huso_nl 0 Report post Posted September 18, 2006 momci jos jednom allah vas nagradio i trebalo bi nas vise ucestvovati da im pomognemo insallah Share this post Link to post Share on other sites
GAGO1 1 Report post Posted September 18, 2006 Ibro nemam rjeci care.Svaka vam cast momci i ovakvih akcija bi trebalo biti vise. Ja sam poslao pare Ibri a ako se bude nesto radilo oko kuce javite pa cu poslati jos.Nesto mi se razalostilo kad sam vidio one slike da sam skoro cjeli dan samo mislio o toj fameliji i kako ce ta jadna djeca docekati zimu.Jos jednom bih zelio da poselamim Ibru i ekipu i svaka vam cast momci. Share this post Link to post Share on other sites
+Sebina 56 Report post Posted September 18, 2006 Ibro fakat ste pravi ... svaka vam cast... i amin (za budu )<{POST_SNAPBACK}> podpisujem Share this post Link to post Share on other sites
+_Gost1 18 Report post Posted September 18, 2006 Ibro nemam rjeci care.Svaka vam cast momci i ovakvih akcija bi trebalo biti vise. Ja sam poslao pare Ibri a ako se bude nesto radilo oko kuce javite pa cu poslati jos.Nesto mi se razalostilo kad sam vidio one slike da sam skoro cjeli dan samo mislio o toj fameliji i kako ce ta jadna djeca docekati zimu.Jos jednom bih zelio da poselamim Ibru i ekipu i svaka vam cast momci.<{POST_SNAPBACK}> Neboj se Gago, siguran sam da cemo ih ako bog da useliti do kraja ramazana, ako ne do kraja ramazana, do zime moramo sigurno! Share this post Link to post Share on other sites
GAGO1 1 Report post Posted September 18, 2006 Mora se nesto Kemale pod hitno uciniti da nedocekaju zimu u onoj kolibi.Covjeku bude hladno ponekad u vlastitoj kuci a kamoli da zivi u kolibi.Neznam bil imao iko srca da im nepomogne kada vidi tako nesto.Strasno mi je drago da smo jedinstveni kada su bar ovakve stvari u pitanju i kada treba nekome pomoci.Ako netko ima sansu da ode i objavi u nekim novinama pa neka se akcija priosiri jer ljudi bi sigurno pomogli.Dzaba ce moj Kemale mnoge njihove komsije postiti uz ramazan a prolaziti kraj one kolibe i zatvarati oci ali eto fala dragom Allahu da mi imamo dobru ekipu na ovom forumu pa cemo ako Bogda svi pomoci onoliko koliko mozemo. Share this post Link to post Share on other sites
+[I-B-R-O] 63 Report post Posted September 18, 2006 E ovako. Akcija je nastavljena. Nakon onoga juce, jos se je naroda ukljucilo u akciju, te danas sam jos primio para. nisam danas stigao da odletim do banke da skinem jos tih para koje su sjele na racun, al' cu garant sutra odletit pa da stavimo online ko je uplatio sta i koliko, da drzimo malo do transparentnosti. onaj prvi dan kad smo mi bili kod njih, sjedili smo u kuci, i meni su noge se smrzle. drugi dan je kisa padala, nismo ulazili u kucu, zurili smo. ne zelim ni pomislit kak je onda bilo hladno. Share this post Link to post Share on other sites
+bUDO_hodza 47 Report post Posted September 18, 2006 bismillah da reknem par stvari.... et ljudi mi smo isli kod ove zene u subotu,izvidili teren i pricali s njom,vise sam ja snjom pricao nego ibro,on se zabavljo s djecom i objasnjavao im sta je digitalka.... po samom dolasku pred kucu kad sam ugledao onog malenog (jednog od sinova) kako gleda kroz prozor,vidio sam onaj tuzni pogled a odmah nakon toga i veliki osmjeh.... obradovala se djeca a i majka bogami,kaze kako joj ne dolaze bas cesto neki musafiri (sem jedne komsinice).. i odmah ona nas pozva u kucu nakon sto sma ja objasnio zasto smo dosli.... unidjemo u kucu i uz kahvu razvezemo pricu... prica nam ona kako u toj kolibi zivi vec tri godini,tri jake zime s djecom je tamo provela,a kako ibro rece mi smo se smrzli i za onih sat i pol sto smo sjedili.... prica nam kako je muz ostavio i otisao s nekom konobaricom,kako nije imala nekad sta da jede,kako ide raditi svitu da prehrani ono cetvero malih,sta ti je majka... dok smo bili ruke su joj se od dragosti tresle,kaze ona :"nedodje meni niko cesto"... vidim onu djecicu,sva vesela i a osmjeh ko u naseg ibre nema se tu sta mnogo vise pricati,drug ibro je vec sve kazao... zena ima kucu odmah pored,nije pokrivena i nema vodu sprovedenu,treba nekih 300 km za radove oko vode,al to cemo ako bog da prije snijega rjesiti,za crijep mozemo vidjeti nesto pa koliko smo u mogucnosti.. ona ce zimu provesti u toj kuci,bez krova nad glavom,kuci koja prokisnjava u kuci gdje nema vode ni struje,sama cetiri bjela zida,cetiri male glavice i ona medju njima... od smrada se ne umire kako nas narod kaze al od hladnoce bogam su mnogi umrili... ona mala (kcerka) je prosle godine bila dva mjeseca u bolnici zbog bubrega,nahladila se i odmah zavrsila u bihac,pravo je cudo kako su ta djeca prezivjela ikako s onzirom gdje zive.... koliba uvjek ista,vjetar puse na sve strane,skuceno je to a bom kad snig navre i one velike hladnoce svima nama je fino,imamo topli dom i krov nad glavom,zaboravljamo na mnoge sto ga nikako nemaju... da allah dz.s nagradi naseg dragog kemala sto je postavio ovu temu,et i godinu dana nakon opet smo se mi forumasi sjetili te porodice i dokazali joj da neko na nju misli.... ljudi mi znamo da ima mnogo ovakvih slucajeva,ne mozemo pomoci svima al eto mozemo se makar obavezati da jednoj porodici pruzimo samo mali znak paznje,cak i taj mali znak paznje ce njima biti mnogo jerbo su "zaboravljeni slucaj".... kaze majka da je isla i u socijalno,trazila pomoc od njih medjutim oni su rekli kako ona i njezina dejca nisu za socijalnog,nije im potrebna socijalna pomoc,cuj to ! izmedju ostalih posta ona nije imala zemljiste za kucu koju ste vidjeli,nas dragi gradonacelnik je donirao (n e znam kako i odakle) jedan jurt za nju i izgradnju kuce koja jos nije fiks fertik.... kuca je napravljena mnogim donacijama i voljom dobrilj ljudi,istice kako joj je neki hadzija iz svicarske mnogo pomogao i neke dvije firme iz bihaca,spomenula je cak i onog malehnog bradatog iz sda partije (nije hamdija ljubijankic),kaze kako su joj mnogo pomogli... ima i jednu dobru komsinic,cojk joj radi u italiji pa i od njih dobije pomoc,namirnice i para.... sve u svemu to nije dovoljno da bi ona zivjela fino sa svojom djecicom,djeca nemaju ni odjece dovoljno... mnogi od vas imaju rodjake istog uzrasta koji imaju viska odjece il obuce,to su djeca znaci 5-8 godina,pa nebi bilo lose da se raspitate za obucu i odjecu,nije bitno jel novo il polovno,vopste nije bitno... ibro vam je stavio par slika da vidite kako je bilo,dodjite i vi pa se sami uvjerite i otvorite svoja srca... sad kad dodjem u bosnu idem direkt kod BOZE;EKREMA PUSKARA I MIMARA da vidim hocel oni sta donirati za ovu porodicu,insaallah....za ove sto su austriji ako im je jednostavnije mogu ostaviti broj svog ziroracuna (konta) pa na njega mozete slati novac,samo po 10 evra ce biti dovoljno a bom ko moze i vise nije belaj,ipak je nasa dijaspora zlatna kontonummer :00702080516 blz:20320 bank:sparkasse oberosterajh za tri dana smo prikupili i vis enego sto smo se nadali,hvala dragom allahu i svim onim koji su ucestvovali i svima onima koji su mislili a nisu stigli,medjutim ovo je bio samo prvi put al NE I ZADNJI.ovu porodicu ne smijemo zaboraviti a neko drugi nek se obaveze za ostale,mi svojim trudom,malim novcanim doprinosom mozemo pruziti onoj djecici da imaju lijepo djetinstvo a ne da nakon ove akcije sve pane u zaborava..TREBA MRITI LJUDI ! muamer,ibro i ja smo isli u geseft,ako smo sta kupili a nismo trebali halalite,ipak smo mi tri neozenje a musakrca i prvi put idemo u neki veci market (Kasupovic)...ja se bio izgubio tamo kad sam carape trazio... p.s halalite jos jednom ako sam sta napisao (nevaljalo) i ako sam sta zaboravio... molimo allaha dz.s da ne budemo od onih koji ce ovu porodicu zaboraviti,da budemo primjer drugima,ovo ne radimo kako bi neko reko :"oni dali ovoliko il onoliko,oni pomogli onoj zeni"....iskljucivo samo zbog toga sto im je stvarno nasa (od ljudi) pomoc potrebna...da budemo istrajni u svojim namjera,amin ja rabbi wesselam Share this post Link to post Share on other sites
rockstar 66 Report post Posted September 18, 2006 momci stvarno nemam rijeci svaka cast aBd sad kad dodjem dole doletit cu do Ibre i dati svoj prilog jos jednom svaka cast Share this post Link to post Share on other sites
+snake 474 Report post Posted September 19, 2006 Obavezno akciju nastaviti sve do njihovog useljenja..ova budina ideja da ode do ovih privatnika je izvrsna, ekrem pu Share this post Link to post Share on other sites
+bUDO_hodza 47 Report post Posted September 19, 2006 ovako... mi cemo insaallah njoj uvesti tu vodu u kucu,300 km nije puno kad nas mnogo ucestvuje.. preko zime joj se voda zaledi pa vajk mora da grije vodu i da otkravljiva tamo gdje se zaledilo a bom nema se ni drva...patnja ziva sto se tice krova za kucu,crijep cemo vidjeti kakvu donaciju od ovih sto imaju firme,iscupat cemo neku donaciju insaallah a i ljudi koje planiram pitati su velikog srca,ucestvovali u mnogim akcijama,materijalno su situirani i imaju velike firme...s toga no problemo... za krov treba otprilike 1000 km a posto vidim da ljudi iz citavog svita salju pare zanchi da nece biti belaja... dosao samo u nedjelju vamo gore i vec sam prikupio 60 Share this post Link to post Share on other sites
+elo 3 Report post Posted September 19, 2006 sto se tice krova, sto nebi pitali dole u limometalu bili oni sta mogli napraviti. Mislim kad bi poslali kojeg majstora i uz nasu pomoc da se kupi cigla (oni da metnu oluke) i da isto dobrovoljci ciglom to pokriju Share this post Link to post Share on other sites
MawericK 0 Report post Posted September 19, 2006 svaka cast decki!! samo sam malo ljut na vas zbog jedne stvari ima nas koji nemam o vremena za forum a ima te an se mailove pa posaljite kad radite ovakve akcije a najzda mnogi od vas imate i moj broj pa da se ukljucim i ja u tu akciju !! eto toliko pa se cujemo!!!!! Share this post Link to post Share on other sites
+elo 3 Report post Posted September 19, 2006 evo jedna ideja od mene, da se napravi kakav mali website, dje ce biti najvaznije informacije, slike, sta sve treba uraditi, dje se nalaze te osobe itd. Ljudi ramazan ce jos malo, svak ko to vidi i boji se imale boga otice da pomogne uzeti fasung dati para nema veze. bilo bi dobro neku reklamu na cazin.net napraviti i link napraviti zbog stranice ... ako zelite ja mogu stranicu napraviti, samo mi trebaju informacije slike i sta ce sve da bude na stranici ... moze i na moj server, samo trebamo neku domain gratis napraviti ... vako ljudi sebi moraju po cjelom forumu informacije traziti da bi ucestovali, kad se napravi lista ko je sve dao pare i na koju karticu se mogu slati pare sta ce biti sanjima ... mislim da to nije puno posla a ipak mi pomoglo. znas pa tako bi moglu vise narodu pomoci i bas teske slucaje izvuci imale iz krize Share this post Link to post Share on other sites
Inzinjer 13 Report post Posted September 19, 2006 Meraba ljudovi i zene evo i mene malo.. Kao prvo Ibro bolje ti je da mi na oci ne ides kad je trebalo piti po cjelu noc znao si zvati a kad vako sta treba pomoci ni ne sjetis se zato bolje ti je da mi ne ides na oci jer ces u sudzuk ako Bog da ove zime.... Al et necu ja dugo idem se samo istusirati i et mene kod tebe da vidim sta se radi oko toga ja sam voljan pomoci svakako al opet tesko ti se kad te vidim.... Et fala svim ljudima koji ucestvuju u ovoj akciji..... Share this post Link to post Share on other sites
+[I-B-R-O] 63 Report post Posted September 19, 2006 Evo veceras je inzinjer bio kod mene, te smo izgladili nesuglasice, te nam je izrazio potporu, tako kad krenemo pokrivat ili po fasungu, navrnemo prvo do njega i mawericka, i oni nam halale dosta toga. djecki, hvala na odazivu p.s. elo, ne treba nam stranica kad imamo ovo ovdje Share this post Link to post Share on other sites
+bUDO_hodza 47 Report post Posted September 20, 2006 (edited) jos jednom za nase forumase iz austrije kontonummer :00702080516 blz:20320 bank:sparkasse oberosterajh a od nedjelje kako sam vamo gore dosao sam prikupio imam kod sebe znachi 55 Edited September 21, 2006 by profac Share this post Link to post Share on other sites
+_Gost1 18 Report post Posted September 21, 2006 Hej, de da svi vi sto ste voljni pomoci, a ja cu vidti sto vamo mognem pokupiti u S. Mostu da to zajedno odnesemo toj familiji za Ramazan? -ja nevjerujem da cu moci doci u Cazin ali poslat cu vam, mislim da cu skupiti najmanje 300 KM. Ibro, vidjecu da nekako to posaljem pocetkom ramazana do tebe i ti i svi ostali koji dadnu nesto pa odnesite to. Nas na forumu ima vise od 500 koji su aktivni, svaki dan nas na forumasa aktivno ucestvuje najmanje 30, kad svaki dadne po 10 KM, to je jos 300 KM. Zato, hajde da i mi svi sto smo na forumu osim ovih datih do sada novaca, damo po jos 10 KM. Molim vas, hajmo to nekako. Ide ramazan, manje cemo trositi... a, Allah sve sto se da na Allahovom putu obilato nagradjuje! Kur`an: Primjer onih koji tro Share this post Link to post Share on other sites
+elo 3 Report post Posted September 21, 2006 ej ja sam evo ove slike pokazo i rodbini, bice jos para ... Share this post Link to post Share on other sites
+Zelka 268 Report post Posted September 21, 2006 ja do sad nisam ovo ni vidjela grr a bila sam prije par dana u bosni al uskoro sam opet dole pa se javim kod ibre ... ps.moze li se donjeti i roba ovako ima od mog brata mali 4 godine a vazda mu nes kupujemo i sve je ko novo pa ak pomogne da donesem i to ... fakat je sevap pomoci pozz od mene Share this post Link to post Share on other sites
+[I-B-R-O] 63 Report post Posted September 21, 2006 Ajte sve ponesite do mene sta imate. ako ih abd uselimo u kuci, ako ima i kakvog namjestaja i sl, a sve su prilike abd da cemo ih rijesiti. Share this post Link to post Share on other sites
_Ida* 0 Report post Posted September 21, 2006 i ja hocu pomoci samo javite.... Share this post Link to post Share on other sites
+bUDO_hodza 47 Report post Posted September 21, 2006 ev da ti javimo da je akcija jos u toku i bice insaalalh jos mnogo vremena u toku i mnogo ce se vremenea insaallah gledati da se ne zaboravi na ovu porodicu,et da ti javimo ako si u stanju kako da pomognes bujrum... wesselam kemo slago da ce doci u cazin ,ajjj :D Share this post Link to post Share on other sites
+_Gost1 18 Report post Posted September 21, 2006 ev da ti javimo da je akcija jos u toku i bice insaalalh jos mnogo vremena u toku i mnogo ce se vremenea insaallah gledati da se ne zaboravi na ovu porodicu,et da ti javimo ako si u stanju kako da pomognes bujrum... wesselam kemo slago da ce doci u cazin ,ajjj <{POST_SNAPBACK}> bio sam u Cazinu, bio cak i kod Ibre u restoranu jeo, vidio me njegov brat. Al, imo sam gosta muhadzira. Al, nije problem, kod mene za sad sigurno imamo skupitih najmanje 300 KM, pocetkom Ramazana to je insalah sve vec u Cazinu, valjda prvo kod Ibre, pa onda on nek nosi . Share this post Link to post Share on other sites
+bUDO_hodza 47 Report post Posted September 21, 2006 evo kod mene sad bio jedan jaran pa je i on dao nesto novca,kod mene znachi sad ima 75 Share this post Link to post Share on other sites
_Ida* 0 Report post Posted September 22, 2006 ehm na ciji racun trebam prebaciti pare? il ja dolazim u novembru pa mogu ponijeti isto..il trebali odjece isto mogu dati mojima da ponesu..naja cujem se ja sa ibrom pa cu sa njim vidjeti al uglavnom ja sam isto tu za pomoci... Share this post Link to post Share on other sites