Cain 76 Report post Posted May 1, 2013 crveno meso i gumene bombone.... i jos 5000 stvari :D Kupuspita,Zeljancu i Masiracu Bah za ostale ok... ja prezirem i miris al zeljanica ubija ! :D Share this post Link to post Share on other sites
Hercegovka 147 Report post Posted September 18, 2014 Hrastan/rastan/rastiku i sarmu od istog. Share this post Link to post Share on other sites
Tigrica 93 Report post Posted September 18, 2014 Kupuspita,Zeljancu i Masiracu Bah Ne mogu da zamislim da neko ne voli kupus pitu...uh... Sama pomisao na istu mi stvori zelju da je pravim..samo problem je u tome sto ovaj ovdje kupus nije ni blizu našeg Bosanskog, odnosno Semberskog... :D Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Hercegovka 147 Report post Posted September 18, 2014 A ta kupus pita kako to pravite, ja to nikad u zivotu nisam vidjela ni probala. Share this post Link to post Share on other sites
+BlackHawk 178 Report post Posted September 18, 2014 Čilbur ili čimbur :) Zeljanicu.. Pilece batake, krila i sve ostalo sto nije "bijelo meso" Bumbar.. A ta kupus pita kako to pravite, ja to nikad u zivotu nisam vidjela ni probala. Urendas kupus.. malo ga osolis i pouljis i slazes stim pitu..Kao burek samo mjesto mesa je kupus,,, Neko i malo ukuha prvo kupus pa onda u pitu stavlja, da bude kao meksi.. Share this post Link to post Share on other sites
Hercegovka 147 Report post Posted September 18, 2014 Ja sam jela bumbar kod strine u Gacku meni je to fino unutra je bilo kukuruzno brasno.Rambo sta je kod vas cimbur? Share this post Link to post Share on other sites
+BlackHawk 178 Report post Posted September 18, 2014 Uprzen luk sa jajima... Share this post Link to post Share on other sites
Tigrica 93 Report post Posted September 18, 2014 Ja kad pravim ja ga predhodno malo izdinstam, , sitno izrendanog...zacinim, i kad se ohladi onda pravim kao i krompirusu.. A također se moze praviti i od kiselog kupusa,isjeckas sitno ako nije izrendano ukiselken..također izdinstas, dodaš malo suhog mesa i ostalo kao i sve druge pite... Uh...koja ljepota od pite ...:-) Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
+Ciklama 919 Report post Posted September 18, 2014 A neko u kupus pitu stavi malo i vrhnje sa malo mladog sira. :ok: Share this post Link to post Share on other sites
Hercegovka 147 Report post Posted September 18, 2014 To cu jednom da probam. Sa svjezim kupusom. Rambo i kod nas je cinbur jaja i luk ali kod nekih je cimbur samo przeno jaje ono sto mi zovemo kajgana. Share this post Link to post Share on other sites
ajvar 9 Report post Posted September 18, 2014 Vidi ovih domaćica, kao znaju praviti kupus pitu. Pa šta vam vrijedi kad je napravite svake prestupne godine :D Share this post Link to post Share on other sites
Tigrica 93 Report post Posted September 18, 2014 Vidi ovih domaćica, kao znaju praviti kupus pitu. Pa šta vam vrijedi kad je napravite svake prestupne godine :D Nema Musa kupusa - da bih pravila vise puta u godini .. :D Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk Share this post Link to post Share on other sites
Dacina curica 122 Report post Posted September 24, 2014 Luk (bilo koji), skembice (tripice) i vecinu unutrica (osim dzigerice), mljeveno meso u bureku/kulacima/bilo cemu sto nisu cevapi ili punjene paprike, kiseli kupus. Nisam nikad probala kisele krastavce niti bilo kakvu tursiju (iz tegle jedem samo ljute paprike), onda nikakvu ribu iz konzerve ili tegle, ajvar :o. Ima toga jos mnogo, jedino kod slatkisa nisam izbirljiva. Share this post Link to post Share on other sites
+BlackHawk 178 Report post Posted September 28, 2014 Sogan dolmu.. Share this post Link to post Share on other sites
Hercegovka 147 Report post Posted September 28, 2014 (edited) Je li to Rambo onaj punjeni luk? Edited September 28, 2014 by Hercegovka Share this post Link to post Share on other sites
+BlackHawk 178 Report post Posted September 28, 2014 Valjda jes.. Nit sam kad probao nit hocu :) Share this post Link to post Share on other sites
+Ciklama 919 Report post Posted September 28, 2014 Svinjsko meso niti išta na bazi svinjetine, jela sa dodatkom vina, ruma i sl. alkoholnih napitaka ... :) Share this post Link to post Share on other sites
+BlackHawk 178 Report post Posted September 28, 2014 Uz ovo ciklamino.. jos da dodam nista sto ima kahvu u sebi.. Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted October 1, 2014 Ja kad pravim ja ga predhodno malo izdinstam, , sitno izrendanog...zacinim, i kad se ohladi onda pravim kao i krompirusu.. A također se moze praviti i od kiselog kupusa,isjeckas sitno ako nije izrendano ukiselken..također izdinstas, dodaš malo suhog mesa i ostalo kao i sve druge pite... Uh...koja ljepota od pite ...:-) Envoyé de mon iPhone en utilisant Tapatalk ja pravim sa svjezim kupusom, ne dinstam ga. al to nemozes svakom sortom kupusa. Share this post Link to post Share on other sites