mell 137 Report post Posted September 5, 2014 Lahka za napraviti, ako preferirate raditi sami, u vlastitoj kuhinji.. Sastav: 3 shake nevenovih latica ( ubranih dan prije) 250-300 dl maslinovog ulja i parche voska. Priprema: Istopiti vosak, dodati maslinovo ulje i zatim latice. Takvo ostaviti 24 h. Na lagahnoj vatri samo vratiti u tecno stanje i kroz gazu procijediti u staklenu ambalazu. Domace je najbolje :) Share this post Link to post Share on other sites
Tigrica 93 Report post Posted September 10, 2014 Pravila sam nevenovo ulje.. ove godine nisam imala puno nevena kao predhodnih godina, tako da nista do sljedece godine aBD... Share this post Link to post Share on other sites
+Ciklama 919 Report post Posted September 11, 2014 Nevena je kod mene bila puna bašta, podjelila sam ga popriličino ženama, šta su pravile ne znam, a ja sam ga sebi osušila za čaj. Nevenovu kremu koristim godinama, priprodnu, jeste poskupa al' svaki fening se isplati. Planiram aBd i ja probati sama praviti, rodica mi rastura prirodnu kozmetiku, u asortimanu ima i kereme, obećala mi je recepturu, valjalo bi isprobati obje, al' otom-potom. :) Share this post Link to post Share on other sites