Jump to content
CazinNET Forum
Sign in to follow this  
picasso

Kako u Gooleu gledaju na narode...

Recommended Posts

Neke interesantne Gooleove podvale.? Slucajnost? Ipak, kako i autor ovog teksta u nastavku tvrdi, to su nasa najcesca pitanja postavljena Gooleu...

[quote]
Ako na najpopularnijem internet servisu za trazenje podataka upisete

Ako napišete ‘Zašto Hrvati…’, automatski dobijete ‘mrze Srbe’, a kad napišete ‘Zašto Srbi…’, dobit ćete opcije ‘mrze Hrvate’” i ‘mrze muslimane’”.
Napišete li “Zašto Bosanci …”, odmah dobijete pitanje “mrze Sandžaklije”, a Bosnjaci “mrze Srbe”.

U slučaju da vas zanima nešto o Židovima i ukucate ‘Zašto su Židovi..’, automatski se pojavljuje nastavak ‘pametniji’.
Na pitanje ‘Zašto su Afrikanci…’ ispisat će se ‘brži trkači’”, dok ćete na pitanje ‘Zašto su Kinezi…’ u nastavku dobiti – ‘mršavi’.

[url="http://doznajemo.com/2012/11/24/httpdoznajemo-comp37209/"]opsirno[/url]

[/quote]

Pa tako kod nas i u svijetu kreteni i misle, kad je to nauceno predrasudama od malih nogu

Guest
Pa nije to nikakav pogled na narod, već najtraženije rečenice se izbacuju koliko ja znam...

Zasto se traze bas te recenice ? Kucao ih je neko zato jer je zaista mislio tako.

Istina je da internet (na žalost) najviše koriste osobe koje su potpuno nezainteresovane za bilo koji formalni oblik obrazovanja i postavljajući takva pitanja nadaju se da će dobiti odgovor koji im je već po mjeri i stupiti u vezu sa istomišljenicima.

Isto tako, kada bismo okrenuli na drugu stranu, internet je odlično sredstvo za "obrađivanje javnog mnjenja, i ako bi svako koga poznajete deset puta dnevno upisao"  u Bosni se govori bosanski jezik"(po mogućnosti na engleskom) i neko da uradi jednostavnu webb stranicu koja bi mogla da se linkuje a na kojoj bi bilo dovoljno da stoji samo ova rečenica napisana na par velikih svjetskih jezika, cijeli svijet bi smatrao da je to jedini jezik koji se koristi u našoj zemlji. (prije nego što kažete da je to ionako tačno, nemojte lomiti koplja sa mnom, već u BL i MO)

Mah mogu oni druze pricati sta hoce kad mi svi govorimo isto :D

Znam, zato sam i napisao posljednju rečenicu.

Ali mislim da bi trebalo napraviti ono sa Google-om i vidjeti gdje idu granice.