Jump to content
CazinNET Forum
Perviz

ko

Recommended Posts

E,ovako zanima me da mi neko objasni gdje zavrsavaju koze od zaklanih Kurbana,znam da idu u IZ,no međutim,gdje dalje zavr

ako se mogu prikljuciti ovom odgovoru,po pitanju koza kurbanski,navodno iznosim postupak iz islamske zajednice u mom kraju.sve prikupljene kozeidu na prodaju onome skim je je sklopljen ugovor o kupovini,sav novac pripada IZ.uz naravno odbitak za sve troskove,prikupljanja i prevoza.itd........

[quote name='E77HZ' timestamp='1290006642' post='405735']
ako se mogu prikljuciti ovom odgovoru,po pitanju koza kurbanski,navodno iznosim postupak iz islamske zajednice u mom kraju.sve prikupljene kozeidu na prodaju onome skim je je sklopljen ugovor o kupovini,sav novac pripada IZ.uz naravno odbitak za sve troskove,prikupljanja i prevoza.itd........
[/quote]

znaci lopovluk

[quote name='Daisy' timestamp='1290012861' post='405742']
Znaci biznis :)
[/quote]

znaci da neko nesto treba kupiti i onda dati tebi da ti uzmes novac i da kazes kako si ti za vjeru grrrrrrrr.

p.s.ne mislim daisy da treba dati tebi :)

[quote name='Perviz' timestamp='1290013165' post='405743']
znaci da neko nesto treba kupiti i onda dati tebi da ti uzmes novac i da kazes kako si ti za vjeru grrrrrrrr.

p.s.ne mislim daisy da treba dati tebi :)
[/quote]

Pa oni koji kupuju kurban preko tih organizacija i dobiju kurbane oderane, znaci bez koze, znaci ne zele da se muce tom svom procedurom oko klanja kurbana, nije ih briga za to sta se desava sa kozom, a da li bi IZ trebala da baci te koze da bi im savjest bila cista?
ne kontam, zasto ne napraviti biznis od neceg sto bi se bacilo? Nije tu IZ kriva sto iskoristava situaciju... Sto ljudi koji vec kupuju kurban ne traze pare od koze? sta im ja mogu kad ne misle na to...

Osim toga, koliko kosta ta koza od jednog kurbana? o kolikim je parama rijec ikako?

[quote name='Daisy' timestamp='1290014225' post='405748']
Pa oni koji kupuju kurban preko tih organizacija i dobiju kurbane oderane, znaci bez koze, znaci ne zele da se muce tom svom procedurom oko klanja kurbana, nije ih briga za to sta se desava sa kozom, a da li bi IZ trebala da baci te koze da bi im savjest bila cista?
ne kontam, zasto ne napraviti biznis od neceg sto bi se bacilo? Nije tu IZ kriva sto iskoristava situaciju... Sto ljudi koji vec kupuju kurban ne traze pare od koze? sta im ja mogu kad ne misle na to...

Osim toga, koliko kosta ta koza od jednog kurbana? o kolikim je parama rijec ikako?
[/quote]

ipak mislim da je previse ,da se tako mladi zamarate,:icon_cheesygrin:

[quote name='Daisy' timestamp='1290014225' post='405748']

[/quote]

pricam kad sam kod kuce zakoljes,a i ako kupis u IZ znaci da si kupio i tu kozu,ne moze me niko ubjediti da to nije lopovluk
  • Upvote 1

[quote name='E77HZ' timestamp='1290015275' post='405749']
ipak mislim da je previse ,da se tako mladi zamarate,:icon_cheesygrin:
[/quote]

Eto ja se ne zamaram....jesam pitala papija sta IZ radi s tim kozama...poceo je objasnjavati i dugo je trajalo....a mene nije ni zanimalo...:D

Ali ta koza ne treba nikome, ko danas radi postekiju od te koze....ja ne znam nikoga....i da se ne daje IZ, narod bi je vjerovatno bacao ili tako nesto slicno....

[quote name='Perviz' timestamp='1290016166' post='405750']
pricam kad sam kod kuce zakoljes,a i ako kupis u IZ znaci da si kupio i tu kozu,[b]ne moze me niko ubjediti da to nije lopovluk[/b]
[/quote]

zamisli situaciju da odes u prodavnicu i kupis cigare, nebitno, zvake, i ostanu ti na kasi, i ne vratis se po njih, sta ce prodavac na kasi uraditi sa njima? Baciti ih? ici tebe ganjati po carsiji da ti da zvake? ili ce mozda vratiti ih, uzeti pare za njih? pojesti ih, ipustit ili vec sta? da li je prodavac lopov, i je li to lopovluk?

plemenito bi bilo da IZ od tih para npr. kupe fasungu za socijalno ugrozene, ali... stas, sta je tu je..

Trebo bi ici ganjati Perviza po carsiji da mu da zvake inace ce ga ovaj prozvati preko foruma^^

[quote name='Daisy' timestamp='1290017214' post='405756']
zamisli situaciju da odes u prodavnicu i kupis cigare, nebitno, zvake, i ostanu ti na kasi, i ne vratis se po njih, sta ce prodavac na kasi uraditi sa njima? Baciti ih? ici tebe ganjati po carsiji da ti da zvake? ili ce mozda vratiti ih, uzeti pare za njih? pojesti ih, ipustit ili vec sta? da li je prodavac lopov, i je li to lopovluk?

plemenito bi bilo da IZ od tih para npr. kupe fasungu za socijalno ugrozene, ali... stas, sta je tu je..
[/quote]

kako ikako mozes to uporediti pobugu sestro draga,i tako kako rece ja sam npr zaboravio,a to sa tim kozama ja sam uzeo a nisam te ni pitao da uzmem,nego stvaram sebi dobit preko tuđih leđa.
Sramno je to

smatram ipak malo neko ko je vise mjerodavan da na ovo odgovori,ili jednostavno da ovo zakljuca na ovu temu, bojim se da neodemo predaleko.:icon_biggrin:

[quote name='E77HZ' timestamp='1290026950' post='405768']
smatram ipak malo neko ko je vise mjerodavan da na ovo odgovori,ili jednostavno da ovo zakljuca na ovu temu, bojim se da neodemo predaleko.:icon_biggrin:
[/quote]

od kud tebi pravo da kazes da neko zakljuca moju temu,ne treba meni tu niko nesto posebno pricati.znaci ako sam nesto kupio to je moje i ja sa tim radim sta mi volje,a ne sto mi neko natura.

[quote name='Perviz' timestamp='1290027127' post='405769']
od kud tebi pravo da kazes da neko zakljuca moju temu,ne treba meni tu niko nesto posebno pricati.znaci ako sam nesto kupio to je moje i ja sa tim radim sta mi volje,a ne sto mi neko natura.
[/quote]

daleko od toga da ja imam protiv tvoje teme,prvi sam se ukljucio,i pokusao sam odgovoriti onoliko koliko sam upoznat,ali ako sve citas bojim se da skrece sa teme,naravno da svak raspolaze sa svojim,ali ipak su u pitanju koze od kurbana,pa nevjerujem ni tebi a i ostalima da zele ovu temu okrenuti u drugom pravcu.
Uz duboko izvinjenje ako sam nesto pogresio.:mellow:

[quote name='E77HZ' timestamp='1290027675' post='405774']
daleko od toga da ja imam protiv tvoje teme,prvi sam se ukljucio,i pokusao sam odgovoriti onoliko koliko sam upoznat,ali ako sve citas bojim se da skrece sa teme,naravno da svak raspolaze sa svojim,ali ipak su u pitanju koze od kurbana,pa nevjerujem ni tebi a i ostalima da zele ovu temu okrenuti u drugom pravcu.
Uz duboko izvinjenje ako sam nesto pogresio.:mellow:
[/quote]

ja samo zelim znati gdje to sve skupa zavrsi i u cijim d

[quote name='Perviz' timestamp='1290027823' post='405776']
ja samo zelim znati gdje to sve skupa zavrsi i u cijim d

imaju propisi koji regulisu kako se nesto radi ... vjerski propisi nemogu nikog natjerati da ih se pridrzava stvar licne vjere ...

a nazivati nesto lopovlukom i prije nego sto saznas sve informacije ukazuje nam da se radi o neozbiljnosti ...
  • Upvote 1

Ja sam prijasnjih godina isto u IZ, ali problem sto moras traziti sabirno mjesto, jes ovdje nije tamo, gore dole. Pa nebi li oni trebali ići po terenu i skupljati ko
  • Upvote 1

[quote name='Dobar_Los_Zao' timestamp='1290069020' post='405811']
Ja sam prijasnjih godina isto u IZ, ali problem sto moras traziti sabirno mjesto, jes ovdje nije tamo, gore dole. Pa nebi li oni trebali ići po terenu i skupljati ko

jos uvjek stojim pri svom prvom misljenju

[quote name='Dobar_Los_Zao' timestamp='1290069020' post='405811']

@Perviz je donekle u pravu. Uz uplatnicu da je neko uplatio kurban u aranzmanu IZ mogli bi napraviti i obrazac izjave u kojem se uplatioc slaze da IZ unovci kozice, a novac upotrijebi u humanitarne svrhe ili troskove koji su neminovni da se ova aktivnost uradi. Problem je u transparentnosti, koja bi se na ovakav nacin ispostovala. Edited by barca

zavjera u IZ sta radi s svim tim kozama?

neko sebi pravi veliki postekijuuuuu :)

veli cojk:

Pitanje:

Kazao je Allahov Poslanik a.s.: "Ko proda kurbansku ko
  • Upvote 2