan u moju vrstu slobode. Lako mi je s nemirom, ne mogu da umirim mir. Al ipak uz mene se moze, mada je neobicno, sa mnom je cudno cak i umreti... jer ja se ne zavrsavam. 1 Share this post Link to post Share on other sites
+sof1a 205 Report post Posted July 27, 2010 Okrutni opro Share this post Link to post Share on other sites
Ajsa 0 Report post Posted July 31, 2010 Oprosti mi... Sada odlazim, oprosti mi za sve, ne krivi me ni kada ti bude najteze. Ja cuvam te u svojim mislima, i gdje god da odem, uvijek bit ces tamo gdje sam ja. Dobro znas da sada bih dala sve, da nocas vrijeme stane, zauvijek. Ako vec mora doci sutra, ako vec mora biti kraj, bar po dobru ti me pamti, bar po dobru ti me znaj. Ako veceras moram protiv sebe, sve bi mi znacilo da znam, bar po dobru da me pamtis u svojim mislima. I nocas zadnji put me zagrli za kraj, kada budes sam u dugim noćima i shvatis da me volis kao nikad nikog, dozovi me, probudi me iz sna, nek vjetar tvoje rijeci nosi tamo gdje sam ja!!!. Share this post Link to post Share on other sites
+sof1a 205 Report post Posted August 4, 2010 Ne vjeruj - Aleksa Share this post Link to post Share on other sites
+sanel87 42 Report post Posted August 4, 2010 [color=#3A3A3A][font=arial, Verdana, georgia, sans-serif][size=2][b][color=#003366]U nama samo su oči Share this post Link to post Share on other sites
+sanel87 42 Report post Posted August 5, 2010 [color=#3A3A3A][font=arial, Verdana, georgia, sans-serif][size=2][b][color="#000000"]Evo nesto samo zato sto Veritas zahtjeva [/color][/b] [b][color=#003366] [/color][/b] [b][color=#003366]Noć tajanstva[/color][/b] [color="#808000"]Ja ćutim da sam nečim taknut. Ko dahom. Ali ne znam čime. Da l Share this post Link to post Share on other sites
+veritas 188 Report post Posted August 5, 2010 O KLASJE MOJE... O klasje moje ispod golih brda, Moj crni hljebe, krvlju po 1 Share this post Link to post Share on other sites
+Amren 660 Report post Posted August 6, 2010 Osmjeh Nismo se cak ni upoznali a ja uzimam kopiju tvog osmjeha bez pitanja potajno u prolazu cim se udaljila stavio sam ga na lice izgleda da je to stvarno izvrstan osmjeh ljudi kraj kojih prolazim kradu od mene kopije bez pitanja potajno znam to jer sam neke ponovo sreo prvi put ozibljni, a sada s osmjehom ukradenim s mojeg a zapravo s tvojeg lica... Ivica Smolec Share this post Link to post Share on other sites