Jump to content
CazinNET Forum
[I-B-R-O]

Stranka Demokratske Aktivnosti

Recommended Posts

Mene ovako sa strane malo zaintrigira sljedeće pitanje:
Ako je sve istina iz gore navedenog spiska, i ako su ti svi ljudi zaposleni po političkim i kumskim kriterijjima, kako su se sva ta zapošljavanja provela kroz konkurse i kakav zakonski okvir su ti konkursi imali?
Isto tako se postavlja pitanje odgovornosti ljudi koji su takve konkurse u prvom redu objavili, a zatim i komisija koje su vrednovale sve predložene kandidate?

Kada ovakva pitanja budu zanimala i državne tužioce, BiH će postati zemlja napretka i prosperiteta.
  • Upvote 2

[quote name='pirgo' timestamp='1338907670' post='458112']
Mene ovako sa strane malo zaintrigira sljedeće pitanje:
Ako je sve istina iz gore navedenog spiska, i ako su ti svi ljudi zaposleni po političkim i kumskim kriterijjima, kako su se sva ta zapošljavanja provela kroz konkurse i kakav zakonski okvir su ti konkursi imali?
Isto tako se postavlja pitanje odgovornosti ljudi koji su takve konkurse u prvom redu objavili, a zatim i komisija koje su vrednovale sve predložene kandidate?

Kada ovakva pitanja budu zanimala i državne tužioce, BiH će postati zemlja napretka i prosperiteta.
[/quote]
Nikad!

Otkud A-SDA u vlasti sa KOMUNISTIMA????Zar oni i nisu nastali zbog razloga sto je SDA koketirala sa SDP???Imali uopste smisla da ova partija vise postoji??Slatka je vlast a jos sladje fotelje.E jadan je nas narod sa kim ima posla...
  • Upvote 3

Budu oni nekad i sa DNZ-om :) Šta ćeš to je politika, to smo se svi složili :)

Guest
[quote name='pirgo' timestamp='1339054118' post='458214']
Budu oni nekad i sa DNZ-om :) Šta ćeš to je politika, to smo se svi složili :)
[/quote]

Ne tako javno govoriti.

Ubijaš im sav trud da to zataškaju iako odavno već svi znamo da su sa DNZ.

Doduše, ne zna velik postotak biračkog tijela :) odnosno, ne želi da zna.

Šaban recimo.

[quote name='mir&dobro' timestamp='1338895281' post='458095']
[i]Bolje i ovi ljudi nego bezlični Lipovačini mankurti sa krizom identiteta!![/i]

[i]Živimo u maloj čaršiji, normalno da smo svi nekako povezani.[/i]
[/quote]
kad smo svi povezani u maloj čaršiji molim te reci mi kako da se ija uvežem i zaposlim
  • Upvote 1

[quote name='GAGO2' timestamp='1338995791' post='458177']
Otkud A-SDA u vlasti sa KOMUNISTIMA????Zar oni i nisu nastali zbog razloga sto je SDA koketirala sa SDP???Imali uopste smisla da ova partija vise postoji??Slatka je vlast a jos sladje fotelje.E jadan je nas narod sa kim ima posla...
[/quote]
što se čuditi otkud a sda u komunistima . Pa njihovi očevi su manje više bili svi ili u komitetu ili su bili sekreteri . Nije A SDA nastao zbog sdp nego zbog želje za vlašću , a to je sad pokazala i najnovija koalicija. zamislite nije mogla funkcionirati ljevice i desnica kako će tek funkcionirat ljevica i ultra desnica, ali bitni su evri.

Ljevica i desnica NE, al desnica i ljevica DA. Zar ne vidiš razliku :)
  • Upvote 1

[quote name='Spartak1' timestamp='1339103803' post='458258']
kad smo svi povezani u maloj čaršiji molim te reci mi kako da se ija uvežem i zaposlim
[/quote]
Promijenis retoriku i mozda bude nesto od tebe :codemafia:

Sve je to LOPOV DO LOPOVA i manje vise svi su oni isti.Meni je samo i smjesno i cudno da se ljudi nadaju necemu boljem sa ovakvim partijama,politicarima,koalicijama i tim supljim forama.Ljudi zar vam nije jasno da zemlja sa njima ide u propast i u novi rat.Zivi bili pa vidjeli.

[quote name='diesel' timestamp='1339283386' post='458403']
Promijenis retoriku i mozda bude nesto od tebe :codemafia:
[/quote]

Da ti prevedem Spartače. Ono što je diesel htio reći: "Počneš glasati za A-SDA, učlaniš se u A-SDA, nagovoriš i familiju da glasa za A-SDA, promoviraš svugdje A-SDA i eto te tako željene promjene retorike."
  • Upvote 2

Guest
Kome da se da glas? SDA 15 godina ruši državu pa bi vjerovatno njihov načelnik nastavio isto.

SDP dokazao da nije u stanju riješiti unutarstranačke probleme, kako onda da riješi ove koji potresaju obične građane.

A-SDA je dosta zadužila grad, znamo i sami da postoji stranačko zapošljavanje, ali u ovom trenutku mi Nermin Ogrešević izgleda kao najbolja opcija na ovim izborima.

Nemam namjeru glasati, ali ako promijenim mišljenje glas ide Ogreševiću.

[quote name='Krokodil Dundee' timestamp='1338143380' post='457514']

[color=#555555][font=Tahoma, Geneva, sans-serif][size=3][background=transparent][color=#000000][background=transparent][b]PRIMJERI ZAPOŠLJAVANJA U ORGANU UPRAVE OPĆINE CAZIN I JAVNIM USTANOVAMA I PREDUZEĆIMA PO STRANAČKO – RODBINSKO – KUMOVSKOJ LINIJI U PERIODU OD 2008 – 2012 GODINE[/b][/background][/color][/background][/size][/font][/color][list]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]1.[/background][b][background=transparent]SAMARDŽIĆ JASNA[/background][/b][background=transparent] – pomoćnik načelnika u službi načelnika i OV-a, načelnikova kuma, supruga bivšeg ministra finansija USK-a Samardžić Irfana[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]2.[/background][b][background=transparent]ROŠIĆ SUAD[/background][/b][background=transparent] – savjetnik načelnika i načelnikov kum[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]3.[/background][b][background=transparent]ROŠIĆ SELMA[/background][/b][background=transparent] – načelnikova kuma i supruga savjetnika načelnika, zaposlena u općini Cazin[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]4.[/background][b][background=transparent]MUJAKIĆ FUAD[/background][/b][background=transparent] - direktor JKP-a Vodovod, zaposlio kćerku u JP Veterinarska stanica Cazin kao pripravnika a kasnije u stalni radni odnos, a sina kao pripravnika u općini Cazin[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]5.[/background][b][background=transparent]MUNIR DURAKOVIĆ[/background][/b][background=transparent] – šef službe u JU KSF-a, vijećnik u OV-u, predsjednik MZ Gornja Koprivna i predsjednik MO Asda Gornja Koprivna, zaposlio sina u JKP Vodovod[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]6.[/background][b][background=transparent]PJANIĆ ASIM[/background][/b][background=transparent] – predsjednik MZ Pjanići i MO Asda Pjanići, radi u JU KSF Cazin zaposlio kćerku u JU KSF Cazin[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]7.[/background][b][background=transparent]MUJADŽIĆ SALIH[/background][/b][background=transparent] – vijećnik Asda u OV Cazin, predsjednik MZ Čizmići i MO Asda Čizmići, zaposlen u općini Cazin na mjesto arhivara[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]8.[/background][b][background=transparent]OSMANČEVIĆ ALDINA –[/background][/b][background=transparent] predsjednica mladih KO Asda USK-a, zaposlena u JU KSF, a kasnije prebačena u organ uprave općine Cazin[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]9.[/background][b][background=transparent]KALJIKOVIĆ ŠERIF[/background][/b][background=transparent] – sekretar Asda Cazin, bivši predsjednik MZ Stijena, vijećnik u OV Cazin, zaposlen u JKP Vodovod na mjesto šefa odjeljenja za proizvodnju i distribuciju vode[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]10.[/background][b][background=transparent]BEGIĆ SABAHUDIN[/background][/b][background=transparent] – vijećnik Asda u OV-u Cazin, zaposlen kao pripravnik u JU KSF Cazin[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]11.[/background][b][background=transparent]MIRSAD TOPČAGIĆ[/background][/b][background=transparent] – bivši vijećnik Asda, zaposlen ju JU KSF kao pripravnik a kasnije imenovan za šefa pravne službe u JU KSF Cazin[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]12.[/background][b][background=transparent]BEGANOVIĆ ELVEDIN[/background][/b][background=transparent] – zaposlen u JKP Čistoća Cazin, suprug bivše poslanice u skupštini USK-a iz Asda Muhić (Beganović) Sabine[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]13.[/background][b][background=transparent]BEGIĆ NERMINA[/background][/b][background=transparent] – snaha predsjednika Asda Miostrah Begić Jasmina, zaposlena u JU Dom kulture Cazin[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]14.[/background][b][background=transparent]PORČIĆ ZUHAD[/background][/b][background=transparent] – predsjednik Asda Ćoralići, zaposlen u općinu Cazin, odjeljenje poljoprivrede[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]15.[/background][b][background=transparent]TATAREVIĆ ERVIN[/background][/b][background=transparent] – kum direktora JU KSF Cazin Ibrahima Tatarevića, iz Reiffeisen banke zaposlen u JU KSF Cazin[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]16.[/background][b][background=transparent]ŽUNIĆ EDIN[/background][/b][background=transparent] – bivši predsjednik MZ Ćoralići, zaposlen u općinu Cazin, u vatrogasnu službu[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]17.[/background][b][background=transparent]MUJAKIĆ RAMIZA[/background][/b][background=transparent] – kandidat na listi Asda za OV Cazin, zaposlena u JKP Čistoća Cazin[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]18.[/background][b][background=transparent]ĆORALIĆ SEMKO[/background][/b][background=transparent] – kandidat za OV Cazin iz Asda, zaposlen u JKP Čistoća Cazin[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]19.[/background][b][background=transparent]ŽDRALIĆ SENAD[/background][/b][background=transparent] – vijećnik za podršku Asda u OV Cazin, zaposlen u općinu Cazin – civilna zaštita[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]20.[/background][b][background=transparent]BEGIĆ SENITA[/background][/b][background=transparent] – zaposlena u JU KSF, kćerka predsjednika Asda i bivšeg predsjednika MZ Majetići Begić Nijaza[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]21.[/background][b][background=transparent]ŠIŠIĆ SEDIN[/background][/b][background=transparent] – direktor JKP Čistoća, dajdža direktora JU Sportski centar Cazin – Badić Seadina[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]22.[/background][b][background=transparent]SALKIĆ HASAN[/background][/b][background=transparent] – rođak načelnika općine, povučen iz odjeljena odbrane za pomoćnika načelnika da bi se oslobodilo mjesto za Reufa Ljubijankića (brata savjetnika načelnika Hamdije Ljubijankića) koji je bio višak u odjeljenju odbrane[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]23.[/background][b][background=transparent]BEGZADA SILIĆ[/background][/b][background=transparent] – iz Reiffeisen banke zaposlena u organ uprave Cazin, supruga Smaila Silića predsjednika komisije za davanje stručne ocjene za urbanističke saglasnosti u općini Cazin[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]24.[/background][b][background=transparent]NUHANOVIĆ MEMIJA[/background][/b][background=transparent] – povjerenik MZ Tržačka Raštela i predsjednik Asda Tržačka Raštela, zaposlen u ustanovi JKP Čistoća[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]25.[/background][b][background=transparent]HADŽIPAŠIĆ MUHAMED[/background][/b][background=transparent] – zaposlen u civilnu zaštitu da bi pristupio stranci Asda, prije toga u dogovoru sa načelnikom Ogreševićem sporazumno napustio radno mjesto u PIO odjeljenje Cazin, pri čemu je uzeo otpremninu od 20. 000. 00 KM[/background][/background][/color][/size]
[*][size=3][color=#000000][background=transparent][background=transparent]26.[/background][b][background=transparent]GABELJIĆ ELVIR[/background][/b][background=transparent] – imenovao ga načelnik Ogrešević za povjerenika MZ Skokovi ipred DNZ-a, a zatim zaposlio u JKP Čistoća kao pomoćnika direktora za finansije[/background] [/background][/color] [/size]
[/list]
[background=transparent][b]sjecate li se ovoga,jos je ovo minimum,pa sad jos 57 volontera,ja neki dan u opcini kad sam ih vidio po troje sjede na jednoj stolici, primaju 300 KM plus 16KM toplog obroka svakog dana,katastrofa[/b][/background]
[/quote]

Kad ce izvjestaj za Bihac, Krupu, Kladusu i ostale??

Možda kad riješimo svoje probleme :) ili kad forum promijeni ime u bihac.krupa.kladusa.net :)
Ima toga svagdje, al to nije naš problem.
  • Upvote 1

[quote name='pirgo' timestamp='1340115428' post='459448']
Možda kad riješimo svoje probleme :) ili kad forum promijeni ime u bihac.krupa.kladusa.net :)
Ima toga svagdje, al to nije naš problem.
[/quote]

Izvinjavam se, ja kontam da je ovako u svakoj opcini u BiH, ali sam ocigledno pogrijesio.

[quote name='ZeroStyle' timestamp='1340125893' post='459460']
Izvinjavam se, ja kontam da je ovako u svakoj opcini u BiH, ali sam ocigledno pogrijesio.
[/quote]

Pa nisi pogriješio, ali ovo je forum.CAZIN.net... na biscani.net moze se pricati o Bihaću na kladusa.net o V. Kladuši itd...

Mi ovdje pričamo o Cazinu najviše to je pirgo htio reći...

A i glasat ćeš za načelnika Cazina i općinsko vijeće Cazina, a ne Bihaća...

Iako sad kako se ove koalicije slažu ustvari je svejedno hahahaha

Meni je drago da su se ovi iz A-SDA okrenuli i ovoj mnogobrojnoj turskoj manjini koja zivi u Cazinu. Vrijeme je bilo da se neko i za njih pobrine. Bravo!
  • Upvote 1

[quote name='ZeroStyle' timestamp='1340125893' post='459460']
[/quote]

pa kad se treba pohvaliti Lipovaca ili recemo grad Bihac onda se moze komentarisat o drugim gradovima al kad treba iznejti listu kao ovu onda nema se interesa i kaze se to je stvar Bihackog foruma,samo kad se sjetim koliko su mnogi poredili Lipovacu i kako je izgradio Bihac a sad toliko o njemu je izaslo na vidjelo pa se ucutali svi ovi kriticari,sad se bacili na A-SDA valjda ce izaci mnogo toga na vidjelo i od A-SDA pa da bude svi su isti i gori.

[quote name='x-men' timestamp='1340366612' post='459835']
pa kad se treba pohvaliti Lipovaca ili recemo grad Bihac onda se moze komentarisat o drugim gradovima al kad treba iznejti listu kao ovu onda nema se interesa i kaze se to je stvar Bihackog foruma,samo kad se sjetim koliko su mnogi poredili Lipovacu i kako je izgradio Bihac a sad toliko o njemu je izaslo na vidjelo pa se ucutali svi ovi kriticari,sad se bacili na A-SDA valjda ce izaci mnogo toga na vidjelo i od A-SDA pa da bude svi su isti i gori.
[/quote]

Pa nisu li oni sad skupa?

E vidis sad je moguce ovako... Ogresevic ima nekog koga treba zaposliti. Mogao bi to uraditi u Cazinu, ali onda ce ga optuziti za nepotizam itd.. i onda on zovne kolegu Lipovacu i kaze: "Jarane pomagaj ti si jos veci kriminalac nego ja." I onda Lipovaci sine ideja i kaze: "Pa slusaj imam i ja jednog za zaposliti, ali isto ne smijem u Bihacu pa cemo ovako - ti raspisi konkurs i ja cu raspisati konkurs - ti primi mog na posao, ja cu tvog. Biscanin u Cazinu, Cazinjanin u Bihacu..ne smije niko da prigovori da smo nesto smuljali." Ogresevic: "Halal ti pita nisi ti dzabe doktor znanosti i ja cu oto da budem jednog dana." Lipovaca: "Haj bice i to dite vaktile jednog dana." Ogresevic: "Hajd navrati skade na caj." Lipovaca: "Hvala ti brate aj vidjamo se." Edited by Incubus
  • Upvote 1

[quote name='Incubus' timestamp='1340370378' post='459847']
Pa nisu li oni sad skupa?

E vidis sad je moguce ovako... Ogresevic ima nekog koga treba zaposliti. Mogao bi to uraditi u Cazinu, ali onda ce ga optuziti za nepotizam itd.. i onda on zovne kolegu Lipovacu i kaze: "Jarane pomagaj ti si jos veci kriminalac nego ja." I onda Lipovaci sine ideja i kaze: "Pa slusaj imam i ja jednog za zaposliti, ali isto ne smijem u Bihacu pa cemo ovako - ti raspisi konkurs i ja cu raspisati konkurs - ti primi mog na posao, ja cu tvog. Biscanin u Cazinu, Cazinjanin u Bihacu..ne smije niko da prigovori da smo nesto smuljali." Ogresevic: "Halal ti pita nisi ti dzabe doktor znanosti i ja cu oto da budem jednog dana." Lipovaca: "Haj bice i to dite vaktile jednog dana." Ogresevic: "Hajd navrati skade na caj." Lipovaca: "Hvala ti brate aj vidjamo se."
[/quote]

Prije da Lipovaca tako prica sa Zlatkom.Bihac-Sarajevo, Sarajevo-Bihac, nema on interesa u druzenju sa Ogijem.

[quote name='ZeroStyle' timestamp='1340374179' post='459854']
Prije da Lipovaca tako prica sa Zlatkom.Bihac-Sarajevo, Sarajevo-Bihac, nema on interesa u druzenju sa Ogijem.
[/quote]

Pa čekaj jesam ja nešto propustio ili je A-SDA sada član vlade USK?
Ako to nije istina ti mene ispravi.

[quote name='Incubus' timestamp='1340375894' post='459858']
Pa čekaj jesam ja nešto propustio ili je A-SDA sada član vlade USK?
Ako to nije istina ti mene ispravi.
[/quote]

Jes, ali prije ce SDP dati SPU nego ASDAu

[quote name='ZeroStyle' timestamp='1340385552' post='459866']
Jes, ali prije ce SDP dati SPU nego ASDAu
[/quote]

Ok de ti meni onda molim te objasni (jer očito bolje poznaješ te a-sda ljude) kako je moguce da sad A-sda koalira s sdp-om i lipovačom kad su to komunisti, lopovi, ovo i ono... (ne tvrdim da nisu).

Stvarno me to zanima. To su odjednom shvatili da se "sviđaju" jedni drugima ili tu ima uzajmna korist.
Ti i dalje vjeruj da je naš Ogy pošten i da je on jadnik eto sad u koaliciji s Lipovačom a nije prepoznao da je Lipovača takav kakav je (iako su svi iz a-sda pričali o tom sdp-u i o tom lipovači da je svakakv...).