Jump to content
CazinNET Forum
PacificHurricane

Android OS ( open source )

Recommended Posts

ja sam apdejtovao prije par dana svoj SE na to 4.0.nesto

nakon sto sam napravio factory reset (15 minuta nakon apdejta), te logirao se sa svojim accountom prikazivalo mi je da imam najnoviji apdejt

no, sad kad pogledam, rijec je o 2.nesto

tako da situacija sa SE nije bas takva kakva ti misls da jeste :)))

Pratim ja ta sva previranja i na trzistu i informaticki..
U zadnje 3 godine sve jedna procjena se pokazala manje vise tacnom..
tako i ovdje prije godinu dana kada sam trubio da je samsung na vrhu, nekima je dugo trebalo da skontaju :D

ili sony ili htc ce iz prikrajka/čeke zauzeti tron.. Malo se jos obrazujem i nacitavam po njihovim forumima da bi imao konacnu analiticku procjenu :)
jer motoroli ce trebati dobrana godina da se uskladi sa novim timom

a samsung je otisao k vragu jer su (osim tih par ukradeni patenata :P ) poceli i marketinsku filozofiju od rahmetli Jobsa.. Tako naguravaju maglu za svoj novi s3 dok HTC lagahno bere povlaku i kajmak sa svojim quadcore izvedbama

Medjutim tu je i Sony, malo nas je sviju poremetilo to sto su sad samo sony. i cekamo svi prve korake novorodjenog :)

Zakljuceno..

HTC sa serijom ONE ce pobrati godisnji kajmak.. :) isto ko prosle godine galaxy serija.. sony je ipak jos zelen a samsung maaaahhh kad me izdaju moji, to mi je najgore :P

Ovaj android postao kaj windows, nikvih zavrzlama, sve crackovano i servirano na tanjuru :D :D
instaliro sebi navigon jednim klikom :) Edited by CAZINJANIN

Evo ga dolazi nam uskoro nadogradnja 4.1 ili ti ga Jelly Bean, kako pisu da nece nista strasno biti i da se sve ulaze na skorasnju verziju 5.0 aka Lime Pie.

Najiteresantnije je da ce Samsung galaxy nexus dobiti prvi update, sto mi se provlaci kroz glavu da se stvarno isplati kupiti ovaj guglfon jer prvo i nije toliko los, te cijena je isto primamljiva a na kraju taj update o kojem svi razbijaju glavu, e tome se vlasnici ne trebaju sikirati...

Neka meni mog' "dzindzer breda" . :kiffer: Ja vise ne nadogradjivala nista u Boga. :D
  • Upvote 2

Jeste culi da s dolaskom Jelly Bean-a Android vise nece podrzavati flash u browserima? Po meni jako losa vijest s obzirom da je to jedna od vaznijih prednosti koju Android ima nad iOS-om. HTML5 ili ne, prerano je za ukidanje Flasha.

[quote name='PacificHurricane' timestamp='1331684797' post='451263']
Znaci dodje mi da raskinem srcani ugovor sa glupim guglom :D
Sve tamo nekim livim markama i telefonima sredjuju najnovije update [b]a njihovom guglfonu sipak..[/b]
majkicu im kapitalisticku :)

Razocarali su i mene i hiljade drugih korisnika,
od google mobile, xda foruma i raznih ostalih stranica pljuju po guglu pa cu i ja ovdje jer su me uvrijedili..
zasigurno sam se predomislio da kupim novi nexus..

Prelazim na sony ili htc (razmislicu jos) a takodjer preporucujem i ostalim...
[/quote]
[quote name='PacificHurricane' timestamp='1340620716' post='460150']
Evo ga dolazi nam uskoro nadogradnja 4.1 ili ti ga Jelly Bean, kako pisu da nece nista strasno biti i da se sve ulaze na skorasnju verziju 5.0 aka Lime Pie.

Najiteresantnije je da ce Samsung galaxy nexus dobiti prvi update, sto mi se provlaci kroz glavu [b]da se stvarno isplati kupiti ovaj guglfon[/b] jer prvo i nije toliko los, te cijena je isto primamljiva a na kraju taj update o kojem svi razbijaju glavu, e tome se vlasnici ne trebaju sikirati...
[/quote]
De odluci se.

optimiziranje je kasnilo mjesec dana i tu sam bio izrevoltiran. ali su jopet best off :)
imam neki filing za windows mobile 8 da ce biti dobar. mozda i promjenim tabor ko zna :D

[quote name='PacificHurricane' timestamp='1341014850' post='460588']
imam neki filing za windows mobile 8 da ce biti dobar. mozda i promjenim tabor ko zna :D
[/quote]
Pogotovo kad s njim dodje PureView ;)

valjda ce izvorni kod biti isti i za win8 a i za mobile. tako da ce svi programi sa windows platforme moci i na mobile..
po meni je to najveca prekretnica da se ugrozi apple i google... ja cu shodno time pratiti trend :)

Android pada u jos jednu krizu :)
Ove zafrkancije gdje se uvjek na novi update staro mora fragmentirati, kraj toga sto neke slabije verzije nikad nece ni dobiti novi update. Tjera ga u propast :)

Hocel prezivjeti ove strahote...?
Jedino znam da je androidovac jedino dobro biti a imati najnoviji samsung ili motorolu.. htc i sony tu i tamo. ostalo ako i kupite neki ZTE telefon sa najnovijim updateom, to ne znaci da cete ikad dobiti naredni :D

Mora prezivjeti : )) Edited by bull

Android 4.1.0 aka Jelly Beans stigao
evo super frcera.. facebook i firefox na njemu predobro rade..

zasad mana je sto ovaj tekst 4 put pisem jer jesil malo duze pretisno dugme za brisanje, obrise sve :D

a uskoro opsirnije :)

Forum na Tapatalk

https://play.google.com/store/apps/details?id=segvic.bhtelecom.imenik
Nova App - preporuke. Isprobano i radi odlicno i brzo
  • Upvote 1

Dostupan novi update za Xperiu S. Edited by bull

Apdejt završen za sad kao da je još malo ubrzan i ove dole "tipke" napokon imaju bolji odaziv..
Kažu da baterija traje malo duže pa vidjećemo

4.1.1 ???

Ma ovi svi telefoni za koji mjesec sateru bateriju. Moracu koju godinu sacekati na ove fleksibilne ekrane druge generacije koji rade na manjem napajanju
  • Upvote 1

Ma jok, 4.04 je. Mali neki update koji je rijesio neke bugove i poboljšao mu još fluidnost. Vidjećemo kako će se baterijaponašati

[b]Benchmark (Dual Cores) The Xperia Device vs (QuadCores) Galaxy S3 and Galaxy Note[/b]
[url="http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_note_ii_lte_live_pictures_and_benchmarks-news-4731.php"]http://www.gsmarena.com/samsung_gala...-news-4731.php[/url]

Ovako, posto se ovih updatea naredalo puno (nekim nije, zao mi je :) ) tako je i moj nexus bio usporio jer je bio pretrpan starim i novim glupostima i memorija mu je gorila, a sve to nije mogao prekuhati. U prvo vrijeme sam se bio poceo sekirati reko ebemu i ovaj Jelly Bean sta li je ovo..
Medjutim lagahno sam ga vratio na tvornicke postavke, sa tim da kliknete da obrise i sve zapamceno sa aplikacija ko npr history od ovih internet gluposti itd.. Ne morate formatirati i USB memoriju.

Onda lagahno odete na Play store i tamo imate na svom accountu upisano sve aplikacije koje ste do sad skinuti, treba vam, npr ko meni za jednu 20 app, jednu pola sata da sve imate ponovo nazad a da vam tel leti kaj zmaj :)

Jer ja svog nisam sa 2.3.3 sve do 4.1.1 dirao. a sad je cist, zovem ga munja :D

Ovako, volite slusati mjuzu na svom android mezimcu i naravno to radite preko youtube ali bi samo slusali mjuzu a ne video.
Aplikacija se zove PVSTAR+, radi u backround i stedite nenormalno bateriju jer muziku mozete slusati sa ugasenim displayem. A evo kao ja sad, slusam mjuzu i istodobno pisem preko mobaca ovdje..
I na to sve PVSTAR+ ima i timer za automatsko gasenje nakon nekog vremena. Koji cu ja upravo naviti na 20 min, pustati sebi neki chillout komad i lagahno zaspati :)
  • Upvote 1

Droid.ba je domaća stranica koja se bavi tematikom Android operativnog sistema, i uređaja koji rade na istom.

Znači vijesti, recenzije, aplikacije, igrice, programiranje Android aplikacija, zanimljivosti iz Android svijeta.

Pa ko je zainteresovan neka baci pogled: www.droid.ba

• Upvote 1

Pošto sam pitao Pacifika tamo sta bih mogao instalirati na moju staru Xperiu X8 on mi posla link na xda forum. Pregledao sam tamo svasta, ali stvar je u tome da i dalje ne znam koji OS da instaliram, sta je najbolje da stavim na nju kako ne bi kocila. Naravno prednost kod mene ima muzika, pozivi, poruke i WiFi. Posto vidim da se stvarno razumijete u to zamolio bih da mi napisete sta i kako, koje verzije i to ako vam se da ?