+Malina 449 Report post Posted June 19, 2010 Being in a minority, even a minority of one, did not make you mad. There was truth and untruth, and if you clung to the truth even against the whole world, you were not mad. 1984, George Orwell 1 Share this post Link to post Share on other sites
mell 137 Report post Posted June 19, 2010 ima, ovo je samo dio: a oni koji su mislili da necu uspjeti, njima najvise zahvaljujem, jer bez njih ne bih ni pokusala ima nesto u tim famoznim recenicama, barem meni Share this post Link to post Share on other sites
+Amren 660 Report post Posted September 26, 2010 "Be Share this post Link to post Share on other sites
Frozen 34 Report post Posted September 26, 2010 Prkoseci zakonu gravitacije, u njenom oku je blistala malena suza, a onda se ipak otkinula i nestala putujuci kraj nosica. Znam, more je potopilo Atlantidu, i krckajuci stene kao lesnike, isaralo lokalnu planetu. Brzaci lome turbine, a mutne velike reke nakrive sesir pa potope Kinu i Indiju kao veliki ves. I nikom' nista... Ali suza je kraljica. Suza je najmocnija vodena sila. Sto puta sam premestao namestaj i trazio pravu nijansu za zidove. Uzalud. A onda se ona ponovo osmehnula, laganim pokretom sklonila kosu sa cela i taj mali, unikatni detalj potpuno je preporodio enterijer. Imao sam puno takvih dana u zivotu i pamtim ih samo po tome sto sam ih zaboravio. Oni su kao slike u decijim farbankama koje ozive tek kad se oko njih potrudis, i ja sam, kao i svi, preskocio mnogo stranica tragajuci za slikama koje cu lakse obojiti. Share this post Link to post Share on other sites
+Amren 660 Report post Posted November 1, 2010 (edited) Kasno je sjećanja, uzalud se javljate, beskorisne su vaše nemoćne utjehe i podsjećanja na ono što je moglo da bude, jer što nije bilo, nije ni moglo da bude. A uvijek izgleda lijepo ono što se nije ostvarilo. Meša Selimović Edited November 1, 2010 by Amren Share this post Link to post Share on other sites
+Amren 660 Report post Posted November 1, 2010 (edited) Ali ipak uz mene se može, mada je neobično. Sa mnom je opasno ići, ja se nikad ne umaram. Ali ipak uz mene se može, mada je neobično, sa mnom je opasno htjeti, ja nikad ne odustajem. Ali ipak uz mene se može, mada je neobično, sa mnom je opasno voljeti, ja nikad ne zaboravljam. Ali ipak uz mene se može, mada je neobično. Sa mnom je čudno čak i umrijeti, jer ja se ne završavam. Edited November 1, 2010 by Amren 1 Share this post Link to post Share on other sites
Punisher 207 Report post Posted November 1, 2010 (edited) U duboki i zagonetni bunar njenog pogleda ubacio sam sapat jednog malog poljupca, kao sjajni srebrni novcic, ali on je zalutao negde na dugom putu do dna.... Sreca da nista nisam pozeleo... Ustajuci naneo sam joj prstom dodir na obraz, pazljivo i nezno, kao prozirnu nijansu svetloljubicaste na tek zapoceti portret ceznje... Idem sad....Nedostajaces mi.... Balasevic__________________ i rekli su: 'ti verujes u bajke?' ne...ja ucestvujem u njima. P.S. Nije bas da mi je oduzela dah, vec sam jako zelio da joj se zelja ispuni... Edited November 1, 2010 by Punisher Share this post Link to post Share on other sites
+sof1a 205 Report post Posted November 1, 2010 ... trebalo bi da svi ljudi budu međusobno (takva) ogledala i da jedni drugima odgovaraju i govore... ... onaj ko je mogao da Share this post Link to post Share on other sites
+sof1a 205 Report post Posted November 17, 2010 Nada je san budnih. Aristotel Ko svoju Share this post Link to post Share on other sites
+Amren 660 Report post Posted November 18, 2010 [color=#333333][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]"Te večeri zaljubio sam se u jedan glas. Samo u glas. Ni Share this post Link to post Share on other sites
+veritas 188 Report post Posted November 18, 2010 "... Sve nam je odneseno, i sad ruka motri na krv Share this post Link to post Share on other sites
+veritas 188 Report post Posted November 18, 2010 (edited) "... Živiš tamo gde neće stići niko drugi sem tebe: u suzi mojoj." "... Još se moje sećanje na tebe nije ohladilo i nije se formiralo u uspomenu. Stalno si nezavršena u masti; tako daleko da ne znam - a ipak te znam napamet tvoje oči, usta, a nekad čak ni ideju ovaploćenja čije si ti ostvarenje. Tako si blizu mene, kao što bih ja želeo da budem blizu tebe. Tako si blizu mene da se sporazumevamo otkucajima srca. Tako blizu da bi, radi opstanka, morao prestati da postoji moj život u kojem živiš, morala bi da se ugasi moja misao u kojoj misliš, morao bih da se probudim iz sna u kome sanjaš... " Edited November 18, 2010 by veritas 1 Share this post Link to post Share on other sites
+Amren 660 Report post Posted December 10, 2010 [color=#333333][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]"Danas sam čvrsto uvjeren da nitko nikog ne gubi jer zapravo nitko nikoga ne posjeduje. To je istinsko iskustvo slobode: imati najva Share this post Link to post Share on other sites
Punisher 207 Report post Posted December 10, 2010 [quote name='Amren' timestamp='1291979645' post='410769'] [color="#333333"][font="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif"]"[b]Danas sam čvrsto uvjeren da nitko nikog ne gubi jer zapravo nitko nikoga ne posjeduje[/b]. To je istinsko iskustvo slobode: imati najva Share this post Link to post Share on other sites
+Amren 660 Report post Posted January 1, 2011 (edited) "Troje nas je, u cijelom svijetu samo troje: moji prsti, njeno tijelo i njihov ujednačen damar. Uhvaćeni nezaustavnim kolanjem krvotoka. Nije va Edited January 1, 2011 by Amren Share this post Link to post Share on other sites
Da Vinci 34 Report post Posted January 2, 2011 ''Imaj odva Share this post Link to post Share on other sites
+sof1a 205 Report post Posted January 17, 2011 "I najveći je Share this post Link to post Share on other sites
Brotha From Anotha Motha 35 Report post Posted January 19, 2011 Mene ni jedna knjiga,recenica,... nije zadivila kao nasa moderatorica Sof1a Kad je vidim naprosto se izgubim Share this post Link to post Share on other sites
+Amren 660 Report post Posted January 21, 2011 Ima ljudi koji nam govore ali ih mi ne slu Share this post Link to post Share on other sites
+sof1a 205 Report post Posted February 15, 2011 Nije čovečanstvo istkalo platno 1 Share this post Link to post Share on other sites
+Daisy 563 Report post Posted June 6, 2011 Samo oni koji se plaše da zauzmu neki stav u životu prihvataju na sebe ulogu dobre duše. Uvek je neuporedivo lakse verovati u sopstvenu dobrotu, nego se sukobiti sa drugima I boriti se za svoja prava. Sigurno je lakse otrpeti uvredu ne uzvrativši je, nego smognuti hrabrost I upustiti se u borbu sa jačim od sebe; uvek možemo reæi da nas bačeni kamen nije pogodio, a onda tek noću , u samoći, dok nas sustanar ili supruznik spava, oplakivati, u potaji , svoj kukavièluk! Djavo i gospodjica Prim Share this post Link to post Share on other sites
+Daisy 563 Report post Posted September 6, 2011 'Ne pitaj kako sam znao šta misliš. Možda sam nekada bio; ti. Možda si i ti pomalo bio: ja. Možda smo zajedno bili ceo svet.'' 2 Share this post Link to post Share on other sites
Dacina curica 122 Report post Posted July 17, 2014 Moja recenica: "Jedan dio mog zivota se zavrsio, a drugi jos nije poceo, i nisam nigdje, pa kako da mi se nesto desi na magnovenom preskoku iz onoga sto sam bio u onom sto jos nisam?" Mesa Selimovic (Tisine) 1 Share this post Link to post Share on other sites
Hercegovka 147 Report post Posted October 24, 2014 Dok treste ratni bubnjevi i vihore ratne zastave, svi vladari vole i tetose ratnike. A onda, kada se smiri, na povrsinu isplivaju neki drugi. pametniji ili podli. Crna dusa Ahmet Rahmanovic Share this post Link to post Share on other sites
lucky 1269 Report post Posted October 25, 2014 Svatko od nas u zivotu ima nekog tko mu oduzima dah Share this post Link to post Share on other sites