+BaroN 256 Report post Posted September 1, 2011 Za mene Dzeko ima uspjeha u tom klubu i toj ligi samo kao klasicni sidras. On to po meni u biti i jest, bez obzira sto se sad cesce izvlaci na bokove i sutira van 16-erca. On nije tip igraca koji u svakom trenutku moze skinuti paucinu s mreze sa nekih 16-20-25-30 metara, barem prema meni, pa sam siguran da se najvise uzda u golove unutar 16-erca. Neka ovaj posao izvlacenja i sutiranja izvan kaznenog prostora ostavi recimo Tevezu ili Agueru, jer su pokretniji od njega. Kako je krenuo bice mogo bi biti 20% Van Nistelrooya Share this post Link to post Share on other sites
lucky 1269 Report post Posted September 2, 2011 Bogam ti pisi sta hoces al on skida paukovu mrezu gdje god se uhvati na golu ... u ove tri utakmice sam vidio 200% napretka u odnosu na proslu sezonu ... protiv totenhema bez problema primi loptu i udje u duel sa dvojicom odbrabenih igraca ... Share this post Link to post Share on other sites
+Dobar_Los_Zao 555 Report post Posted September 2, 2011 Vole ga Englezi, pjevaju pjesme, prave video, to mu je dobar "doping" ... http://www.cazin.net/sport/edin-dzeko-pogledajte-trailer-koji-vas-nece-ostaviti-ravnodusnim/ Share this post Link to post Share on other sites
+Vento 515 Report post Posted September 2, 2011 [quote name='BaroN' timestamp='1314917184' post='439135']Za mene Dzeko ima uspjeha u tom klubu i toj ligi samo kao klasicni sidras. On to po meni u biti i jest, bez obzira sto se sad cesce izvlaci na bokove i sutira van 16-erca. On nije tip igraca koji u svakom trenutku moze skinuti paucinu s mreze sa nekih 16-20-25-30 metara, barem prema meni, pa sam siguran da se najvise uzda u golove unutar 16-erca.[/quote] Ove sezone je dao već 7 golova. Od tih 7, dva su bila izvan šesnaesterca (protiv Manchester Uniteda u Community Shieldu i četvrti njegov gol protiv Tottenhama). Raznovrsnost kod davanja golova, učestvovanje u odbrani kod prekida (ovaj detalj je također bio fascinantan protiv Tottenhama - raščistio je nekoliko situacija u maniri stopera), izvlačenje izvan šesnaesterca i odigravanje u prostor za brzonogog Aguera... Sve smo to ove godine mogli vidjeti od Džeke, a ništa od toga ne rade "sidraši". Share this post Link to post Share on other sites
+BaroN 256 Report post Posted September 2, 2011 Ja samo tako misljenje imam. I dalje smatram ako se nastavi izvlaciti u ovakvoj ekipi van 16 i ako Aguero upane u prvu postavu, onda Dzeke nece biti ni u prici Bice onda i dalje onaj post Share this post Link to post Share on other sites
+safet susic 54 Report post Posted January 5, 2012 Džeko neprepoznatljiv, 11 nastupa bez gola.. Vec sad u nemilosti engleskih novinara.. Po meni krivicu treba snositi i Mancini jer kad je bio u najboljoj formi i kad je poceo zabijati ostavio ga tri utakmice na klupi bez minute provedene na terenu.. Jedino dobro sto mu Mancini jos vjeruje ali neznam do kad ce ga cekati da opet proradi.. Share this post Link to post Share on other sites
+Jiggy Bau 448 Report post Posted January 5, 2012 Ja mislim da se mi previse zamaramo samo sa Dzekom. Share this post Link to post Share on other sites
+Jiggy Bau 448 Report post Posted January 5, 2012 Ja mislim da se mi previse zamaramo samo sa Dzekom. Share this post Link to post Share on other sites
+safet susic 54 Report post Posted January 16, 2012 Konačno dijamant zabio i sasvim zasluzeno ponio epitet igraca utakmice Share this post Link to post Share on other sites
+viking 863 Report post Posted February 10, 2012 eno zucka se nesto da bi Llorente mogo u City...engleski nogomet polako ali sigurno tone Share this post Link to post Share on other sites
ZeroStyle 18 Report post Posted September 25, 2012 Da je Dzeko bio pametan ko Mandzukic gdje bi mu bio kraj Share this post Link to post Share on other sites
+picasso 356 Report post Posted February 11, 2014 Jedan fenomen bosanskog fanatizma je onaj na drustvenim mrezama. Englezi ili Ameri kada u anketu stave bosanskog igraca on je po defaultu pobjednik.:D Tako je na goal.com sve ankete sa bosancima zavrsavale sa ocekivanim pobjedama istih. Dzeko je igrac mjeseca januara u Cityu sa znatno vise glasova od Agguera i Negreda http://www.mcfc.co.uk/News/Team-news/2014/February/Dzeko-is-is-Etihad-POTM Share this post Link to post Share on other sites
+Banjaluka 401 Report post Posted February 11, 2014 Trebaju oni još da uče o (zlo)upotrebi demokratije. Nemaju pojma s kim imaju posla. :) 1 Share this post Link to post Share on other sites
+viking 863 Report post Posted February 11, 2014 Ja mislim da nije nezasluzeno uopste. Al`isto tako mislim da je ovog mjeseca zasluzio da igra u Leotaru. Share this post Link to post Share on other sites
+viking 863 Report post Posted May 7, 2014 E sad opet zasluzuje da igra u Cityu :-). 1 Share this post Link to post Share on other sites
+Banjaluka 401 Report post Posted May 8, 2014 Iako golovi koje je postigao u zadnjih par utakmica nisu nikakva svjetska klasa, važno je da se "otčepio". Povratio je osjećaj zamjesto gdje jedan golgeter treba da se nađe. U njegovom poslu u stvari i nije važno da daje lijepe golove, nego da ih daje, što više, to bolje. A svoju zadnju platu je u svakom slučaju zaradio. Ništa se ne govori o produženju njegovog ugovora koji ističe iduće godine, što znači da bi mogao na transfer listu. Šteta, bolje je da igra u jakoj ligi, nego da zaglavi u Italiju ili Tursku. U Italiji bi bio standardni prvotimac, ali bojim se da bi se tamo ulijenio, a Turska bi bila katastrofa (za reprezentaciju, ne za njega lično, zarađivao bi kao vezir). Share this post Link to post Share on other sites
+Banjaluka 401 Report post Posted May 11, 2014 Murinjovo mišljenje: http://www.mirror.co.uk/sport/football/news/liverpools-luis-suarez-isnt-footballer-3522510 Share this post Link to post Share on other sites
+Ciklama 919 Report post Posted August 12, 2014 Džeko kapiten naše repke ... :)))) ... nisam njegov baš fan, bilo bi draže da je Begović, al' neće Sušić da me pita za mišljenje. :tommy: http://www.cazin.net/sport/clanak/safet-sushi-otkrio-istinu-o-edinu-dzheki Share this post Link to post Share on other sites
+Banjaluka 401 Report post Posted August 12, 2014 Pitanje je da li Sušića ko pita za mišljenje. Share this post Link to post Share on other sites
HOMER 8 Report post Posted August 13, 2014 Drug.... ...kao i obicno... zensko se tu pita..... Share this post Link to post Share on other sites
+Ciklama 919 Report post Posted August 14, 2014 Drug.... ...kao i obicno... zensko se tu pita..... Nisu me pitali ... :codemafia: Share this post Link to post Share on other sites
+picasso 356 Report post Posted August 23, 2014 Dzeko je pravi vodja i na terenu i van njega. Naravno da su pitali samo Amru Silajdzic ko ce biti kapiten i onda su se svi pomirili s tim Share this post Link to post Share on other sites