+PacificHurricane 497 Report post Posted February 8, 2011 [url="http://www.zeitgeistmovingforward.com/"]evo i oficialne stranice od zadnjeg dijela[/url] Ostao sam bez riječi, ovo sve Share this post Link to post Share on other sites
+Jiggy Bau 448 Report post Posted February 8, 2011 (edited) [quote name='scooby-doo' timestamp='1297127744' post='417847'] [url="http://www.zeitgeistmovingforward.com/"]evo i oficialne stranice od zadnjeg dijela[/url] Ostao sam bez riječi, ovo sve što sam pogledao, sve što sam znao o zavjerama, o monetarnom sistemu i tome kako je društvo pogrešno građeno... Ovi su uspjeli skroz jedan novi pristup i pogled dati, nebih želio sad iznositi neke važne konstatacije ( jer je cijeli film od A do Ž važan i skroz naskroz zanimljiv ) Stoga evo čekam da mi se netko priključi znajući o čemu pričam pa da onda razvezemo jednu historijsku diskusiju [/quote] Mislis na Rokefelere i Rotsilde, i o kontroli stampanju novca i tako dobivanju apsolutne kontrole nad drzavama, stvaranju valute eura i amera... ako mislis na to, thanks, stara prica, mrznja prem amerikancima i zidovima bla bla, glupost zesca... ne zbog teme, nego mrznje sveg ne muslimaskog, pogotovo amerikanaca... zanima me da toliku moc posjeduju muslimani kako bi onda svijet izgled'o i kako bi o tome pricali Et' da zapocnem neizbjezno na ovom forumu, sto brze moguce ekstremisti i antijenkiji navalite Edited February 8, 2011 by Jiggy Bau Share this post Link to post Share on other sites
+PacificHurricane 497 Report post Posted February 8, 2011 (edited) Ma to su stari djelovi, sad se dosta ukljucilo ljudi, uglavnom nemogu pojedinacno nikom prepricati dok ne pogleda pa ce onda biti svjestan i naostrit za historijske diskusije To je sad izraslo u jedan pokret, kao i Wakeup projekat, mozda cak i isti ljudi to vode ali je uzelo preogromnog maha. Ma nemam stvarno sta reci, sve su ljudi rekli, samo se more razvezati diskusija jel to tako ili nije, ali cekam da netko uleti koje pozorno pratio pa da se i koja pametna rekne Edited February 8, 2011 by scooby-doo Share this post Link to post Share on other sites
+Jiggy Bau 448 Report post Posted February 8, 2011 [quote name='scooby-doo' timestamp='1297170844' post='417907'] Ma to su stari djelovi, sad se dosta ukljucilo ljudi, uglavnom nemogu pojedinacno nikom prepricati dok ne pogleda pa ce onda biti svjestan i naostrit za historijske diskusije To je sad izraslo u jedan pokret, kao i Wakeup projekat, mozda cak i isti ljudi to vode ali je uzelo preogromnog maha. Ma nemam stvarno sta reci, sve su ljudi rekli, samo se more razvezati diskusija jel to tako ili nije, [b]ali cekam da netko uleti koje pozorno pratio pa da se i koja pametna rekne[/b] [/quote] Znam, gled'o sam sve, ne znam kako si pretpostavio da nisam :S Al' posto se od mene ne ocekuje pametna ni necu doprinijeti ovoj diskusiji Share this post Link to post Share on other sites
MirzaM 57 Report post Posted February 8, 2011 O cemu hoces da se ovdje prica? O grupici "intelektualaca" koji su izisli iz garaze koji su prepuni mrznje prema amerikancima, bogatim ljudima, zidovima i tome slicno, i koji iznose svoja misljenja bazirana hmmm na nicemu ustvari. Sta se ima tu pricati? Naravno da je uzelo maha kod glupih nenacitanih, neobrazovanih ljudi kojima je izvor informacija internet, forumi, youtube, www.9.11.truth.com i slicno. Koji isto iz vlastite mrznje prema slicnim stvarima uzimaju ovakva smeca za svoju istinu. Share this post Link to post Share on other sites
+PacificHurricane 497 Report post Posted February 8, 2011 [quote name='Jiggy Bau' timestamp='1297134662' post='417873'] Mislis na Rokefelere i Rotsilde, i o kontroli stampanju novca i tako dobivanju apsolutne kontrole nad drzavama, stvaranju valute eura i amera...[/quote] Nemoj sad da bude neki nesporazum, ja sam se prema tvojim rijecima navodio i ovo sto si rekao je iz drugog dijela [b]Addendum[/b] Ja sam fino rekao onaj koje pogledao bujrum bome reklanti koju, evo primjer dacu: - Dali smatrate da ove ekoloske gradove sto pricaju, dali ono moze uspjeti??? - Dali ce stvarno biti krah svoj ekonomiji, i sta ce kasnije biti, ono njihovo da se moze uspostaviti red i mir bez ijedng dolara ( tj sistem bez novca ) ??? Oni vise nenapadaju ta tajna drustva, i apsolutne vladare i vlade, jer i ptici je na grani jasno da ce nestati nafte, da ce biti za desetak godina 10 milijardi stanovnista a treba to prehraniti a planetu su haman svu unistili korporacije i industrijske firme. Za taj novac i Federalni trezor, svjetsku banku i ovladavanje sistemom, te jevreje bankare, to je vijest iz proslog milenijuma [b]U oktobru su snimili film i rekli su u filmu da ce izbijati revolucije, i to zbog nafte, i to se stvarno desilo evo na bliskom istoku ( nakon 3 mjeseca od snimanja dokumentarca, e ovo mene zanima i trazim istomisljenike ili more i one suprotnog stajalista )[/b] Share this post Link to post Share on other sites
MirzaM 57 Report post Posted February 8, 2011 Meni samo ne ide nikako u glavu kako mladi ljudi (a evo vidio sam po cazinskom forumu da je takvih jako puno) nemaju u sebi stvorenu tu teznju da kada se vec hoce otkriti neka istina da se za nju pronadju materijalne cinjenice i dokazi. Jel ta mrznja, ta podlost, tolko zastupljena medju ljudima i mladima danas prema profitu, bogatstvu, korporacijama i slicno da povjeruju svakoj debilnoj susi koja iznese svoje misljenje na internetu iz garaze. Pa men ne ide u glavu nikako kako ne postoji bar ta teznja da se ispitaju materijalne cinjenice o nekoj stvari. Pa ako se negdje desi neko ubistvo, i dodjem ja iz svoje spavace sobe u pidzami, na svom laptopu iz mrznje, ljubomore, zavisti napisem "Scooby doo je to uradio" i to postavim na www.truthaboutscoobydoo.conspiracy.org., pa jel ispravno da scooby doo odmah ode u zatvor osudjen na dozivotnu robiju ili da se potraze materijalne cinjenice, dokazi, DNK, izvjestaji, izjave svjedoka, i da to urade strucni i osposobljeni ljudi za to, da se onda utvrdi ko je izvrsio ubistvo. Jel Scooby? Sta bi ti vise volio da se nadjes u ovoj situaciji? Dokle ide vise to licemjerstvo medju vama mladima, pa svakog dana jedete makarone koje su napravile korporacije, i dupe brisete toalet papirima koje su isto napravile kompanije koje zgrcu profit, i onda dodjete nadjete po internetu debilne clanke i dokumentarce protiv tih istih korporacija, napravljene od maloumnika koji mrze sve na svijetu. I sutra mi hocemo neku drzavu i napredak...fuj... Share this post Link to post Share on other sites
+PacificHurricane 497 Report post Posted February 8, 2011 [quote name='MirzaM' timestamp='1297179920' post='417920'] Meni samo ne ide nikako u glavu kako mladi ljudi (a evo vidio sam po cazinskom forumu da je takvih jako puno) nemaju u sebi stvorenu tu teznju da kada se vec hoce otkriti neka istina da se za nju pronadju materijalne cinjenice i dokazi. Jel ta mrznja, ta podlost, tolko zastupljena medju ljudima i mladima danas prema profitu, bogatstvu, korporacijama i slicno da povjeruju svakoj debilnoj susi koja iznese svoje misljenje na internetu iz garaze. Pa men ne ide u glavu nikako kako ne postoji bar ta teznja da se ispitaju materijalne cinjenice o nekoj stvari. Pa ako se negdje desi neko ubistvo, i dodjem ja iz svoje spavace sobe u pidzami, na svom laptopu iz mrznje, ljubomore, zavisti napisem "Scooby doo je to uradio" i to postavim na www.truthaboutscoobydoo.conspiracy.org., pa jel ispravno da scooby doo odmah ode u zatvor osudjen na dozivotnu robiju ili da se potraze materijalne cinjenice, dokazi, DNK, izvjestaji, izjave svjedoka, i da to urade strucni i osposobljeni ljudi za to, da se onda utvrdi ko je izvrsio ubistvo. Jel Scooby? Sta bi ti vise volio da se nadjes u ovoj situaciji? Dokle ide vise to licemjerstvo medju vama mladima, pa svakog dana jedete makarone koje su napravile korporacije, i dupe brisete toalet papirima koje su isto napravile kompanije koje zgrcu profit, i onda dodjete nadjete po internetu debilne clanke i dokumentarce protiv tih istih korporacija, napravljene od maloumnika koji mrze sve na svijetu. I sutra mi hocemo neku drzavu i napredak...fuj... [/quote] Evo ovakve historijske postove sam trazio Izvini nevredjam te nista, ali stvarno sad si kao sto si opisivao jednog drugog clana da nema blage veze oko cega se radi [b]Film vidim iz prilozenog nisi pogledao[/b] i bice te sramota sto si ovo napisao jer su film snimili istaknuti naucnici iz nekoliko oblasti, koji se licno sad pojavljivaju u filmu a ne neki neznani spiker da iznosi nebuloze ( znaci nije klasicni video oko zavjera i gluposti koje je neko djete snimilo) Drugo e bas u filmu govore o tim makaronima koje cesto spominjes za primjere kroz postove ( Bogami tjesteninu jedem 3 puta sedmicno ) mislim govore o proizvodnji hrane na jedan novi inovativni nacin gdje ce svak od 8 milijardi ljudi zasad dobiti po zalogaj. a ne 2.3 milijarde kao sad nemati dovoljno hrane... Molio bih tj apelujem ako je moguce da se vise nejavljaju ovakvi clanovi koji nisu pogledali dokumentarni film iz naslova ove teme! [b]@MirzaM ja ti rijeci nisam protivrjecio kad si iznosio cinjenice oko ekonomije na slicnim temama ( vele da si skolovan iz tog podrucja tako da je to dovoljan argument da prihvatim sve tvoje navode i cinjenice koje izneses bez ikvog osporavanja, ali bih zelio, kao sto si ti zelio na drugim temama jednu zdravu diskusiju )[/b] Valjda ti nece biti tesko pogledati film pa se racionalno i argumentativno ukljuciti u temu ( valjda znas kako se skida film sa torrenta i kako nabaviti titl ako nerazumijes engleski ;-) ) [url="http://www.fx-files.com/x-files/buenje-znanja/614-zeitgeist-moving-forward.html"]Evo mog clanka sto sam licno napisao pa ukratko mozete procitati prvi deset minuta sta se govori u filmu ( iako svaka slika zamjenjuje hiljadu rijeci, stoga najbolje je pogledati, koga vec zanima ova tematika dokumentaraca )[/url] Share this post Link to post Share on other sites
MirzaM 57 Report post Posted February 8, 2011 [quote name='scooby-doo' timestamp='1297181184' post='417922'] Evo ovakve historijske postove sam trazio Izvini nevredjam te nista, ali stvarno sad si kao sto si opisivao jednog drugog clana da nema blage veze oko cega se radi [b]Film vidim iz prilozenog nisi pogledao[/b] i bice te sramota sto si ovo napisao jer su film snimili istaknuti naucnici iz nekoliko oblasti, koji se licno sad pojavljivaju u filmu a ne neki neznani spiker da iznosi nebuloze ( znaci nije klasicni video oko zavjera i gluposti koje je neko djete snimilo) Drugo e bas u filmu govore o tim makaronima koje cesto spominjes za primjere kroz postove ( Bogami tjesteninu jedem 3 puta sedmicno ) mislim govore o proizvodnji hrane na jedan novi inovativni nacin gdje ce svak od 8 milijardi ljudi zasad dobiti po zalogaj. a ne 2.3 milijarde kao sad nemati dovoljno hrane... Molio bih tj apelujem ako je moguce da se vise nejavljaju ovakvi clanovi koji nisu pogledali dokumentarni film iz naslova ove teme! [b]@MirzaM ja ti rijeci nisam protivrjecio kad si iznosio cinjenice oko ekonomije na slicnim temama ( vele da si skolovan iz tog podrucja tako da je to dovoljan argument da prihvatim sve tvoje navode i cinjenice koje izneses bez ikvog osporavanja, ali bih zelio, kao sto si ti zelio na drugim temama jednu zdravu diskusiju )[/b] Valjda ti nece biti tesko pogledati film pa se racionalno i argumentativno ukljuciti u temu ( valjda znas kako se skida film sa torrenta i kako nabaviti titl ako nerazumijes engleski ;-) ) [url="http://www.fx-files.com/x-files/buenje-znanja/614-zeitgeist-moving-forward.html"]Evo mog clanka sto sam licno napisao pa ukratko mozete procitati prvi deset minuta sta se govori u filmu ( iako svaka slika zamjenjuje hiljadu rijeci, stoga najbolje je pogledati, koga vec zanima ova tematika dokumentaraca )[/url] [/quote] Ovo moje je bilo vise okrenuto opcenito znaci teorijama zavjere i opsjednutostima ljudi sa njima, dakle zaista nije bilo nista povezano sa filmo, i nisam film gledo, al ustvari pretpostavljam o cemu se radi tu. Isto tako necu se vise javljat kada se radi konkretno o stvarima iz filma, kazem, ovo je bio komentar opcenito povezan sa teorijama zavjere, a ako ga pogledam dacu neki svoj komentar u vezi toga. Share this post Link to post Share on other sites
+Jiggy Bau 448 Report post Posted February 8, 2011 Gledo sam sva tri dijela u oktobru... nije impresivno koliko sam ocekivo da ce biti, mislim da je vise napuhan nego objektivan i ima toliki publicitet jer i on manipulira ljudima koji mrze amrikance i zidove (da ne spominjem popularnsot teorija zavjera, na kojima opet najvise zaradjuju Amerikanci xD) ... Tako scooby jedino mozes naci diskutante koji misle jedino kao i ti, mirzam je prob'o... ti obajsnjavas njemu kako se to skida... to je uvreda fakat... iako se ja i mirza apslotno ne slazemo kod dine merlina xD, covjek fakat sve rek'o ovdje: [quote name='MirzaM' timestamp='1297179920' post='417920'] Meni samo ne ide nikako u glavu kako mladi ljudi (a evo vidio sam po cazinskom forumu da je takvih jako puno) nemaju u sebi stvorenu tu teznju da kada se vec hoce otkriti neka istina da se za nju pronadju materijalne cinjenice i dokazi. Jel ta mrznja, ta podlost, tolko zastupljena medju ljudima i mladima danas prema profitu, bogatstvu, korporacijama i slicno da povjeruju svakoj debilnoj susi koja iznese svoje misljenje na internetu iz garaze. Pa men ne ide u glavu nikako kako ne postoji bar ta teznja da se ispitaju materijalne cinjenice o nekoj stvari. Pa ako se negdje desi neko ubistvo, i dodjem ja iz svoje spavace sobe u pidzami, na svom laptopu iz mrznje, ljubomore, zavisti napisem "Scooby doo je to uradio" i to postavim na www.truthaboutscoobydoo.conspiracy.org., pa jel ispravno da scooby doo odmah ode u zatvor osudjen na dozivotnu robiju ili da se potraze materijalne cinjenice, dokazi, DNK, izvjestaji, izjave svjedoka, i da to urade strucni i osposobljeni ljudi za to, da se onda utvrdi ko je izvrsio ubistvo. Jel Scooby? Sta bi ti vise volio da se nadjes u ovoj situaciji? Dokle ide vise to licemjerstvo medju vama mladima, pa svakog dana jedete makarone koje su napravile korporacije, i dupe brisete toalet papirima koje su isto napravile kompanije koje zgrcu profit, i onda dodjete nadjete po internetu debilne clanke i dokumentarce protiv tih istih korporacija, napravljene od maloumnika koji mrze sve na svijetu. I sutra mi hocemo neku drzavu i napredak...fuj... [/quote] Tu i nema neke nauke, najvise se govori kako vlade pozajmljuju novac od tih centralnih banki i tako u nedogled idu u dug bla bla, kaze se poneka izreka kao: "dajte mi da stampam novac nije me briga ko ce vladati drzavom", ne sjecam se dobro, davno sam gledo... I da, scooby, jeste klasicna prica o zavjeri... Share this post Link to post Share on other sites
+PacificHurricane 497 Report post Posted February 8, 2011 (edited) [quote name='Jiggy Bau' timestamp='1297183733' post='417925'] Gledo sam sva tri dijela u oktobru...Tu i nema neke nauke, najvise se govori kako vlade pozajmljuju novac od tih centralnih banki i tako u nedogled idu u dug bla bla, kaze se poneka izreka kao: "dajte mi da stampam novac nije me briga ko ce vladati drzavom", ne sjecam se dobro, davno sam gledo... I da, scooby, jeste klasicna prica o zavjeri... [/quote] U slucaju i ovakvih desavanja kao sto sam desetak puta rekao pa i sad cu ponoviti da na ovom forumu nema rijeci iza koje nestojim: Evo kopiracu kad je tacno uploadan dvdrip filma [b]Uploaded 02-01 13:52, Size 2.97 GiB, ULed by extremezone[/b] prije 6 dana znaci A ovo je bila ful verzija flv: [b]Uploaded 01-26 22:47, Size 1.14 GiB, ULed by sqkmarshall[/b] prije deset dana od danas. evo kad je i titl napravit za flv verziju: [b]Dodao: Shmee Broj downloada: 3596 Datum: 28 01 2011 fps: 23.976[/b] znaci dva dana kasnije ( svaka cast vrijednim momcima sa titlova, i ja se polako ubucavam za prevodjenje, ali traje dosta pa rijetko kad stignem vremenom i ljudi vec prevedu ) Pisao bi ja ovuda mnoge teme ali stas kod nas je aktuelno jedino sta sarajevo-x objavi A Listopad je bio dug mjesec kako se sjecam Mogu i linkove staviti, ali vele ovi da je to zabranjeno jer su nelegalne stranice Edited February 8, 2011 by scooby-doo Share this post Link to post Share on other sites
+PacificHurricane 497 Report post Posted February 8, 2011 [quote name='Jiggy Bau' timestamp='1297183733' post='417925'] nije impresivno koliko sam ocekivo da ce biti, mislim da je vise napuhan nego objektivan i ima toliki publicitet jer i on manipulira ljudima koji mrze amrikance i zidove (da ne spominjem popularnsot teorija zavjera, na kojima opet najvise zaradjuju Amerikanci xD) ... Tako scooby jedino mozes naci diskutante koji misle jedino kao i ti, mirzam je prob'o... ti obajsnjavas njemu kako se to skida... to je uvreda fakat... iako se ja i mirza apslotno ne slazemo kod dine merlina xD, covjek fakat sve rek'o ovdje: Tu i nema neke nauke, najvise se govori kako vlade pozajmljuju novac od tih centralnih banki i tako u nedogled idu u dug bla bla, kaze se poneka izreka kao: "dajte mi da stampam novac nije me briga ko ce vladati drzavom", ne sjecam se dobro, davno sam gledo... I da, scooby, jeste klasicna prica o zavjeri... [/quote] Evo sad i na ovaj drugi dio da reknem koju Na suptilan sam nacin pitao i za bilo kojeg razumnog covjeka nije nikakva uvreda, posto nezelim promovirati pirateriju ( iako sam ovisnik o tome ) I nisam mu obasnjavao nego je bilo retoricko pitanje [b]valjda znas[/b] Molim opet bez mjesenja pojmova ;-) Drugo neradi se o drugom nego o ovom trecem djelu, i vec iz predhodnog posta vidi se kad je bio dostupan film, naravno moguce je da si bio na premijeri filma u [b]Los Angeles : JACCC / ARATANI THEATRE [/b] moguce je i drveni sporet, velim moguce ;-) I breco mila pa i nasi su na BHT1 i FTV iznosili x puta one milijarde koje Bosna duguje a gdje iste cifre stoje i na forumima ovi filmova, tako da je i to rijesena stvar i dokazana. ( mogu iscupati iz TV arhive te snimke ako je potrebno ;-) ) Mene je fasciniralo njihovo pogadjanje revolucija i protesta koju su nakon tri mjeseca od zavrsetka snimanja i premjernog prikazivanja stvarno se desile, i zato vas cijelo vrijeme asociram da pogledate i realno pristupite problemu, dotad dzaba slamu tucamo u hladnoj vodi Share this post Link to post Share on other sites
+PacificHurricane 497 Report post Posted February 8, 2011 Ali evo da napisem da nije bilo ni drvenog sporeta [i]Address : 244 S. San Pedro Street Postal Code : 90013 Town : Los Angeles State : CA Country : USA January 16th -January 20th, 2011 ( nakon deset dana na torrentima se pojavio snimak ) Artivist Film Festival Presents: "ZEITGEIST: MOVING FORWARD" - GLOBAL PREMIER/ Q & A with Director Following Zeitgeist: Moving Forward, by director Peter Joseph, is a feature length documentary work which will present a case for a needed transition out of the current socioeconomic monetary paradigm which governs the entire world society. This subject matter will transcend the issues of cultural relativism and traditional ideology and move to relate the core, empirical "life ground" attributes of human and social survival, extrapolating those immutable natural laws into a new sustainable social paradigm called a "Resource-Based Economy". JACCC / ARATANI THEATRE 244 S. San Pedro Street LOS ANGELES CA 90013 7:00pm - Doors Open at 6:30 Tickets: $10:00 ( U sve jednom kinu placa se gledanje jer se kino mora naplatiti, a oni ga nude preko neta dzabe sa oficialne stranice )[/i] Valjda zakljucivate ozbiljnost dokumentarca jer je vec bio u mnogim kinima, ako hocete i taj vam broj mogu kopirati gdje je sve premijerno prikazivan Share this post Link to post Share on other sites
Amon Ra 244 Report post Posted February 8, 2011 Hehe, ovo je da glava zaboli kako se pojedinci prosipaju.. U svijetu se desava toliko mnogo stvari, javno ili iza zavjesa nije vazno, ali vazno je da pojedinci koji pojma nemaju o tim stvarima dolaze ovdje prosipati svoju pamet i glumiti pametnjakovice negiranjem svijetskih dogadjaja, to je toliko tragicno da me vec pocelo biti sramota citati kako se neki prosipaju! Svako ziv ko je proucavao istoriju zna da su masonska drustva izazvala revolicuje kroz koje je monarhija izgubila utjecaj a oni dosli na celo drzava i vlada, samo pojedinim ljudima ovdje nije to jasno i sto je jos gore zele i druge uvjeriti u svoje gluposti! Svi mi dobro znamo ( oni koji nesto znaju o istoriji) da u srednjem vijeku i renesansi mnogi kraljevi , carevi itd. zbog svoje lose financijske situacije vrlo cesto bili politicki zarobljenici ljudi koji su bili financijski mocni poput famelija medici i slicnih, i da su zbog toga vrlo cesto morali raditi stvari koje inace nebi radili da nisu bili duznici tih ljudi, ali para je oduvjek "pokrecala svijet" pa tako i tad.. Uvijek vecim zaduzenjima monarhije kod bogatih ljudi polako se urusavao njihov ugled i autoritet a kontrola sve manja i manja, tako da su se nasli u situaciji gdje su se financijski mocnici ujedinili u svom cilju da ovladaju kompletnim drzavama sto je bilo moguce samo kroz revolucije i svrgavanjem monarhije sa vlasti, krenuvsi od francuske revolucije pa nadalje. Ti financijski mocnici su kroz taj uspjeh i vladavinu nad narodima i drzavama shvatali sebe i vlastitu ulogu u svijetu necim uzvisenim tako da su se i prozvali "prosvjetljenima", iako tu nema rijeci o prosvjetljenosti ako se radi na porobljavanju obicnog stanovnistva (porobljavanju sto se bez volje naroda uspostavljaju sistemi i vlasti po njihovim vlastitim mjerama). I sad ovdje dolaze puberitetlije kojima jos curi iz nosa i objasnjavanju nama kako svijet funkcionise i kako je sve gore navedeno samo glupost a jedini im je cilj dokazati svoju pamet, nazalost nisu svijesni toga da dokazivaju svoju vlastitu glupost jer zele pricati o stvarima o kojima nemaju blage veze niti su u stanju da shvate kada im drugi predoce stvarno stanje na svijetu.. Da se vratimo na temu, ja licno nisam pogledao novi film ali cu ga svakako pogledati iako ne tvrdim da ako pogledas dva tri filma mozes da shvatis sustinu stvari, za to je potrebno mnogo godina i truda da bi se iole ovladalo istinama o ovosvijetskim pojavama, mnogo vise godina nego su neki "zestoki kriticari zavjera" dozivjeli.. 1 Share this post Link to post Share on other sites
+PacificHurricane 497 Report post Posted February 8, 2011 Eto ga ma Share this post Link to post Share on other sites
+Jiggy Bau 448 Report post Posted February 9, 2011 (edited) A pamet neka pogledati dokumentarac i tvrditi nekom da nije pogled'o bla bla, i nazivati neke forumase balavcima moze samo balavac... [url="http://www.documentarywire.com/zeitgeist-moving-forward/"]video zeitgeista online[/url] : moving forward Zaista glupa su vam ova vrijedjanja do bola Et' pa gledajte da scooby ne pametuje kako ga treba gledati, sa cega skinuti i tako dalje i tako sire komplikovati Edited February 9, 2011 by Jiggy Bau Share this post Link to post Share on other sites
+3rror 70 Report post Posted February 9, 2011 (edited) [quote name='MirzaM' timestamp='1297179920' post='417920'] Meni samo ne ide nikako u glavu kako mladi ljudi (a evo vidio sam po cazinskom forumu da je takvih jako puno) nemaju u sebi stvorenu tu teznju da kada se vec hoce otkriti neka istina da se za nju pronadju materijalne cinjenice i dokazi. Jel ta mrznja, ta podlost, tolko zastupljena medju ljudima i mladima danas prema profitu, bogatstvu, korporacijama i slicno da povjeruju svakoj debilnoj susi koja iznese svoje misljenje na internetu iz garaze. Pa men ne ide u glavu nikako kako ne postoji bar ta teznja da se ispitaju materijalne cinjenice o nekoj stvari. Pa ako se negdje desi neko ubistvo, i dodjem ja iz svoje spavace sobe u pidzami, na svom laptopu iz mrznje, ljubomore, zavisti napisem "Scooby doo je to uradio" i to postavim na www.truthaboutscoobydoo.conspiracy.org., pa jel ispravno da scooby doo odmah ode u zatvor osudjen na dozivotnu robiju ili da se potraze materijalne cinjenice, dokazi, DNK, izvjestaji, izjave svjedoka, i da to urade strucni i osposobljeni ljudi za to, da se onda utvrdi ko je izvrsio ubistvo. Jel Scooby? Sta bi ti vise volio da se nadjes u ovoj situaciji? Dokle ide vise to licemjerstvo medju vama mladima, pa svakog dana jedete makarone koje su napravile korporacije, i dupe brisete toalet papirima koje su isto napravile kompanije koje zgrcu profit, i onda dodjete nadjete po internetu debilne clanke i dokumentarce protiv tih istih korporacija, napravljene od maloumnika koji mrze sve na svijetu. I sutra mi hocemo neku drzavu i napredak...fuj... [/quote] Evo ti nesto novo za razglabanje...Ja sam odrastao uz Hollywood, od malena sam se divio Amerikancima, njihovoj drzavi, njihovoj vojsci, kulturi, prosvijetljenosti, a za ljubomoru.. skoro da nisam znao ni sta je to. Eh da sam znao bolje... takodjer sam donedavno podrzavao svaku Americku invaziju, smatrajuci kako je to dobra stvar je donose slobodu i demoktratiju medju "divljake bliskog istoka". Svakog ko je prisrmdio necem negativnom oko Jevreja automatski sam nazivao netolerantnim rasistom, ljubiteljem Hitlera i sl. Upijao sam sve sto mi svjetski mediju kazu... to se zove kontrola, i svaka im cast na takvoj sposobnosti da tako utjecu na mlade. Znaci to sam bio ja, bez i trunka mrznje prema icemu Americkom ili Jevrejskom, samo sam mrzio one muslimanske diktatore kao da se oni sta pitaju, kao i silne teroriste...Nisam znao sta ima i koga sve ima na ovom svijetu i koliko su gori od svih Saddama zajedno. I sa tako nevinim razmisljanjem, "slobodnim" i "prosvijetljenim" stavom sam poceo malo vise pratiti svjetska dogadjanja, malo vise istrazivati, dosle su onda i na red serije Wake Up projekta (Zeitgeist nisam gledao i ne planiram)... i dok si rekao keks otvorile su mi se oci kakav sam ignorant bio, koliko sam bio neupucen i arogantan. Zaboravio sam napomenuti da sam uvijek bio strogo pro-nauka i nisam podnosio bilo kakve tvrdnje koje nisu potkrijepljene dokazima (kao i sada). I da, i dalje ne mrzim nikoga i ni na koga ljuboran nisam, zagovaram toleranciju i razumijevanje izmedju svih naroda i vjera. Samo smatram da je drustvo zavedeno od strane odredjenih grupa i da je tako vec dugo vremena, oni imaju prste u svemu, a dokaza je na pretek za one koji imaju otvoren um. Edited February 9, 2011 by 3rror 2 Share this post Link to post Share on other sites
Amon Ra 244 Report post Posted February 9, 2011 (edited) [quote name='3rror' timestamp='1297221468' post='417953'] Evo ti nesto novo za razglabanje...Ja sam odrastao uz Hollywood, od malena sam se divio Amerikancima, njihovoj drzavi, njihovoj vojsci, kulturi, prosvijetljenosti, a za ljubomoru.. skoro da nisam znao ni sta je to. Eh da sam znao bolje... takodjer sam donedavno podrzavao svaku Americku invaziju, smatrajuci kako je to dobra stvar je donose slobodu i demoktratiju medju "divljake bliskog istoka". Svakog ko je prisrmdio necem negativnom oko Jevreja automatski sam nazivao netolerantnim rasistom, ljubiteljem Hitlera i sl. Upijao sam sve sto mi svjetski mediju kazu... to se zove kontrola, i svaka im cast na takvoj sposobnosti da tako utjecu na mlade. Znaci to sam bio ja, bez i trunka mrznje prema icemu Americkom ili Jevrejskom, samo sam mrzio one muslimanske diktatore kao da se oni sta pitaju, kao i silne teroriste...Nisam znao sta ima i koga sve ima na ovom svijetu i koliko su gori od svih Saddama zajedno. I sa tako nevinim razmisljanjem, "slobodnim" i "prosvijetljenim" stavom sam poceo malo vise pratiti svjetska dogadjanja, malo vise istrazivati, dosle su onda i na red serije Wake Up projekta (Zeitgeist nisam gledao i ne planiram)... i dok si rekao keks otvorile su mi se oci kakav sam ignorant bio, koliko sam bio neupucen i arogantan. Zaboravio sam napomenuti da sam uvijek bio strogo pro-nauka i nisam podnosio bilo kakve tvrdnje koje nisu potkrijepljene dokazima (kao i sada). I da, i dalje ne mrzim nikoga i ni na koga ljuboran nisam, zagovaram toleranciju i razumijevanje izmedju svih naroda i vjera. Samo smatram da je drustvo zavedeno od strane odredjenih grupa i da je tako vec dugo vremena, oni imaju prste u svemu, a dokaza je na pretek za one koji imaju otvoren um. [/quote] Svaka cast! Primjer mladog covjeka koji ne samo da "glumi" pametnjakovica vec to i jeste, za razliku od onih koji na sva zvona prosipaju "pamet" koja im je i tako skromna! Edited February 9, 2011 by Skrgan Share this post Link to post Share on other sites
+PacificHurricane 497 Report post Posted February 9, 2011 (edited) [quote name='Jiggy Bau' timestamp='1297183733' post='417925'] Gledo sam sva tri dijela u oktobru... [/quote] [url="http://www.youtube.com/user/TZMOfficialChannel"][b]TZMOfficialChannel[/b][/url] | 25. Januar 2011 | Gefällt 30.796, gefällt 1.335 nicht ( ZEITGEIST: MOVING FORWARD | OFFICIAL RELEASE | 2011 ) Jesam je rekao da ti njega nisi gledao, nisam! Ja stvarno neznam sta tu ima pametno ako sam rekao da ga [b]nije bilo moguce pogledati u Oktobru[/b], evo i sa tvog linka od youtube-a kad je postavit ovaj video, ali si ga mogao pogledati samo u zadnji 10 dana, Evo jos jednom kopiracu sta sam ja rekao: [i][b]nebih želio sad iznositi neke važne konstatacije[/b][/i] i nisam ni iznio, samo sam otvorio temu i jos rijeci pametne nisam rekao, znaci tek slijedi pametovanje ali imajuci razumjevanja prema drugim cekam da i netko drugi pogleda ova dva ipo sata dokumentarca, drugo naglasio sam da je vise stara vijest oko tih zavjera i utjecaja Amerike, i nemojte me trpati u nesto sto nije tako. Naglasio sam da ljudi imaju fantasticno rijesenje na naucnoj osnovi ( [b]zadnji 15 minuta se radi o futuristickim gradovima koji funkcioniraju bez novca i gdje se koristi tehnologija i inovacije automatike da bi svi lijepo sjedili zivjeli i uzivali u zivotu[/b] ) Necu uglavnom vise ni komentirati ovo jer se nezelim napadati niti blatiti koga, ja samo iznosim cinjenice i vjera mi brani da se svadjam Dok neko nebude imao vlastito misljenje kakav je film ( super ili bezveze ) dotad ja sam out sa komentarima Edited February 9, 2011 by scooby-doo Share this post Link to post Share on other sites
+Jiggy Bau 448 Report post Posted February 9, 2011 [quote name='scooby-doo' timestamp='1297232262' post='417956'] [url="http://www.youtube.com/user/TZMOfficialChannel"][b]TZMOfficialChannel[/b][/url] | 25. Januar 2011 | Gef Share this post Link to post Share on other sites
+PacificHurricane 497 Report post Posted April 4, 2011 [quote name='Istina o FED-u i monetarnom sistemu'] Američka savezna dr Share this post Link to post Share on other sites