+Hugolina 1 Report post Posted October 19, 2007 TEUBEI-NESUH (Pokajanje jednog grje Share this post Link to post Share on other sites
Maqdisi 2 Report post Posted October 23, 2007 mislim da ulazi u domen poezije Autor je nepoznat, Majka Fatu kroz tri gore viče: [color="#000000"]"Jesi l' [/color][url="http://bs.wikipedia.org/w/index.php?title=K%C4%87er&action=edit"][color="#000000"]kćeri[/color][/url][color="#000000"], ub'jelila [/color][url="http://bs.wikipedia.org/w/index.php?title=Platno&action=edit"][color="#000000"]platno[/color][/url][color="#000000"]?"[/color] Fata joj se kroz sedam odziva: "Nisam majko ni do vode stigla; Dragi mi je vodu zamutio! Kun' ga, majko, i ja ću ga kleti, Samo stani, ja ću započeti: [url="http://bs.wikipedia.org/wiki/Zatvor"][color="#000000"]Tamnica[/color][/url] mu moja njedra bila, Sind Share this post Link to post Share on other sites
+_MORRISON_ 10 Report post Posted November 13, 2007 Evo jedna od [b][i][font="Verdana"][size=2]Charles Baudelaire-a : [/size][/font][/i][/b][font="Verdana"][size=2]"Djevice, demoni, mučenice bijedne ! U preziru zbilje i njezinih uza Sve beskraja Share this post Link to post Share on other sites
+Hugolina 1 Report post Posted November 13, 2007 'Svakidasnja jadikovka' Kako je te Share this post Link to post Share on other sites
+_MORRISON_ 10 Report post Posted November 25, 2007 [b]Posljednja noć[/b][u][/u] U mom oku ne tra Share this post Link to post Share on other sites
+Clark Gable 140 Report post Posted December 4, 2007 [b] Pismo majci[/b] Jesi li Share this post Link to post Share on other sites
+_MORRISON_ 10 Report post Posted December 7, 2007 [font="Verdana"][size=2]Evo jedne od jednog mog prijatelja...[/size][/font] [b][i][u]PRVO LJUBAVNO ISKUSTVO[/u][/i][/b] [b][i]Nisam imao uputstvo za prvo,ljubavno iskustvo. Al' Share this post Link to post Share on other sites
+[LoLLipop] 13 Report post Posted February 1, 2008 [b]Izet Sarajlić [/b] Veceras cemo za njih voljeti. Bilo ih je 28. Bilo ih je pet hiljada i 28. Bilo ih je vise nego sto je ikad u jednoj pjesmi bilo ljubavi. Sad bi bili ocevi. Sad ih vise nema. Mi, koji smo po peronima jednog vijeka odbolovali samoce svih svjetskih Robinzona, mi, koji smo nadzivjeli tenkove i nikog nismo ubili mala velika moja, veceras cemo za njih voljeti. I ne pitaj jesu li se mogli vratiti. I ne pitaj je li se moglo natrag dok je posljednji put, crven kao komunizam, goreo horizont njihovih zelja. Preko njihovih neljubljenih godina, izbodena i uspravna, presla je buducnost ljubavi. Nije bilo tajni u polegnuloj travi. Nije bilo tajni u raskopcanoj bluzi. Nije bilo tajni u klonuloj ruci s ispustenim ljiljanom. Bile su noci, bile su zice, bilo je nebo koje se gleda posljednji put, bili su vozovi koji se vracaju prazni i pusti, bili su vozovi i makovi, i s njima, s tuznim makovima jednog vojnickog ljeta, s divnim smislom podrazavanja, takmicila se njihova krv. A na Kalemegdanima i Nevskim Prospektima, na Juznim Bulevarima i kejovima rastanka, na Cvjetnim Trgovima i Mostovima Mirabo, divne i kad ne ljube, cekale su Ane, Zoje, Zanet. Cekale su da se vrate vojnici. Ako se ne vrate, svoja bijela negrljena ramena dace djecacima. Nisu se vratili. Preko njihovih streljanih ociju presli su tenkovi. Preko njihovih streljanih ociju. Preko njihovih nedopjevanih marseljeza. Preko njihovih izresetanih iluzija. Sad bi bili ocevi. Sad ih vise nema. Na zbornom mjestu ljubavi sad cekaju kao grobovi. Mala velika moja, veceras cemo za njih voljeti... [b]Ne daj se Ines Arsen Dedic[/b] Ne daj se Ines Ne daj se godinama moja Ines Drukcijim pokretima i navikama Jer jos ti je soba topla Prijatan raspored i rijetki predmeti Imala si vise ukusa od mene Tvoja soba divota Gazdarica ti je u bolnici Uvijek si se razlikovala Po boji papira svojih pisama, po poklonima Pratila me sljedeceg jutra oko devet do stanice I rusi se zeleni autobus tjeran jesenjim vjetrom Kao list niz jednu beogradsku padinu u vecernjem sam odijelu i opkoljen pogledima Ne daj se mladosti moja, ne daj se Ines Dugo je pripremano nase poznanstvo I onda slucajno uz vrucu rakiju I sa svega nekoliko recenica, lose prikrivena zelja Tvoj je nacin gospodje i obrazi seljanke Prostakuso i plemkinjo moja Pa tvoje grudi, krevet I moja soba objesena u zraku kao naranca Kao narancasta svjetiljka nad zelenom i modrom vodom Zagreba Proleterskih brigada 39 kod Prkovicka Pokisla ulica od prozora dalje i sum predvecernjih tramvaja Lijepi trenuci nostalgije, ljubavi i siromastva Upotreba zajednicke kupaonice I "Molim Vas, ako netko trazi" Ne daj se Ines Evo me ustajem tek da okrenem plocu Da li je to nepristojno u ovakvom casu Mozart Requiem Agnus Dei Meni je ipak najdrazi pocetak Raspolazem s jos milion njeznih I bezobraznih podataka nase mladosti Koja nas pred vlastitim ocima vara, i krade, i napusta Ne daj se Ines Poderi pozivnicu, otkazi veceru, prevari muza Odlazeci da se pocesljas u nekom boljem hotelu Dodirni me ispod stola koljenom Generacijo moja, ljubavnice Znam da ce jos biti mladosti, Ali ne vise ovakve - u prosjeku 1938 Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite I ta ce mi mladost tesko pasti A bit ce ipak da ste vi u pravu Jer sam sam na ovoj obali Koju ste napustili i predali bezvoljno A ponovo pocinje kisa, Kao sto vec kisi u listopadu na otocima More od olova i nebo od borova Udaljeni glasovi koji se mijesaju Glas majke prijatelja, kceri, ljubavnice, broda, brata Na brzinu pokupljeno rublje pred kisu I nestalo je svjetla s tom bjelinom Jos malo setnje uz more i gotovo Ne daj se Ines Share this post Link to post Share on other sites
+Falcon 24 Report post Posted February 1, 2008 JASNA PONOĆ Ovo je tvoj sat, o du Share this post Link to post Share on other sites
+Falcon 24 Report post Posted February 1, 2008 Ne floodam ali sam Ujevica morao odvojiti. Takav carobnjak rijeci mora biti sam za sebe u postu. POBRATIMSTVO LICA U SVEMIRU Ne boj se, nisi sam! Ima i drugih nego ti koji nepoznati od tebe Share this post Link to post Share on other sites
+Falcon 24 Report post Posted February 3, 2008 Evo jos Strepnja Desanka Maksimovic Ne, nemoj mi prici! Hocu izdaleka da volim i zelim tvoja oka dva. Jer sreca je lepa samo dok se ceka, dok od sebe samo nagovestaj da. Ne, nemoj mi prici! Ima vise drazi ova slatka strepnja, cekanje i stra'. Sve je mnogo lepse donde dok se trazi, o cemu se samo tek po slutnji zna. Ne, nemoj mi prici! Nasta to i cemu? Izdaleka samo sve ko zvezda sja; izdaleka samo divimo se svemu. Ne, nek mi ne pridju oka tvoja dva! Share this post Link to post Share on other sites
+Clark Gable 140 Report post Posted August 23, 2008 [b][size=2]Abdulah Sidran-CEGA SMO ZBIR[/size][/b] Ja nisam ovako,u nocima,bdijuc,zamisljao ovu zimu.Dusa se gradom spremala koracati sama.Sad:nas je dvoje!Biva ovo blago neko godisnje doba,ruka tek mehko drhturi dok,kao starci,koracamo,toplinu nosec, pomalo bivsu. Otuda mozda i nesto jeze u glasu mujezina: koliko da podsjeti nas:traje neimastina, i mrtvo medju nas pada srce ptice koje nas spaja.Ljubav?Zapravo to je samo staza, kojom koracajuci,s pogledom sto svijetli, blizimo tek se putu na cijem kraju gori: ljubav.Samo trpnjom obdareni znaju tu tacku,taj u nebu ponor:kad put,i cilj mu,bivaju jedno i isto.Koracajmo,koracajmo zato dalje,drugo nenadana. Nasem hodu bascarsijska kao da podsmijeva se rulja!Tvoja je ruka,medjutim,hladna, i moje je da je grijem,ne osvrcuc se: naprijed,gdje se komesa svijet,sita i troma tijela,trgovine punec i praznec, natrag,gdje-pogledaj!-stopio se led, na zutoj cigli,pod nasom stopom!Moje je, ruku da ti grijem. Prospimo,kazes,ovoga casa,zutoga zrna dvije sake,postujuc smjerno obicaj nasega grada.Dajem ti za pravo,po stoti put,dok prh i leprs u usima sumi.-Golubica ona tamo,sitna,scucurena,iz tvoje ruke kao da pustena je,moju ne taknuvs.Zbilja-ti Share this post Link to post Share on other sites
+veritas 188 Report post Posted September 1, 2008 Nikog nisam voljela kao tebe I nikog neću voljeti kao tebe Sve dalje ide Share this post Link to post Share on other sites
+veritas 188 Report post Posted September 9, 2008 MOJE SUZE Mnogome je zagonetka, Sto u mene nema suza, Sto se nikad ne rasplace- Obijesna moja Muza? A ja ne znam sto bih plak'o, Kad napretek suza ima, Jer je rekbi plac prirođen, Svima novima pjesnicima. Ta i meni katkad udes U pohode tugu spremi I u njenoj prisutnosti Moja Muza zanijemi. Moje suze nisu voda, Sto ih puki slucaj mami, Moje suze - to su moje Zdrave duse dragi kami. Samo onda proliju se Niz obraze tamno blijede, Kad se stoput kroz koprenu Ciste svijesti procijede. Moje suze rijetko teku Al kad teku onda prze, Moje lice, dusu peku Od magijskog ognja brze. Ko ih ne zna cijeniti, Drzovit je - Bog mu prosti Jer su suze bekri - Mirzi Prijeki mehlem u zalosti. ne znam autora Share this post Link to post Share on other sites
+Falcon 24 Report post Posted September 11, 2008 SAMOTNA LJUBAV Ponoć već je pro Share this post Link to post Share on other sites
+Falcon 24 Report post Posted September 11, 2008 SUTRUSNI TRAMVAJI Moji me tramvaji voze u beskonačnost. Jednim naporom peta skočit ću u bo Share this post Link to post Share on other sites
+veritas 188 Report post Posted September 11, 2008 MAJKA U sumrak kraj prozora Majka nogom ljulja lukove Kolijevke u kojoj spava dijete. Ali vec nema kolijevke, Ali vec nema djeteta, Otislo je medju sjene. Majka sama sjedi u mraku, Ljulja nogom uspomene. Leopold STAFF Share this post Link to post Share on other sites
+veritas 188 Report post Posted September 11, 2008 AKO ZALBA PTICA, IL' SRED VJETRA LJETNOG Share this post Link to post Share on other sites
+Falcon 24 Report post Posted September 12, 2008 Kako Share this post Link to post Share on other sites
+Clark Gable 140 Report post Posted November 1, 2008 [b][size=2]Svakog se dana[/size][/b] Svakog se dana sada budim s rado Share this post Link to post Share on other sites
gossipgirl 0 Report post Posted January 12, 2009 Voljeti tebe Plač jutarnjih ki Share this post Link to post Share on other sites
Alucard23 0 Report post Posted January 12, 2009 Lazna ljubav Zatvori oci i poljubi me I onda mi reci da me volis Ja znam da lazes me I da se u sebi boris Ali ja ne osjecam razliku Dal me volis ili ne Zato samo zasmiri i poljubi me Slobodno mi odlugmi nesto Ja cu zaboravit sta si mi uradila Sanjam da te nisam izgubio Sanjam da znas koliko sam te volio Dal nesto prema meni osjecas nije mi vazno Poljubi me jednom pa makar to bilo lazno Autor: JA! Share this post Link to post Share on other sites
+sanel87 42 Report post Posted January 12, 2009 hebote dobar si druze , de okaci jos koju pjesmu, znam da ih imas hehhe Share this post Link to post Share on other sites
Alucard23 0 Report post Posted January 13, 2009 Bojim se da bi doslo do kradje autoskih prava..jbg Share this post Link to post Share on other sites