Jump to content
CazinNET Forum
Sign in to follow this  
_women_

Reinkarnacija

Recommended Posts

Da vidim vasa misljenja i razmisljanja na ovu temu. Ja sama sebi ne mogu odgovoriti tacno na ovo pitanje. Mislim, kako bi to izgledalo da sam evo sada u ovom zivotu covjek, u nekom prije sam bila pas, macka, zec, ili cak i list. Smijesan mi je taj pojam. Ali ne tako rijetko mi se desava dejavu da sam vec tu bila ili to radila ili da sam to vec negdje vidjela. Cak sam procitala na jednom od foruma da neki Danac posebnom metodom uvodi ljude u stanje izmedju jave i sna (slicno hipnozi samo sto je ovo malo dublje) i postavlja im pitanja o zivotima od prije,o gradu gdje su zivjeli i tako to. Nakon toga tim ljudi obradi podatke i provjeri ih i onda se pakuju i idu u taj grad. Zaista je fasinirajuce kakve su detalje navodili o mjestima na kojim uopce nisu prije bili, o osobama koje su zivjele prije par vjekova itd.
Ali ipak ja vjerujem u Boga i u dzenet i dzehenem, tako da ovo ne bi trebala da bude istina i reinkarnacija bi trebalo da bude samo jos jedno od razmisljanja pojedinaca koji nemaju vjeru u Boga.

ja mislim da sam prije ovog zivota nisam zivio nikako ...sjetio bi se ...

covjek je sastavljen od atoma koji su nedjeljivi i mi ih slazemo unoseci hranu vodu i zrak
tacno je to da su isti ti atomi prije mozda pripadali nekoj zivotinji koji su razgradjeni ili zemlji ili nekoj biljci
ali je isto tako tacno da cjelina nije posjojala jer se uvijek razlicito krecemo

sto se duse tice ona nije materijalna samo dragi Bog zna zasto je ova dusa zarobljena u ovom tijelu
i kad mi se tijelo raspadne i usmrdi nije zato sto mi noge smrde vec kad bude raspad sistema dusa ide tamo gdej duse idu nadam se da ce to biti bolji i vjecni svijet

.... tako da ovo ne bi trebala da bude istina i reinkarnacija bi trebalo da bude samo jos jedno od razmisljanja pojedinaca koji nemaju vjeru u Boga.

Znam da je tema vec bila i da sam dao svoj odgovor ali evo opet.
....
Vjerujem u reinkarnaciju do nekih granica.
Ne vjerujem u ponovno rodjenje u drugom zivotnom obliku ( zivotinje, biljke .... ).
Zasto mislis, ako ja vjerujem u reinkarnaciju da ne vjerujem ni u Boga ?
Mozda ja vjerujem da je Bog stvorio covjeka a samim tim i reinkarnaciju ?!
I kao sto sam i prije rekao :
Donekle vjerujem u reinkarnaciju.
Normalnije mi je u to vjerovati nego u to da idemo na neko mjesto gdje cemo biti vjecno.

Mislim, kako bi to izgledalo da sam evo sada u ovom zivotu covjek, u nekom prije sam bila pas, macka, zec, ili cak i list. Smijesan mi je taj pojam. Ali ne tako rijetko mi se desava dejavu da sam vec tu bila ili to radila ili da sam to vec negdje vidjela.

Ali ipak ja vjerujem u Boga i u dzenet i dzehenem,

<{POST_SNAPBACK}>

Ti mene od početka potsjeća

,Feb 14 2007, 02:17]

<{POST_SNAPBACK}>

Tebi tvoje meni moje ;) ti imas pravo vjerovati u reinkarnaciju i slicne stvari, a ja vjerujem u ovo napisano. Upravu si kad kazes da ne mora znaciti da ne vjerujes u Boga..svako vjeruje u Boga, i svako ima "svog" Boga, ali ja Stvoritelja.

jednostavno je nemoguce da postoji reinkarnacija jer sve ne nedovoljno lose za neke danasnje ljude jedino sa su i prije bili ljudi a to je vec previse

<{POST_SNAPBACK}>

Nikad ne reci da je nemoguće. Ja nemam znanja da tvrdim ovo ili ono. U ovoj oblasti ljudska spoznaja je tako skromna .

Stvari se de