Jump to content
CazinNET Forum
Amren

Dijeta

Recommended Posts

Jucer pricam s jednom forumsicom i kao zene odemo i na temu visak kilograma i slicno...:D i kaze najbolja dijeta je odmakanti se od sofre...:D kilogrami sami padaju...

Malo sam surfala i citam tamo neki nazivi od Brze dijete, UN dijeta, mesna i svasta nesto....

Imate li problema s viskom kilograma, kako ih se rijesavate i slicno?

Bujrum...:)

I ja sam bas jucer s jednom forumasicom pricala o visku kilograma. :D
Eto,ja sam za nekih mjesec i po' izgubila 12 kilograma.Iz ishrane sam izbacila slatkise,kruh,pite,kljukuse :D,grickalice,ma skoro sve. :D
Jela sam najvise voce,povrce kuhano,salate,pila dosta vode,nema sokova :D,[s]masnoce[/s] :D i rezultat je bio i vise no ucinkovit.Da,i trcala sam svako jutro i noc.
Sad se isto pridrzavam,samo sto za dorucak ubacim jednu integralnu kiflu sa nekom lajt salamom i to je to. :D
Da kucnem. :D Edited by mecolynna

Ah koja slucajnost....:D

I ja sam se pridrzavala sto se tice ishrane, doduse do bajrama...slaba sam na baklavu...ali opet uvodim red...:)

Evo ja sam ukinula veceru, kruh jedem samo da prezivim....slatkise i grickalice sve micem da ne vidim...inace gotovo je...:D

I dobro mi ide, moram priznati, samo imam belaj sto kile gubim tamo gdje ne treba, a gdje treba [img]http://forum.cazin.net/public/style_emoticons/default/dry.gif[/img] nisam trcala, niti vjezbala.....jesam isla u duge setnje i vozila biciklo...:D

I jedna jako bitna stvar, stavila sam vagu na meni vidno mjesto i svaki put kad pozelim cevape bacim pogled na vagu i ja sita...[img]http://forum.cazin.net/public/style_emoticons/default/tongue.gif[/img]
  • Upvote 1

Cura moja, pa ti si meni gladna, cccccc. :D Kakva lajt salam, kako bez bureka, maslenice .... :D

Hvala Bogu, nikvih problema s kilogramima nemam. Kila

Ma nisam,cura :D ,navikla sam. :D Suti,'vako insan lakse dise.
Mada bih ,meni se cini,ponekad,mogla i slona pojesti. :icon_cheesygrin:
A 'dje onaj narezak u pola 4 ujutro? Ha ? :kiffer: Edited by mecolynna

[quote name='mecolynna' timestamp='1290590618' post='407494']
A 'dje onaj narezak u pola 4 ujutro? Ha ? :kiffer:
[/quote]

A deee :D desi se i narezak :icon_redface: .

Dobro je to rečeno,odmakni se od sofre i kreći se svaki dan. I nema bolje dijete od toga.Dovoljno ti je dnevno par km pro

[quote name='mecolynna' timestamp='1290590618' post='407494']
A 'dje onaj narezak u pola 4 ujutro? Ha ? :kiffer:
[/quote]

neka tebe :D u mene mati i snaha ganjaju tu dijetu sto si ti imala :) eno ih gube laganice :) dobra dobra :)

ps nemamo svi isti metabolizam :) un dieta je isto jedna od bolji dieta

[quote name='Zelka' timestamp='1290606473' post='407548']
neka tebe :D u mene mati i snaha ganjaju tu dijetu sto si ti imala :) eno ih gube laganice :) dobra dobra :)

ps nemamo svi isti metabolizam :) [b]un dieta je isto jedna od bolji dieta[/b]
[/quote]

E ovo kaze i moja prijateljica...ona je bila na njoj 90 dana mislim da traje...i izgubila je ne znam tacno koliko kilograma....i malo sam cackala skontala sam da ima neki vocni dan, vodni dan i slicno....pa se pitam koliko bi dugo izdrzala samo na vodi...:)

40 dana 35 kila sam skino...

samo malo vishe sporta, a iz jelovnika nista nije izbačeno, jer i masnocha i slatko i sve treba ;) Ko me zna zna da ne lazem :D

lp

[quote name='Zelka' timestamp='1290606473' post='407548']

[b]ps nemamo svi isti metabolizam[/b] :) un dieta je isto jedna od bolji dieta
[/quote]

Koliko god je do metabolizma toliko je do načina

Ne treba se toliko odaknuti od sofre koliko treba prespavati veceru :D meni je kad hocu da omrsavim merak leci gladna i fakat ne kontam one ljude koji kazu da ne mogu zaspati gladni. Mislim da je to samo stvar navike. Ima ona stara dobra: dorucak pojedi, rucak podijeli sa prijateljom, a veceru daj neprijatelju. A stari znaju sta pricaju ;D

Dijete su varljive, ono sto izgubis dok si na dijeti lako dobijes kad pocnes normalno jesti, jer oci gladne bile na sve pa nadokadjujes...

Ako nista, sikiracija uvijek dobro dodje ko dijeta, posvadjas se sa cojkom, momkom i vidjeces kako u 7 dana se skidaju 2-3 kile :D

[quote name='Daisy' timestamp='1290640254' post='407638']
Ako nista, sikiracija uvijek dobro dodje ko dijeta, posvadjas se sa cojkom, momkom i vidjeces kako u 7 dana se skidaju 2-3 kile :D
[/quote]

Joj,Daisy,ja se onda ne bih smjela posvadjati ,,kaj,, ni ziv'ti :D,ja u sikiraciji samo jedem. :icon_cheesygrin:
Ja sam pravila neku dijetu po 4 dana,nije uopste teska i nije skupa i za 4 dana sam gubila po 3 kilograma.To je bilo na startu samom,naglo i onda sam krenula umjerenim tempom.
Sinoc se vagala,13 kilograma manje. :D
  • Upvote 1

kad ciljano polam kolicinu hrane i pazim sta dodatno jedem,spadaju kile same.. kao sad.. vec me pitaju jesi ti to smrsala :D

samo je belaj sto ja volim kuhati .a koliko uzivam u kuhinji toliko uzivam i u dobrom zalogaju...

[quote name='mecolynna' timestamp='1290667331' post='407646']
Joj,Daisy,ja se onda ne bih smjela posvadjati ,,kaj,, ni ziv'ti :D,ja u sikiraciji samo jedem. :icon_cheesygrin:
Ja sam pravila neku dijetu po 4 dana,nije uopste teska i nije skupa i za 4 dana sam gubila po 3 kilograma.To je bilo na startu samom,naglo i onda sam krenula umjerenim tempom.
[b]Sinoc se vagala,13 kilograma manje.[/b] :D
[/quote]

Masanla, cestitam mala :D Samo ja ne znam kako ces ti izdrzati biti na dijetama kad imas momka nako dobrog kuhara :D
  • Upvote 1

[quote name='Daisy' timestamp='1290675798' post='407738']
Masanla, cestitam mala :D Samo ja ne znam kako ces ti izdrzati biti na dijetama kad imas momka nako dobrog kuhara :D
[/quote]

I cura mu je kuhar i po' pa vidis kako izdrzi. :D Skuham ja njemu uvijek dobro,ali ja gledam da mene zapa'ne salata il' sta lagano i setnja vani i hej,da' se. :D On meni caj skuha,dosta,ne treba mi vise. :D Edited by mecolynna
  • Upvote 2

ja sam za dva mjeseca smrso 40 grama :icon_cheesygrin:
okanite se te patnje...ako nije bas pretjerana kilaza...ja jedan dan kad bi koku il plecku preskocio meshchinde da bi se od muke prepolio
  • Upvote 3

Ja nisam nikad bila na dijeti :D

prijateljica mi je bila na un dijeti i skinula je u malo vremena dosta kila, svaki dan je pila po 2 litre vode :D

treba dosta unositi tekucine i kretati se ;)

ja kad sam u trudnoci udebljala 17 kila pitala sam se kako cu to skinuti :D .... al za mjesec dana sve spalo, vratila se na svoju kilazu a nista nisam radila po tom pitanju, nit sam sta izbjegavala da jedem ni nista :D ...da bar tako bude i poslije druge trudnoce :)

Ja sam pretjerano debeo :) Sad iz iskustva znam kako smrsaviti. To ne ide brzo ako niste sportisti i ako ne zelite ici u teretanu i na trcanje. Vrlo je bitno da se ne upustate ni u kakve dijete, pogotovo te neke brze. Ja sam iskreno imao 119 kg pocetkom proslog mjeseca, visok 1.90 a opet se posteno primjeti, previse :)

Iz prehrane izbaciti bijeli kruh, jesti crni samo kada morate, tj. kada je jelo koje ne moze bez kruha :) 100% izbaciti sokove, znaci ne piti Colu, Cappy itd. itd. cak ni one 100% vocne. Ne jesti poslije 21:00h, svaki dan piti najmanje litru do dvije litre vode. Jesti mozete te masne hrane sto kazete, samo ne onu brzu hranu, tj. mozete vi pojesti 10 tanjira graha, nebitno je, ali je bitno da se ne jedu one grickalice, to je meni i dalo debljine :)

Proslo je vise od mjesec dana a ja sad imam 114. Ide sporo, ali nisam ni u potpunosti sve izbacio iz prehrane (sokove, cokolade i chips) al se jede u manjim mjerama.

Kad se sve to izbaci, pa i kruh, i kad preskocite veceru a pojedete voca i popijete par casa vode i tako tri do cetiri mjeseca imat cete sigurno 20kg manje. To je ono za ove lijene poput mene koji ne zele u teretanu, bildanu, pa bogami ja planiram nedje tamo do februara na stoju se spustiti :D I kad dje idete hodati, orilo, gorilo, ima da se obucete ko da je -50 :D

Voda je majka.

I jos nesto...nemojte koristiti onaj Herbafast sto se reklamira, ne samo da je skup i da ima vrlo malo onih tableta, nego je i stetan po zdravlje. Jedno je vrijeme bio povucen iz prodaje. Ipak nismo svi Armin (CAZINJANIN) pa da mozemo svaki dan rano ustajati i na trcanje. More on, on se "zbildo" :D

Znaci trenutna kilaza: 114
Slijedeci mjesec: 113
Januar: 110
Februar: 105

:D fakat cu poceti brojati u potpisu xD
  • Upvote 1

Brzo skidnjanje kilaze, znaci i brzo vracanje ...:D

Sve to ima svoj tok, polako ali sigurno....

A sto se tice tih neki proizvoda za skidanje kila, nikad nista nisam uzimala, niti bih, ne vjerujem ja tome...:)

[quote name='BaroN' timestamp='1290731327' post='407889']
Ja sam pretjerano debeo :) Sad iz iskustva znam kako smrsaviti. To ne ide brzo ako niste sportisti i ako ne zelite ici u teretanu i na trcanje. Vrlo je bitno da se ne upustate ni u kakve dijete, pogotovo te neke brze. Ja sam iskreno imao 119 kg pocetkom proslog mjeseca, visok 1.90 a opet se posteno primjeti, previse :)

Iz prehrane izbaciti bijeli kruh, jesti crni samo kada morate, tj. kada je jelo koje ne moze bez kruha :) 100% izbaciti sokove, znaci ne piti Colu, Cappy itd. itd. cak ni one 100% vocne. Ne jesti poslije 21:00h, svaki dan piti najmanje litru do dvije litre vode. Jesti mozete te masne hrane sto kazete, samo ne onu brzu hranu, tj. mozete vi pojesti 10 tanjira graha, nebitno je, ali je bitno da se ne jedu one grickalice, to je meni i dalo debljine :)

Proslo je vise od mjesec dana a ja sad imam 114. Ide sporo, ali nisam ni u potpunosti sve izbacio iz prehrane (sokove, cokolade i chips) al se jede u manjim mjerama.

Kad se sve to izbaci, pa i kruh, i kad preskocite veceru a pojedete voca i popijete par casa vode i tako tri do cetiri mjeseca imat cete sigurno 20kg manje. To je ono za ove lijene poput mene koji ne zele u teretanu, bildanu, pa bogami ja planiram nedje tamo do februara na stoju se spustiti :D I kad dje idete hodati, orilo, gorilo, ima da se obucete ko da je -50 :D

Voda je majka.

I jos nesto...nemojte koristiti onaj Herbafast sto se reklamira, ne samo da je skup i da ima vrlo malo onih tableta, nego je i stetan po zdravlje. Jedno je vrijeme bio povucen iz prodaje. Ipak nismo svi Armin (CAZINJANIN) pa da mozemo svaki dan rano ustajati i na trcanje. More on, on se "zbildo" :D

Znaci trenutna kilaza: 114
Slijedeci mjesec: 113
Januar: 110
Februar: 105

:D fakat cu poceti brojati u potpisu xD
[/quote]

Plus za potpis i ustrajnost :D

[quote name='Daisy' timestamp='1290640254' post='407638']
Ne treba se toliko odaknuti od sofre koliko treba prespavati veceru :D meni je kad hocu da omrsavim merak leci gladna i fakat ne kontam one ljude koji kazu da ne mogu zaspati gladni. Mislim da je to samo stvar navike. Ima ona stara dobra: dorucak pojedi, rucak podijeli sa prijateljom, a veceru daj neprijatelju. A stari znaju sta pricaju ;D

Dijete su varljive, ono sto izgubis dok si na dijeti lako dobijes kad pocnes normalno jesti, jer oci gladne bile na sve pa nadokadjujes...

[/quote]

>stvar navike,jeste i ja nekad legnem gladna jer je kasno da sebi namazem 2-3snite nutele :ap: il napravim sendvic

>licno godinama nemam 3 obroka,uvijek su 2

>dorucak i rucak su mi jedno

>vecera je od 5h,ako hodam pa okasnim bit ce i u 8h navece :D

>sikiracija to je jednom kod mene upalilo

>al je sa sobom povukle jos neke nezeljene posljedice

>sreca nije dugo trajalo

>kasnije ces vidjet da ni ta sikiracija ne postoji,s vremenom se to isfura da tako kazem :)

>ne sekiram se fala Bogu godinama

> e nisam ti nikad ni probala dijetu

>ono sto mi sad fali je rekreacija

>ganjam neku spravicu koja ce mi to omoguciti,al mi uvijek izmakne

>znam osobu koja zivi na kruhu i paradajzu,kojoj kruski il jabuci

>mislim da je to previse

>oraganizam treba odredjenu kolicinu kalorija

>a te sumanute izgladnjivacke dijete kojih se facaju su previse

>opet sve to treba uteganti

>tonus misica se opusti i potreban je sport

p.s

moram dodat biciklo je bilo i moje najdraze vozilo,nisam ja to vozila zbog neke kilaze il mrsavljanja,nego mi bio merak sjesti i ljeti se vozikat do aksam :rolleyes:

a vamo korisno za tijelo,dobro izgladni se zesce,pa dodjem kuci pa se najedem hhahahhahahahha

> i slazem se s baronom izbaciti dosta slatkog,recimo ovi vocni sokovi su sigurno opasni za kilazu

>samo voda ili mineralna i 2lil vise, sto zbog bubrega sto zbog tijela :)

salim se ja za sikiraciju. Sikiracija je uzrok puno, puno bolesti kod nas, pocevsi od secera, tlaka, masnoce u krvi itd...

A sto se tice tih dnevnih obroka, 2 obroka dnevno su mucenje za organizam tako govore danasnji strucnjaci. Oni kazu da je bolje tu kolicinu hrane rasporediti na 4-5 manjih dnevnih obroka, zbog ravnomjernog unosenja ugljikohidrata :)

da, rekreacija je dusu dala ne samo za smanjenje kilaze, ali i odrzavanja zdrvalja, pogotovo sistema krvotoka :D ali i rjesavanja stresa s kojim se svakodnevno susrecemo... :D