+viking 863 Report post Posted February 15, 2015 Zbog telemarka koji fali nije dobio vise.I u redu je.Fakticki telemark je bio i neizvodiv i tu bi koljena i zglobovi popucali.Pancerice i preblag ugao slijetanja to cine skoro nemogucim. Na planici bi na ovoj duzini vec bio u bolnici. Vikersund je prije par godina prepravljen sa namjerom i nadom da ce 240 metara biti moguce.Mozda bi bilo pametno da je preprave opet,zbog sigurnosti jer jos 10-ak metara blagog pada ima i to moze biti izazov. Share this post Link to post Share on other sites
+BlackHawk 178 Report post Posted February 15, 2015 Da zbog telemarka, mada su mogli dobaciti još neki bod, ipak je let bio skoro pa savršen sve do doskoka.. A danas su još jedni letovi na istoj skakaonici, vidjet ćemo šta će ko danas moći uraditi.. Share this post Link to post Share on other sites
+viking 863 Report post Posted February 15, 2015 Ja se iskreno nadam da ce se zaletiste skratiti i da ce se ,,povoljni vjetar,, izbegavati malo vise. I juce je bilo nekoliko skokova od oko 235 metara i bilo je plivanja.Nekako se bojim nekog belaja. Share this post Link to post Share on other sites
+BlackHawk 178 Report post Posted February 15, 2015 Pa upravo ta neizvjesnost se i traži kod skakača / letača.. Mada kod ovakvih letaonica, opasnije je sletit na 100 m nego na 200. Ja se nadam dobrim i dugim skokovima, naravno bez belaja. Share this post Link to post Share on other sites
+viking 863 Report post Posted February 15, 2015 Imao sam slucajno priliku da razgovaram bas u Oslu sa jednim manje poznatim skakacem i bas me interesovalo koliko je taj sport dalek za nas normalne insane. Uglavnom ,puno zavisi od trenutka i kako se skakac osjeca onog trenutka kad se otisne.Jedan dio samog procesa je neobjasnjiv i razlika u duzini od 20-30 metara zavisi od sitnica. Mnogi uzivaju u toj opasnosti i kad ih vjetar pocne klimati. Share this post Link to post Share on other sites
+BlackHawk 178 Report post Posted February 15, 2015 (edited) Rus Dimitry Vassiliev je u kvalifikacijama "letio" čak 254 metara Nažalost, udario je glavom od snijeg i mislim da mu je skok poništen. A evo počinju letovi sad. Edited February 15, 2015 by BlackHawk Share this post Link to post Share on other sites
+viking 863 Report post Posted February 15, 2015 Rus Dimitry Vassiliev je u kvalifikacijama "letio" čak 254 metara Nažalost, udario je glavom od snijeg i mislim da mu je skok poništen. A evo počinju letovi sad. Bas zbog toga kazem da me strah posto se to jednom desilo i jedva je prezivio. Evo ode ovo na 251,5M. Generalno,skokovi su bili juce bolji al eksplozija nije izostala. Share this post Link to post Share on other sites
+viking 863 Report post Posted March 19, 2015 Evo Planica prepravljena.Dobro sve izgleda.Moglo bi se I ovdje oko 245M letiti.Zasad 238,5M najdalje. Share this post Link to post Share on other sites
+viking 863 Report post Posted March 25, 2015 Ko je ono reko da Bendtner nije nikakav igrac :-)Tri komada amerima ubaci Share this post Link to post Share on other sites
+Banjaluka 401 Report post Posted March 26, 2015 Bandera je kloc koji ni u jednom klubu nije pokazao bog zna šta. Iz nekog, meni neobjašnjivog razloga, u reprezentaciji igra kao Pele. Share this post Link to post Share on other sites
+viking 863 Report post Posted March 26, 2015 I mi se ovd`ne meremo nacuditi :-) Share this post Link to post Share on other sites