+_women_ 43 Report post Posted March 21, 2009 Imate li kakvu alergiju ? Mozda na prasinu, na ambroziju ili pak ste alergicni na nekog od ljudi Salim se Bezbroj je alergija, zacudi se covjek na sta sve moze biti alergican Kako se nosite sa alergijama, sa cime ih ublazavate, ako ih je uopste moguce ublaziti.. Share this post Link to post Share on other sites
+veritas 188 Report post Posted March 21, 2009 ja sam alergicna na hrpu osoba, i kad ko skripi stiroporom ah da nije pitanje o tome jedan period sam bila alergicna na maramu ljeti, dobijem osip, dok se lice nije naviklo na too, sad nemam problema, a inace nemam nikakvih drugih alergija, hvala BOGU Share this post Link to post Share on other sites
mrs_muhamedagić 7 Report post Posted March 21, 2009 Ja sam alergična na bi Share this post Link to post Share on other sites
Guest Report post Posted March 21, 2009 Braco mila , na hrpu osoba imal i toga J a nisma alergican na nista valjda Share this post Link to post Share on other sites
+divlji_andjeo 70 Report post Posted March 21, 2009 uj, ja sam alergicna na pilecu jetricu ne dobijem nikakve osipe, samo mi se zeludac okrene na 300 gradi i onda ispovracam sve i imam temperaturu i tako to... tako da sam to izbacila iz ishrane... mada nekad ne mogu odoljeti, moram malo umociti Share this post Link to post Share on other sites
Chroono_targer 3 Report post Posted March 22, 2009 Samo na prasinu ostalo nista. Zato cesce ocistim sve po stanu da ne bi citav dan plako i kiho Share this post Link to post Share on other sites
+_women_ 43 Report post Posted March 23, 2009 Ja sam alergicna na prasinu, kad cistim kihanje zesce Alergicna sam na vatu, na onaj ruzni materijal ispod trenerki sto bude aaaa grozno i alergicna sam na slane sirove, izaspem se sva oko usta, grozota Ali meni kad je ceif ja se najedem i onda 3 dana ne izlazim nigdje Share this post Link to post Share on other sites
+auslanderka zauvjek bosanka 83 Report post Posted March 23, 2009 [quote name='mrs_muhamedagić' post='319961' date='21.03.2009, 12:39']Ja sam alergična na bi Share this post Link to post Share on other sites
+Omercevka_ 1 Report post Posted July 25, 2009 .. ja sam samo alergicna na onaj vrag sto se sudje pere.. ona voda ako je balsam onda je ok, ak nije onda mi sve ruke pocrvene.. a u vrticu gdje radim.. imamo jednog djecaka.. koji je na mnoge stvari alergican i nesmije da jede mljecne proizvode narandze, limun, mandarine jaja cokolada itd itd.. al ipak kod kuce to sve jede.. i nekad stvarno njegovu mamu nerazumijem..jer djete se sve ospe.. Share this post Link to post Share on other sites
missfine 0 Report post Posted August 1, 2009 Alergicna sam na bizuteriju..dobijem osim,i uzasno svrbi.. Zatim na prasinu,polen,konzervans i perje..od toga sam jednom mogla cak i umrijeti..srecom na vrijeme sam svatila za hitnu.. Kad me uhvati alergija prvo mi oteknu usne,pa pocne i jezik,i onda pravac hitna...a istovremeno pojave mi se i veliki plikovi po rukama,ledjima,kao da su me izujedali veliki komarci..pravo fuj...svrbi.. Share this post Link to post Share on other sites
Orhideja 15 Report post Posted August 11, 2009 Hmmm...Ovako..Alergicna sam na papriku,paradajz,crni bor,zlato,pencilin i linkocin... Ne jedem hranu koja sadrzi te sastojke(paradajz,paprika),ne nosim zlato, a bor max.izbjegavam na moru...fujjjjj.Uglavnom se pojave vodeni plikovi koji svrbe nevjerovatno...Ljudi samo trebaju izbjegavati stvari na koje su alergicni i za svaki slucaj uz sebe uvijek imati anti alergijska sredstva kao sto su kapi i kreme.... Share this post Link to post Share on other sites