SEMRA 76 Report post Posted May 14, 2010 Kod osobe koja je sklona počiniti samoubistvo otkriveno je da u mozgu ima manje neurona u dijelu mozga koji se nalazi iznad očiju, a i pokazuje se manjak transportera za serotonin. Neuroni jednog dijela mozga imaju vi 1 Share this post Link to post Share on other sites
+BaroN 256 Report post Posted May 14, 2010 Ja pola tih rijeci na pocetku ne razumijem...Neuroni, serotonin, neurotransmiter vjerujem da ce ti mnogi reci kako su uzrok sejtani Share this post Link to post Share on other sites
Apotekarka_21 35 Report post Posted May 14, 2010 Osoba koja je sklona suicidu i koja kaze da ce se ubiti, makar i jednom, treba je ikako sprijeciti i potraziti joj pomoc, al u mnogim slucajevima ona kad-tad izvrsi suicid. Ovo govorim iz licnog iskustva u porodici Share this post Link to post Share on other sites
Apotekarka_21 35 Report post Posted May 14, 2010 [quote name='omg-It's-BaroN' date='14 May 2010 - 11:52 ' timestamp='1273830734' post='374018'] Ja pola tih rijeci na pocetku ne razumijem...Neuroni, serotonin, neurotransmiter vjerujem da ce ti mnogi reci kako su uzrok sejtani [/quote] Neuron-zivcana stanica Neurotransmiteri-su hemijske tvari u ulozi komunikacijskih sredstava medju neuronima [b]Serotonin[/b] je poznata neurotransmiterska [url="/w/index.php?title=Kemikalija&action=edit&redlink=1"]kemikalija[/url], koja regulira funkcije poput fine [url="/wiki/Mi%C5%A1i%C4%87"]mi 3 Share this post Link to post Share on other sites
SEMRA 76 Report post Posted May 14, 2010 bravo apotekarko vidis omg-It's-BaroN da ipak ima ko razumije te rijeci Share this post Link to post Share on other sites
+Daisy 563 Report post Posted May 14, 2010 . [b]Serotonin je neurotransmiter koji djeluje na ćelije koje reguliraju spavanje, pamćenje, impulsivno pona Share this post Link to post Share on other sites
+BaroN 256 Report post Posted May 14, 2010 Onda ja bogami tog serotonina imam na pretek nikad u depri stalno veseo, ne donosim tako lako odluke ali kad su kakvi problemi ja se izmaknem pa tu me malo pecka Share this post Link to post Share on other sites
security 13 Report post Posted May 14, 2010 A ko od nas nije rekao ubiću se. Share this post Link to post Share on other sites
+VIZIOS 54 Report post Posted May 14, 2010 [quote name='security' date='14 May 2010 - 17:37 ' timestamp='1273855031' post='374094'] A ko od nas nije rekao ubiću se. [/quote] Ja, sto bi se ubio? Share this post Link to post Share on other sites
+Daisy 563 Report post Posted May 14, 2010 drugo je reci drugo je pomisliti, tj. stvarno pomisliti Share this post Link to post Share on other sites
+Malina 449 Report post Posted May 14, 2010 Kad procitam ovo,nadjem sebi milion simptoma(sto ce reci da sam i hipohondar),ali najbitnije je znati da imas makar jednu osobu koja te razumije. Samoubice su mahom ljudi koji smatraju da su neshvaceni i to je najveci problem,uz okolinu koja ne reagira na ocite simptome vodeci s bas s ovim:ah sejtani,proci ce to. Zato ja pazim na Daisy,cesto mi je depresivna,pa joj kupim cokolade da pojacam lucenje hormona srece,i ona mirna. Share this post Link to post Share on other sites
+x-men 586 Report post Posted May 15, 2010 nemamo svi isto samopouzdanje i ne vidimo svi izlaze iz nekih situacija a mozak se zgrci u tim trenutcima i dovede nas do oduzimanja zivota,.. ne osudjujem nikog je ubijali su se i oni koji su bogati a pogotovo neko iz nekih drugih problema,.nije nam svima isto ,neko ima vise neko manje ovi sto imaju vise para imaju vise samopouzdanja jer smo svi postali materijalni. jedne prilike na liniji bio sam u isturenom rovu ispred nasih linija jos 150 metara,bila moja smjena da pratim podvlacenje ili da docekam prvi napad,imao sam srecu pa su bas napali kad sam ja bio u isturenom rovu,to nesmis glave dignut dok se neispuca prvi anval municije haha,oko mene prasna zvizdi i dok sam sagnuo glavu razmisljao sam isto ako dodje prilika da moram da se predam radiej cu ubiti trojicu pa sebe ali se necu predati.. Share this post Link to post Share on other sites