Jump to content
CazinNET Forum
Sign in to follow this  
lucky

Publika vs, Dzeko

Recommended Posts

samo oni koji na utakmicu dolaze radi politickih ili nekih drugi poena mogu skandirati Dzeko napolje ...  samo sebicna osoba misli da je ona jedina koja dobro zeli reprezentaciji Bosne i Hercegovine a da igraci koji su na terenu za jednu slabu utkamicu zasluzuju njihove kritike i pljuvanje ... 

• Upvote 1

E moji djecaci :-).

Kakvih sam se ja likova nagledo i naslusho u ovih 15ak godina aktivnog pracenja reprezentacije,vi mi ne bi povjerovali.

Najbolji mi je bio jedan tip u Genku kad upita,,a zemo ,igra li Dzeko i koji je broj,, i kad mu ja onako u nevjerici odgovorih onda on upita ,,koji su nasi,crveni il`oni drugi,,.

Al`opet nema nista simpaticnije nego vidjeti nase nogometne strucnjake sirom zapada koji se otrgnu od zene i djece za taj jedan vikend i onda podivljaju.Hoce sve probati :-)

• Upvote 1

Ti likovi ne kontaju da je fuzbal timska igra i da igra igraca tipa Dzeko zavisi od vise faktora. Mnogo sta se od tog nije poklopilo u toj igiri sinoc.

Valjda cemo svatiti da nismo velesila kako nasi portali to uzdizu. Fifina rang lista je samo trenutno stanje i nije pokazatelj nikakve jacine reprezentacije. Nakon jedne lagane grupe sa Grckom i slovackom ocekuju nas teske Euro kvalifikacije. SP je jedan lijep izlet i prilika da mnogi cuju za ime drzave.

Guest

Nema ništa dosadnije od utakmica bh. reprezentacije i Barcelone. Osim ako bh. reprezentacija igra protiv Španije i Portugala, onda je plaho zanimljivo

Edited by Namik Šepić

[quote name='lucky' timestamp='1394087553' post='491489']samo oni koji na utakmicu dolaze radi politickih ili nekih drugi poena mogu skandirati Dzeko napolje ...  samo sebicna osoba misli da je ona jedina koja dobro zeli reprezentaciji Bosne i Hercegovine a da igraci koji su na terenu za jednu slabu utkamicu zasluzuju njihove kritike i pljuvanje ... [/quote] Aaaa eto jedan momak iz Cazina koji je stedio od nove godine tih 200 markica i pozajmio da namiri za potrositi eto on je bas iz politicki i nekih drugi razloga otisao na utakmicu, ili eto mi iz AT i DE smo uzeli u pola sedmice slobodno i moljakali sefove da odemo i smrznemo se na utakmici iz nekih drugih razloga i ko zna zbog cega smo bili nezadovoljni vidjenim a niposto tim da je generalno repka bila uzasna na terenu! Daj uozbilji se sa razmisljanjem!!

Aaaa eto jedan momak iz Cazina koji je stedio od nove godine tih 200 markica i pozajmio da namiri za potrositi eto on je bas iz politicki i nekih drugi razloga otisao na utakmicu, ili eto mi iz AT i DE smo uzeli u pola sedmice slobodno i moljakali sefove da odemo i smrznemo se na utakmici iz nekih drugih razloga i ko zna zbog cega smo bili nezadovoljni vidjenim a niposto tim da je generalno repka bila uzasna na terenu! Daj uozbilji se sa razmisljanjem!!

pa taj momak bi trebao znati da se utakmice i gube....svasta,pa to nisu ni ljubitelji nogometa, niti nogometni znalci

nista ,nego opet da domacice pisu pisma igracima kako mi ne mozemo podnijeti poraz i da ovaj napaceni narod zasluzuje pobjedu... :girldevil:

• Upvote 1

Svi ste u pravu pomalo samo svi zaboravljate ponekad jednu stvar a to je da je fudbal samo igra i poslije 90 minuta to ne treba da bude vise vazno.

Vazno treba da bude da se poslije te utakmice svi zivi i zdravi vratimo kucama i radujemo se iducoj tekmi.

Svoje rodoljublje pokazati dijelima u stvarnom zivotu a ne na stadionu.

Kaze neko,ne zanima me fudbal al kad igra reprezentacija tad ginem.Ja bih zbog takvih izmislio zakon zabrane priblizavanju lopti na 3 metra i iskljucivanje struje u kuci kad su utakmice :-)

Edited by viking

Jel ono Obala Slonovače slijedeći protivnik, u maju?

Aaaa eto jedan momak iz Cazina koji je stedio od nove godine tih 200 markica i pozajmio da namiri za potrositi eto on je bas iz politicki i nekih drugi razloga otisao na utakmicu, ili eto mi iz AT i DE smo uzeli u pola sedmice slobodno i moljakali sefove da odemo i smrznemo se na utakmici iz nekih drugih razloga i ko zna zbog cega smo bili nezadovoljni vidjenim a niposto tim da je generalno repka bila uzasna na terenu! Daj uozbilji se sa razmisljanjem!!

izvini , slijedeći put tebe ću pitati kako i šta da razmišljam ... 

... 

glupo mi je ovo sto mediji radi citanosti sada "sukob sušić-džeko" dizu i potpiruju vatru ... 

Ivica Osim je dobro reko ... 

Šta sad, Safet treba da se pravda za neke stvari koje nemaju veze. Mislim da smo već pričali na tu temu. Nadam se da će se i novinari malo – kako kažu, devranisati – ne treba se sve ni napisati”, dodao je Osim.

14 000 ljudi je bilo nezadovoljno tog trenutka kad je zavrsila utakmica.. I naravno da imaju pravo biti nezadovoljni svi navijaci koji su bili na stadionu!

Sve jedan iole ozbiljniji strucnjak je rekao ono sto su svi znali, da se utakmica nije tek tako nesretno izgubila i da su igraci kolektivno bili cista 0 i da zadnjih par utakmica nizemo sramotne igre!

Meni je smijesno da neko sa strane kraj malih ekrana komentira ponasanje mase! Masa je demokratija i vecina, oni koji su isli, pa i zadnji put otisli na utakmicu znaju dobro kako su se osjecali pri povratku sa "ruzno" izgubljenje utakmice!

Te seoske price i napredanje koje koga zaustavio u hodniku, koje bio bolestan mene a ni vecinu navijaca ne interesuje puno niti sam se imale unio u rasprave ko sta koga!!!

A trpati svoje razmisljanje ljudima koji su odvojili vrijeme i novac te se dobro potrudili otici na utakmicu "kako i šta da razmišljam ... " E to brale ne moRe... Masa je rekla svoje i tacka. :)

14 000 ljudi je bilo nezadovoljno tog trenutka kad je zavrsila utakmica.. I naravno da imaju pravo biti nezadovoljni svi navijaci koji su bili na stadionu!

Sve jedan iole ozbiljniji strucnjak je rekao ono sto su svi znali, da se utakmica nije tek tako nesretno izgubila i da su igraci kolektivno bili cista 0 i da zadnjih par utakmica nizemo sramotne igre!

Meni je smijesno da neko sa strane kraj malih ekrana komentira ponasanje mase! Masa je demokratija i vecina, oni koji su isli, pa i zadnji put otisli na utakmicu znaju dobro kako su se osjecali pri povratku sa "ruzno" izgubljenje utakmice!

Te seoske price i napredanje koje koga zaustavio u hodniku, koje bio bolestan mene a ni vecinu navijaca ne interesuje puno niti sam se imale unio u rasprave ko sta koga!!!

A trpati svoje razmisljanje ljudima koji su odvojili vrijeme i novac te se dobro potrudili otici na utakmicu "kako i šta da razmišljam ... " E to brale ne moRe... Masa je rekla svoje i tacka. :)

drago mi je sto neki su zadnji put otisli gledati reprezentaciju ... to mi je nesto najdraze sto sam procitao ... nasi reprezentativci nisu zasluzili ljude koji kazu da im je drago sto nisu platitli clanarinu nekoj navijackoj skupini ... ili sto pisu kako su morali uzeti slobodan dan u sred sedmice ... njima trebaju navijaci koji ce svatiti da su oni u tom momentu dali najbolje sto su mogli za reprezentaciju ... i koji ce ih bodriti a ne oni koji ce razmisljati kako su izgubili dnevnicu sto su uzeli slobdan dan u toku sedmice ... takvi nek sjede kod kuce ili odu kod komsije gledati utakmicu da usparaju na struji i da likuju ako reprezentativci ne pokazu dobru igru  ... a i ostalima stvarima uz koje se gleda utakmica ... 

ja sam davno isao na utakmicu BiH Rumunjska ... Sarajlije i ostali su bojkotavali utakmicu ... kisa padala ... rumunji nam zabili tri komada ... mi koji nismo bojkotavali reprezentativce i koji smo dosli na utakmicu nismo psovali nijednom igracu nista ... niti smo trazili da neki od njih izadje ... na poluvremenu kada je ulaz postao slobodan usao jedan od sarajlija i poceo Salihamidzicu (ako ne znas koje to je reprezentativac Bosne i Hercegovine) psovati dijete ... doticnog sam izbacio sa stadiona ... takvi nezasluzuju da mogu reci da navijaju za nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine ... 

Ti si eto dosao meni objasnjavati ko je Salihamidzic.. :) hvala :) ozbiljno??? :D a taj hajvan iz Ljuti Krajisnika je mogao ubiti dijete sa tim drvenim stapom, puka sreca sto je proletilo pola metra vise njih. Vec sam kontaktirao organizaciju i javice kakve ce se sankcije poduzeti protiv "konja".. Ako nesto poduzmu bice mi cast postati clan, ako ne poduzmu hvala buraz "osimene" ali meni nadrogirani hajvani iz Krajine ne trebaju upravo zbog toga sto to nije sport nego ko u kafani..

A sta bi ti izbacio 10 000 ljudi koji su trazili da Dzeko izadje??? Daj covjece ovo su malogradjanska napredanja! Navijaci su rekli svoje, a navijac je upravo onaj koji je bio na tribinama! Nezadovoljni igrom svak ziv, ali eto klasicno naski prenosi krivnju i glavni problem u kuruze a prica se o tome koje koga susreo u tunelu!

navijaci  i masa su uvijek u pravu?

pa cak i onad kad skandiraju 'za dom spremni' ili 'noz-zica-srebrenica'?

mene vise brine losa igra repke u zadnje vrijeme,nego vasi neprezaljeni novci za ulaznice!

• Upvote 2

A eto mene ne brine, iako sam gore napisao da igraju odavno lose i da je to problem.. Vama lijepo na ovoj temi kazem allahimanet! Edited by PacificHurricane

navijaci  i masa su uvijek u pravu?

pa cak i onad kad skandiraju 'za dom spremni' ili 'noz-zica-srebrenica'?

mene vise brine losa igra repke u zadnje vrijeme,nego vasi neprezaljeni novci za ulaznice!

Tacno sicas u sridu sa odgovorima ;)

Treba vratiti pare od ulaznica i da se potpisu da vise nece na utakmicu repke

Tacno sicas u sridu sa odgovorima ;)

Treba vratiti pare od ulaznica i da se potpisu da vise nece na utakmicu repke

tacno ono sto je jedino donosilo radosti ovom narodu zele da uniste ... pa se sada uzdigli da uniste atmosferu oko reprezentacije i da omalovaze rezultate ljudi koji su zasluzni sto smo se plasirali u Brazil na zavrsnicu svjetskog prvenstva ... 

jednostavno znam ja nas jebo nas ... 

Guest

Kad jednom Karimu Benzemi cijeli Santiago Bernabeu zviždi i ospori njegov performans, on ih moli za oprost tako što sljedeću utakmicu zabije dvaput i asistira dvaput. I sad igra u životnoj formi.

Usporedite njega i Edina Džeku.

I ti što skandiraju "nož, žica, Srebrenica" nisu navijači, čisto da se razumijemo. Pojam navijača je nešto sasvim drugo. Navijač ti je neko ko ti napuni stadion u Žilini do zadnjeg mjesta, ili ko ti napuni stadion sad u Austriji gdje smo igrali. I na čijim si krilima pobjeđivao i stekao formu.

Kad jednom Karimu Benzemi cijeli Santiago Bernabeu zviždi i ospori njegov performans, on ih moli za oprost tako što sljedeću utakmicu zabije dvaput i asistira dvaput. I sad igra u životnoj formi.

Usporedite njega i Edina Džeku.

I ti što skandiraju "nož, žica, Srebrenica" nisu navijači, čisto da se razumijemo. Pojam navijača je nešto sasvim drugo. Navijač ti je neko ko ti napuni stadion u Žilini do zadnjeg mjesta, ili ko ti napuni stadion sad u Austriji gdje smo igrali. I na čijim si krilima pobjeđivao i stekao formu.

ja navijace reala ne mogu svrstati u navijace ... danas covjeka dizu u nebo i za slabiji performans bi ga lincovali ... mislim stvarno to je kao sto ti napisa da poredis Dzeku i Benzemu kao porediti ljubitelje reala sa navijacima ... 

xd 

• Upvote 1

Guest

Pa ni ne treba ići dalje u offtopic, potpuno se slažem tim, iz razloga što ljudi koji ne prate nogomet etiketirane huligane poput ovih iz Sofije porede sa bh. navijačima koji su napunili toliko gostujućih stadiona da je to za mnoge navijače drugih velikih reprezentacija nepojmljivo.

Navijač je ovo, a huligani, neofašisti i nacionalisti će uvijek povikivati, udarati, vrijeđati druge zbog boje njihove kože, vjeroispovijesti ili nečeg trećeg, četvrtog, petog...

http://www.youtube.com/watch?v=9hxBN6PgiGo

Ne mogu nikako vjerovati da neko uopće želi da brani Edina Džeku.

Edited by Namik Šepić

Ne mogu nikako vjerovati da neko uopće želi da brani Edina Džeku.

Brani ga otac, kada izjavljuje naokolo da je Sušić MORAO da ga zamijeni. 

Cijela ova priča se malo otela kontroli. Vjerovatno je to stvar mentaliteta. Bilo gdje na (uspješnom) zapadu selektor, trener ili menadžer je bog i batina i njegova se ne osporava. Dok postiže zadovoljavajuće rezultate, niko mu se ne miješa u posao. Kada očekivani rezultati izostanu, vrijeme je za promjene. Pape je takav kakav je, postigao je ipak veliki uspjeh samim tim što je pod njegovim vodstvom tim obezbjedio plasman na SP. Tačno je da nas iritiraju neuspjesi na par zadnjih utakmica (od onog poraza protiv Slovačke), ali vrijeme je da otvorimo oči i budemo realni, možda je ova ekipa već odigrala iznad svog kapaciteta? U tom slučaju, treba samo opušteno da se uvalimo u kauč ispred televizora, narežemo mezu, pripremimo piće po izboru i uživamo u fudbalu na SP, bez ikakvih većih očekivanja. Ja ne očekujem ništa, osim da se bore muški, a rezultat će da bude kakav bude. To opet ne znači da se neću radovati pobjedama (ili nerješenim rezultatima) ili da neću tugovati u porazu (ili porazima). 

Naš mentalitet je čudan. Siguran sam da ne postoji ni jedan Bosanac ili Hercegovac koji za sebe ne misli da bi bio idealan selektor fudbalske reprezentacije. Ili predsjednik vlade. Ili oboje istovremeno.

• Upvote 2

Meni nije jasno isto da se i danas brane ljudi koji omalovazavaju najboljeg strijelca reprezentacije svih vremena, jer je bio los u 3 od zadnjih 5 utakmica. Braniti ljude koji su toliko negativne energije unijeli u javnost pa cak i u reprezentaciju, uz pomoc medija, pred samo SP. To nijedna druga nacija nebi sama sebi uradila. Dzeku ne treba braniti, kad je los treba dati priliku drugom igracu. Sve je to u rukama selektora.

• Upvote 1