Jump to content
CazinNET Forum
[LoLLipop]

Najljepse Misli, Mudre Izreke...

Recommended Posts

'U legendama niko Sveti Gral nije osvojio silom. To je uspelo Persivalu, neznom vitezu, koji je usao u razrusenu kapelu i nasao sto su drugi prevideli, tako sto je prosto seo i mirovao. Mislim sada da sloboda nije biti ni mocan ni bogat, ni omiljen ni bez obaveza, vec biti u stanju da volis. Voleti drugoga toliko da makar i za tren zaboravis na sebe, to znaci biti slobodan. Mistici i crkvenjaci govore o odbacivanju ovog tela i njegovih zudnji, o odbijanju da robujes puti. Ne kazu da se kroz put (telesno) oslobadjamo. Da ce nas zudnja za drugim uzdici iz nas samih potpunije no ista bozansko.
Mlak smo mi svet i nasa ceznja za slobodom, ceznja je za ljubavlju. Da imamo hrabrosti da volimo, ne bismo toliko cenili sve te ratne cinove.
Ljubav je, kazu, ropstvo, a strast je demon i mnogi su se zbog ljubavi izgubili. Znam da je ovo istina, ali znam da i bez ljubavi samo pipamo kroz tunele svojih zivota i nikad sunca ne vidimo. Kad sam se zaljubio, to je bilo kao da sam prvi put pogledao u ogledalo i video sebe. U cudu sam podigao ruku i dotakao svoje obraze, svoje grlo. To sam bio ja. A kad sam se video i privikao se na to ko sam, nisam se bojao da poneki deo sebe mrzim, jer sam zeleo da budem dostojan onoga u koga je ogledalo.
Tada, posto sam prvi put osmotrio sebe, osmotrio sam svet i video da je raznolikiji i lepsi no sto sam mislio. Kao i vecina ljudi uzivao sam u toplim vecerima, u mirisu hrane i pticama koje probadaju nebo, ali nisam bio ni mistik ni Bozji covek i nisam osecao zanos o kojem sam citao. Ceznuo sam za osecanjima, mada vam u to vreme ovo ne bih umeo reci. Reci kao sto su strast i zanos... svi ih naucimo, ali one ostaju mrtve na stranici. Ponekad ih prevrcemo, da saznamo sta je s druge strane, i svako ima svoju pricu o nekoj zeni ili nekom bordelu, o opijumskoj noci ili ratu. Toga se bojimo. Bojimo se strasti i smejemo se prejakoj ljubavi i onima koji previse vole.
A opet, ceznemo da nesto osetimo.'

Janet Vinterson - Strast

" Ti si meni, babo, uvijek govorio price u kojima dobro pobjedjuje zlo, ljubav pobjedjuje mrznju, milosrdje grubost, pamet ludilo. Krivo si me ucio, babo. Da si me ucio drugacije mozda bih ogrubjela, mozda bi sve lakse podnosila. Morao si mi kazati da je zivot period tmurnog, sivog vremena s iznenadnim, a kratkim suncanim trenucima. Ja cu tako uciti svoju djecu. Ako pak njima suncani intervali budu trajali duze, nece biti na gubitku. Takodje cu ih uciti da se ni za kog i ni za sta ne vezuju suvise crvsto, na kraju ce uvijek biti gubitnici, niti da drugima dopuste da im budu sve."

"Ljubav je sihirbaz, babo"

"Malo mi ociju da gledam, malo mi pluca da disem." Skender Kulenovic

"Kako necujno i svecano umire priroda, a kada umre covjek nadignu dreku za njim, kao da ce ga derati tamo na onom svijetu."

"Umrijeti je nesto drugo, nego sto je covjek mislio, i to sretnije." Walt Whitman

...sto trijezan misli pjan radi... jel vako il je obrnuto :D

bolje vrabac u ruci neg ptica na grani

ko pjeva zlo nemisli

Ljubav odoljeva vremenu koje sve otima.
Nikad nije zaista ljubio onaj koji misli
da je ljubav prolazna.
Goethe

Nitko nije dovoljno bogat da moze bez osmijeha,
niti je itko dovoljno jadan da ga nije zasluzio primiti...
Osmjeh se ne moze kupiti,ukrasti niti posuditi,on ima vrijednost tek kada se daje...
Osmjehom lijecite dusu umornu.

''Lud je samo onaj

bolje dva tanjira dobrog graha nego jedan loseg

Doruckuj sam , rucaj sa prijateljima , veceraj sa neprijateljima :)

[size=5]... nije znanje znanje dati, vec je znanje znanje drugom dati ...[/size]

"Sjedi covjek na stijeni i lovi ribu? Do

[quote name='ober_snake' post='157334' date='Apr 23 2007, 18:06']Nemam

...kako mozete znati nesto prije neg sto zamislite tj kako sebe cuti prije neg sto nesto kazete ...

:huh:

Ne bojim se smrti vec zivota.
by DeNoM

[size=5]...bolje pitati nego skitati...[/size]

..ljubav, ona me potakla da tragam, dala mi je savjet a ja njoj oci, i da si na obali koju zapljuskuje i najudaljenije more, ja bih, uzdajuci se u srecu, zaplovio do takvog blaga...

"Zivot treba voljeti vise od njegovog smisla" - Fjodor Mihailovic Dostojevski

"Covjek ne moze da otkrije novi okean ako nema hrabrosti da izgubi iz vida obalu."
Andre