Jump to content
CazinNET Forum
divlji_andjeo

Depresija

Recommended Posts

Depresija se mo
  • Upvote 1

ja nekad panem u depresiju. ... lijecim je bexom i karlovackom i dobro mi ide..

Evo ti plus za temu, prava je. :)
Ja sam prije bila depresivnija, dok nisam naučila da treba u
  • Upvote 1

mene inace takve stvari urijetko hvataju, a kad uhvate brzo i puste...
lijecim slatkisima, i muzikom, crtanjem, slikanjem i pisanjem...
dosad je djelovalo, ili gledam slike neke...

mada dodju one turobne misli i gluposti, onda fino odspavam i kad otvorim okice ona sam ko nova :)

Mene je danas uhvatila depra, do podne sam bila u pid

[quote name='BeLaY' date='14 August 2010 - 20:46 ' timestamp='1281815207' post='389831']
[/quote]
Uh bom' ti cesto popijes hahah. :lol:

Jedna stvar je biti samo par dana nikakav zbog neceg i prodje te a druga stvar je konstantno se osjecati uzasno iz dana u dan duzi period, i ako se osoba ne trgne na vrijeme...huh. Moze zavrsiti ruzno.
Treba se aktivirati, biti vise u drustvu, izbjegavati samocu, baviti se sportom, raditi stvari koje te vesele, bla bla...
Ali sta ako osobi ne pase drustvo, nema volje da radi ISTA, ne veseli je nista, stalno iscrpljena, nikad ne moze spavati a i ako zaspe opet se nekim cudom budi nakon par sati, ako je boli djon za svima i stalno se osjeca nemocno i umorno i to vec duze vrijeme?
Trebaju li tablete? :icon_neutral:

a ustvari postavlja se pitanje koliko su tablete efikasne?
hemija ko hemija, izaziva ovisnost, a u principu nikakav pomak nece napraviti, mozda ce osobu izvuci iz letargije samo...
puno toga je do osobe i do okoline...

[quote name='divlji_andjeo' date='14 August 2010 - 22:14 ' timestamp='1281820494' post='389854']
hemija ko hemija, izaziva ovisnost, a u principu nikakav pomak nece napraviti, mozda ce osobu izvuci iz letargije samo...
[/quote]
Pa da, koliko bi to zapravo pomoglo i je li vrijedno toga da se navuces na njih?
Ali ako osoba ne moze sama sebi pomoci nema druge nego na takav nacin... Psihijatar i/ili lijekovi.

Onda ide dobri stari balkanski način.: treba ubiti boga u njoj, nek' ima za

Depresivan sam samo kad me kakvo zensko ostavi ali se ne dam :D .
Imam zanimljiv zivot , i uvijek mi je nesto drugacije , nisam depresivan jedne jedine sekunde , uvijek ima nesto sto mozemo da radimo , depresija nije bolest vec trenutno stanje uma kojem se ne treba prepustati ...

[quote name='Malina' date='14 August 2010 - 23:00 ' timestamp='1281823233' post='389863']
Onda ide dobri stari balkanski način.: [b]treba ubiti boga u njoj[/b], nek' ima za

[quote name='Frozen' date='15 August 2010 - 00:11 ' timestamp='1281823884' post='389869']
Sto? Da ubijes boga u njoj jel'? :lol:
[/quote]
Ako bude potrebno da pribjegnem takvom načinu, evo već zavrćem rukave i podmazujem oklagiju. :)

[quote name='Malina' date='14 August 2010 - 23:12 ' timestamp='1281823947' post='389872']
Ako bude potrebno da pribjegnem takvom načinu, evo već zavrćem rukave i podmazujem oklagiju. :)
[/quote]
Imam osjecaj da bi ti uzivala u tome. :icon_cheesygrin:

[quote name='Frozen' date='15 August 2010 - 00:15 ' timestamp='1281824143' post='389875']
Imam osjecaj da bi ti uzivala u tome. :icon_cheesygrin:
[/quote]
Ma kakvi, ja sam du

Imala sam tri depresivna perioda u zivotu.
Jedan trajao godinu dana, a ostali su samo po par mjeseci :)
Tablete me vadile, nekakva cudna muzika, prijatelji, privikavanje na promjene koje su dovele do depresije, i sl.
Kd zadnje mi pomogao savjet prijateljice, navecer da napisem na list papira sve sto mi naumpadne, da sve izbacim na papir, i cim zavrsim da pocijepam to, i bacim u kantu za smece, hej djelovalo je :) Ne volim te periode, imam samo jednu korist od njih :D SMRSAM

[quote name='veritas' date='15 August 2010 - 01:27 ' timestamp='1281828461' post='389907']Imala sam tri depresivna perioda u zivotu.
Jedan trajao godinu dana, a ostali su samo po par mjeseci :)
Tablete me vadile, nekakva cudna muzika, prijatelji, privikavanje na promjene koje su dovele do depresije, i sl.
Kd zadnje mi pomogao savjet prijateljice, navecer da napisem na list papira sve sto mi naumpadne, [b]da sve izbacim na papir[/b], i cim zavrsim da pocijepam to, i bacim u kantu za smece, hej djelovalo je :) Ne volim te periode, imam samo jednu korist od njih :D SMRSAM[/quote]

Odličan savjet. :)

Tablete su zeznuta stvar, stvaraju ovisnost, a djeluju samo na simptome. Uzrok ostaje netaknut.

Dobro dru

Meni pomogao papir :D Ali i sto sam se naslusala drugih osoba, pa onda vidis da nisi sam, il da ima i gorih stvari, pa ne nekako "cupas".

ma ne lijecim je nikako, ode sama sa vremenom :D ili je izbacim hujom :D ako je teza depresija, ne pomaze mi nista, a imala sam ih... nazalost, dosta...

ok, ako je neka laksa onda malo prosetam, razbistrim misli, promjenim ambijent, procitam nesto smijesno, obicno okupim ljudi oko sebe da mi poprave raspolozenje...

jednom sam imala depresiju u zivotu nije mi se dalo ustajati iz kreveta, ako sam ustala hodala sam okolo u pidzami, do podne bila ljuta na samu sebe, a od podne na cijeli svijet....i seke zametnu hampu, prijateljica koja uvijek prica ne zna gdje veze, a gdje odveziva, malo smijeha i suza, ozbiljnog razgovora i lagano mi stave do znanja da nije kraj svijeta....i opet osmijeh na lice....

a ovi kraci padovi raspolozenja znaju se desiti, ali ih lijecim cokoladom, glasnom muzikom, djecijim smijehom, dobrom knjigom, filmom i pricom ili uzmem auto dam sebi oduska i po gasu potrosim koju paru (kupim cipele) i nastavim tamo gdje sam stala....[img]http://forum.cazin.net/public/style_emoticons/default/smile.gif[/img]

u takvim trenucima dobro je znati da uvijek ima gore od goreg, kazu zdrav covjek ima hiljadu zelja, a bolestan samo jednu....i imati drage ljude koje volis i koji vole tebe....

Bio jednom godinu dana depresivan "do daske". To je to bilo i nisam vise nit ću biti.
Liječio sam je sa stvari o kojoj sam sad ovisan :icon_cheesygrin:

Možete probati da radite nešto što vam podiže samopouzdanje. Bavite se nekim ekstremnim ili teškim sportom. Ili jednostavno nabijajte kilometre trčeći. Ja sam znao iz Bihaća u Brekovicu trčati i nazad zimi.
[b]Nemojte nikad sami biti ! [/b]Ovo je vrlo važno. I izbacite sve stvari iz kuće koje vas mogu podsjetiti na razlog depresije.

Teška depresija je opasna i može dovesti do samoubistva. Kod nas je već nekoliko slučajeva bilo. Karekteristično da najviše u proljeće hvata depresija. Po wikipediji žene su češće depresivne od muškaraca. 7-12 % prema 20-25 % Edited by Cain

[quote name='BeLaY' date='14 August 2010 - 22:46 ' timestamp='1281815207' post='389831']
[/quote]

Ovako je i kod mene, smao sto ja jos j

[quote name='divlji_andjeo' date='14 August 2010 - 21:14 ' timestamp='1281820494' post='389854']
[/quote]

Tablete odmah izbaci jer hemiji ne treba vjerovati...
A svako ima neki svoj nacin da se rijesi depresije,nekom drustvo,nekom porodica ovo ono,ali bitno je da djeluje.