Jump to content
CazinNET Forum
Dobar_Los_Zao

Da li je dijaspora bahata kad dođe u Bosnu?

Recommended Posts

Zavisi gdje sam, u Sarajevu jesam jer se i oni tako ponasaju kao da smo sugavi. U mom rodnom gradu osjecam se kao uljez i pojedine gledam sa visine, po zaslugama jelte, u Mostaru sam ja, ja. Tu mi je najljepse i osjecam se "kuci" i ne ponasam se bahato.
  • Upvote 1

Ne osjecam se nigdje bahato - osjecam vise da oni koji zive trenutno u gradovima u kojima budem , da se oni bas bahati... I ponasaju se tako...

Nikakvog reda / pravila / zakona... Sve se moze... I preko reda, mladi mogu i sjediti dok stariji stoje... U opstini kad vadis rodni list u jednoj ustanovi ga vadis u drugoj vrsis uplatu za isti... Itd...

A u svom gradu cu se uvjek osjecati kao svoja u svom... Bez obzira koliko to drugima se dopadalo ili ne... ( a znam da mnogima to smeta )... :D Edited by Tigrica
  • Upvote 1

Ja sam namcorasta po prirodi. :D
Salim se, nisam bahata niti se bahato ponasam ni kod jedne ni kod druge kuce i ne vidim razloga zasto. Inace i na bahatost odgovaram prijatnoscu i sa osmijehom tako da "protivnik" zacas smeksa. :D
Ali moram priznati da se ja ne osjecam kao dijasporac kad sam ovdje, niti imam neku posebnu zelju da se istaknem kao "amerikanka". Ja sam vazda bosance, gdje god bila i ovdje se odmah uklopim u pejsaz. :D