mrs_muhamedagić 7 Report post Posted March 25, 2009 Da li ste kad imali problema s krvarenjem na nos? Da li ste uspjeli to "zaliječiti" ? I koji je uzrok te pojave? ? Share this post Link to post Share on other sites
+sanel87 42 Report post Posted March 26, 2009 Nisam nikad imao poblema s tim, naravno kao i vecini drugih desilo mi se to. Sta se desi, naime nos je pun malih krvnih zilica koje su vrlo njezne, pa "kopanje" nosa, pretjerano izlaganje suncu, udarci ipa cak i kihanje moze dovesti do toga da zilici pukne i dovede do krvarenja. Ahh da, kod nas obicno kazu da glavu zabaci nazad pa ce krvarenje stati, sto je pogresno, jer tad krv tece u grlo i disne puteve, treba ravno sjediti i ako krv ne prestaje prstima zatvoriti nos jedno 5-10 min dok se krv ne zgrusa. Ko cesto ima krvarnje iz nosa vjerovatno ima prosirene zilice ili su mu smjestene previse na povrsinu pa cesto dolazi do njihova puknuca, u takvom slucaju najbolje posjetiti doktora za uho,grlo,nos i on bi trebao znati sta dalje, valjda . Share this post Link to post Share on other sites
+_women_ 43 Report post Posted March 26, 2009 Mozda samo par puta, dok imam prijateljica kojima je to normala da udari krv na nos.. Treba se malo ledenom vodom umiti i po vratu i stisnuti nos ali gore vise i drzati normalno glavu.. Share this post Link to post Share on other sites
mrs_muhamedagić 7 Report post Posted March 26, 2009 Negdje sam čula da kad krv krene da je ne treba zaustavljati, već pustiti da sve isteče? Koliko tu sad ima istine ? Share this post Link to post Share on other sites
+sanel87 42 Report post Posted March 26, 2009 [quote name='mrs_muhamedagić' post='321399' date='26.03.2009, 17:27']Negdje sam čula da kad krv krene da je ne treba zaustavljati, već pustiti da sve isteče? Koliko tu sad ima istine ?[/quote] Ona ce teci dok god se ne zgrusa. Share this post Link to post Share on other sites
+Perviz 122 Report post Posted March 26, 2009 [quote name='_women_' post='321286' date='26.03.2009, 11:11']Mozda samo par puta, dok imam prijateljica kojima je to normala da udari krv na nos.. Treba se malo ledenom vodom umiti i po vratu i [b]stisnuti nos[/b] ali gore vise i drzati normalno glavu..[/quote] Ja mislim da niukojem slucaju nesmijes nos stiskati,al imamo medicinare pa nek daju svoje strucno misljenje. Share this post Link to post Share on other sites
+BeLaY 231 Report post Posted March 26, 2009 ja sam prije imao s tim problema bez ikakvog razloga mi potekne krv iz nosam, nisam nigdje isao za pomoc jer sam kontao da je to normalno.... al sigurno ne treba stiskati nos da krv nemoze izlaziti.... Share this post Link to post Share on other sites
+ne_znam_ko_sam 33 Report post Posted March 27, 2009 Meni licno rijetko rijetko udari krv na nos.. A oni kojima udara vjerovatno imaju neki visak i te neke osjetljive zile kao sto je @sanel87 rekao i zato im svako malo ide krv na nos... Oni kojima tako tece cesto nek odu jednom donirati krv i da onda vide hocel opet teci... Share this post Link to post Share on other sites
+divlji_andjeo 70 Report post Posted March 27, 2009 to kao prvo nije visak krvi... jer svaki covjek ima oko 5l krvi u organizmu... sto se tice epistakse, krvarenje iz nosa, ono moze nastupiti usljed povisenog pritiska, ali i usljed copanja nosa kako to sanel objasni detaljno krvarenje iz nosa mo Share this post Link to post Share on other sites
+VIZIOS 54 Report post Posted March 27, 2009 [font="Arial Narrow"][size=1]Nema toga kod mene, ja nigdje ne krvarim[/size][/font] Share this post Link to post Share on other sites
+_[pile]_ 2 Report post Posted April 1, 2009 kod mene manjak krvi Share this post Link to post Share on other sites