Jump to content
CazinNET Forum
Daisy

Djevojcica koja je ucutala svijet na 6 minuta

Recommended Posts

trepam ovu temu ovdje jer mi se najvise cini za ovaj podforu

pogledajte video mozda se malo i osvjestite :D

[media]http://www.youtube.com/watch?v=5zxT-1QjXLk&feature=player_embedded#at=400[/media]

da li smo svjesni ovih cinjenica spoemnutih u govoru djevojcice?

da li radite ista po pitanju cuvanja okolisa, jer i sitnica moze pomoci, kada se zbroji 6 milijardi sitnica (svaki covjek po jednu) to je jedna velika stvar zar ne?

nema ovom svijetu spasa....podjimo od sebe samih....kaze,izasho novi telefon,moram ga imati....sto ce ti?.... .ebo te IPhone il`sta ti ja znam sta,sacekaj da ti se pokvari taj sta imas pa onda kupuj novi...da bi se napravio taj telefon mora se iz dimnjaka dimiti....il` kad neko kaze ,,ja sam bez auta ko bez nogu,ne mogu po kiflu otici a da ga ne upalim,,....dodje mi da mu obje odsijecem odmah :icon_cheesygrin: ....il`kad vidim da neko baci papir na ulici il plasticnu flasu u potok ....pa ja bi uveo kaznu od 500 maraka za papiric od zvake...koliko god mi iz relativno siromasnih zemalja zanemarujemo prirodu ,jos vise ,,savremene,, zemlje imaju taj dupli moral ,il bolje da ga nazovemo dupli nemoral.....zato cemo i otici u helac,i to brzo...ma najzad nek idemo,nek ide sve u neku stvar...najbolje bi bilo da kijamet sutra opali
  • Upvote 1

Ja zna samo ovu verziju govora [url="http://www.youtube.com/watch?v=pMp3jNKU-ug"]http://www.youtube.com/watch?v=pMp3jNKU-ug[/url] [img]http://forum.cazin.net/public/style_emoticons/default/icon_cheesygrin.gif[/img].

btw, ovo je bilo prije skoro 20 godina, covjek je od tad sam gori postao prema svojoj planeti, nista se nije promjenilo.

Bome ja sam unazad par godina osjetljivija na to,i pazim gdje odlažem smeće,i ne koristim aerosol cans,i kad perem zube ili suđe,više ne puštam da teče voda cijelo vrijeme. :D To me Daisy galamila kad smo krenule na faks,i ja se naučila na to. :D I da,ne volim plastične kese,već ponesem ili svoju kad idem u trgovinu,ili ako je malo artikala onda nosim u ruci. :D To je moj svakodnevni doprinos. :)

A koliko smo generalno svi svjesni koliko štetimo zemlji?-eh,očito ne dovoljno jer da je tako,više ljudi bi pazili na te ''sitnice'' koje znače opstanak.

pitam se kome je pricala? [img]http://forum.cazin.net/public/style_emoticons/default/unsure.gif[/img]

[quote name='viking' timestamp='1309992186' post='432529']
nema ovom svijetu spasa....podjimo od sebe samih....kaze,[b]izasho novi telefon,moram ga imati....sto ce ti?.... .ebo te IPhone [/b]il`sta ti ja znam sta,sacekaj da ti se pokvari taj sta imas pa onda kupuj novi...da bi se napravio taj telefon mora se iz dimnjaka dimiti....il` kad neko kaze ,,ja sam bez auta ko bez nogu,ne mogu po kiflu otici a da ga ne upalim,,....dodje mi da mu obje odsijecem odmah :icon_cheesygrin: ....il`kad vidim da neko baci papir na ulici il plasticnu flasu u potok ....pa ja bi uveo kaznu od 500 maraka za papiric od zvake...koliko god mi iz relativno siromasnih zemalja zanemarujemo prirodu ,jos vise ,,savremene,, zemlje imaju taj dupli moral ,il bolje da ga nazovemo dupli nemoral.....zato cemo i otici u helac,i to brzo...ma najzad nek idemo,nek ide sve u neku stvar...najbolje bi bilo da kijamet sutra opali
[/quote]
Jes' Viking, na šta ljudi pare daju. :icon_cheesygrin:

Potpisujem tvoj post.

I ja kao pazim na neke sitnice u svakodnevnici. Npr. u Hrvatskoj otkupljuju boce od sokova, našla sam neku sirotinju koja redovno dođe pokupi te silne boce i nekako preveze i proda. Otpad od plastike (bili šta da je u pitanju a može se mljeti), papir proslijedim zetu i on to riješi, uopšte mi nije do otkupa-prodaje nego čisto ekološki na to gledam. Štednja struje, vode nije zbog ekonomske računice, već nekakva svijest za očuvanje prirode Djecu sam naučila mnogo toga, i dobro se pridržavaju.

Uvela bih kazne astronomske za nemar prema prirodi. Edited by Ciklama

[quote name='viking' timestamp='1309992186' post='432529']
nema ovom svijetu spasa....podjimo od sebe samih....kaze,izasho novi telefon,moram ga imati....sto ce ti?.... .[b]ebo te IPhone il`sta ti ja znam sta,sacekaj da ti se pokvari taj sta imas pa onda kupuj novi[/b]...da bi se napravio taj telefon mora se iz dimnjaka dimiti....il` kad neko kaze ,,ja sam bez auta ko bez nogu,ne mogu po kiflu otici a da ga ne upalim,,....dodje mi da mu obje odsijecem odmah :icon_cheesygrin: ....il`kad vidim da neko baci papir na ulici il plasticnu flasu u potok ....pa ja bi uveo kaznu od 500 maraka za papiric od zvake...koliko god mi iz relativno siromasnih zemalja zanemarujemo prirodu ,jos vise ,,savremene,, zemlje imaju taj dupli moral ,il bolje da ga nazovemo dupli nemoral.....zato cemo i otici u helac,i to brzo...ma najzad nek idemo,nek ide sve u neku stvar...najbolje bi bilo da kijamet sutra opali
[/quote]

osjecam se prozvanim ... [img]http://forum.cazin.net/public/style_emoticons/default/icon_cheesygrin.gif[/img]

kada je u pitanju odlaganja smeca tu veoma pazim ... cak ako se neko zajebe pa tokom voznje iz mog auta pokusa baciti smece vani bude upozoren i ako i nakon upozorenja to uradi bude izbacen iz auta ...

obicni ljudi su svjesni svega ali one glavonje od politicara sve znaju al se prave gluhi...