+bull 130 Report post Posted December 30, 2009 [b]Allah, d Share this post Link to post Share on other sites
+bull 130 Report post Posted December 31, 2009 <3 I osloni se na Vječno Share this post Link to post Share on other sites
+auslanderka zauvjek bosanka 83 Report post Posted January 27, 2010 ''Mi smo za D Share this post Link to post Share on other sites
+bull 130 Report post Posted February 12, 2010 "[b]U Njega su ključevi gajba (nepoznatog), samo ih On zna.[/b]'' (Prevod značenja, El-En'am / Stoka, 59) Share this post Link to post Share on other sites
E77HZ 15 Report post Posted February 12, 2010 ko god vjeruje jasno mu je. Share this post Link to post Share on other sites
+bUDO_hodza 47 Report post Posted March 12, 2010 "Allah neće izmijeniti stanje jednog naroda dok taj narod ne promijeni sebe." (Er-R'ad, 11). Share this post Link to post Share on other sites
+doktoraider 75 Report post Posted May 7, 2010 "I stanovnici D 1 Share this post Link to post Share on other sites
+bull 130 Report post Posted August 17, 2010 "U mjesecu ramazanu počelo je objavljivanje Kur'ana, koji je putokaz ljudima i jasan dokaz pravog puta i razlikovanja dobra od zla". (Kur'an, El-Bekare - Krava, 185.) Share this post Link to post Share on other sites
+sanel87 42 Report post Posted September 4, 2010 Svi se čvrsto Allahova u Share this post Link to post Share on other sites
Orion 246 Report post Posted September 9, 2010 "Covjece, oprastat cu ti grijehe, ne obaziruci se na njih, sve dok Me budes zvao i molio. Covjece, kada bi imao grijeha koliko do neba pa Me zamolio za oprost, oprostio bih ti! Covjece, kada bi Mi dosao sa grijesima velikim kao Zemlja, i susreo Me bez imalo sirka, obasuo bih te sa isto toliko oprosta." Kur`an 1 Share this post Link to post Share on other sites
Loca 68 Report post Posted September 16, 2010 Allah će sigurno poslije tegobe slast dati. (Kur`an, At-Talaq, 7 ajet ) Share this post Link to post Share on other sites
+PacificHurricane 497 Report post Posted January 27, 2011 [b]Trebam pomoc...[/b] Radim na jednom projektu koji ce sluziti aBd u dobrobit mnogih i mnogim olaksati. Projekat je Islamskog sadrzaja i potrebna mi je pomoc u pisanom tekstu: - nekoliko ajeta i hadisa koji govore o sadaki, davanju zekata ili kako ojacati zajednicu ( opcenito o zajednici ) Ako vam je vec neki napameti bio bih vam zahvalan da napisete... Selam Aleykum Share this post Link to post Share on other sites
+bull 130 Report post Posted January 27, 2011 [quote name='scooby-doo' timestamp='1296144952' post='416504'] [b]Trebam pomoc...[/b] Radim na jednom projektu koji ce sluziti aBd u dobrobit mnogih i mnogim olaksati. Projekat je Islamskog sadrzaja i potrebna mi je pomoc u pisanom tekstu: - nekoliko ajeta i hadisa koji govore o sadaki, davanju zekata ili kako ojacati zajednicu ( opcenito o zajednici ) Ako vam je vec neki napameti bio bih vam zahvalan da napisete... Selam Aleykum [/quote] Sadaka:[quote]http://www.n-um.com/?q=node/1925[/quote] Hutba na temu jacanje zajednice: [quote]http://www.miz-mostar.com/web/hutbe/50-jusuf-ef-kafadar/237-hutba-jaanje-zajednice[/quote] 1 Share this post Link to post Share on other sites
+auslanderka zauvjek bosanka 83 Report post Posted February 15, 2011 klikni na [url="http://www.youtube.com/watch?v=veOeHPpwBGQ&feature=fvw"]play[/url] Share this post Link to post Share on other sites
+PacificHurricane 497 Report post Posted February 15, 2011 [quote name='TequilA' timestamp='1296163861' post='416538'] Sadaka: Hutba na temu jacanje zajednice: [/quote] Hvala puno, ovo je super Share this post Link to post Share on other sites
+bull 130 Report post Posted March 1, 2011 [b]35. I ne budite kukavice i ne nudite primirje kad ste jači, jer Allah je s vama, On vas neće nagrada za djela va Share this post Link to post Share on other sites
+bull 130 Report post Posted September 17, 2011 Rekao je Uzviseni Allah:"Ne povodi se za onim sto ne znas!I sluh,i vid i razum,za sve to ce se ,zaista,odgovarati."(El-Isra,36.) 1 Share this post Link to post Share on other sites
+bull 130 Report post Posted October 21, 2011 [b] ''O vjernici , kada se u petak na molitvu pozovete, kupoprodaju ostavite i pođite da molitvu obavite; to vam je bolje, neka znate!'' (Kur'an, sura; El-Džumu'a: 9).[/b] Share this post Link to post Share on other sites
+bull 130 Report post Posted February 16, 2012 [b] Pitaju te o smaku svijeta kada ce se zbiti. Reci:»To zna jedino Gospodar moj, On ce ga u njegovo vrijeme otkriti, a težak ce biti nebesima i zemlji, sasvim neocekivano ce vam doci«. Pitaju te kao da ti o njemu nešto znaš. Reci: »To samo Allah zna«. (Sura El-A’raf 7:187)[/b] Share this post Link to post Share on other sites
+bull 130 Report post Posted August 4, 2012 Da Allah kažnjava ljude prema onome što zasluže, ništa živo na površini Zemljinoj ne bi ostavio; ali, On ih ostavlja do roka određenog, i kad im rok dođe - pa Allah dobro zna robove Svoje. (Fatir - Stvoritelj, 44.) Share this post Link to post Share on other sites
+bull 130 Report post Posted August 26, 2012 [font=verdana,geneva][i]„A da su stanovnici sela i gradova vjerovali i grijeha se klonili, Mi bismo im blagoslove (kišu) i iz neba i iz zemlje slali, ali oni su poricali pa smo ih kažnjavali za ono što su radili.“[/i](El-A'raf, 96.)[/font] Share this post Link to post Share on other sites
+bull 130 Report post Posted September 7, 2012 Bismillahi r-rahmani r-rahim "A kad ih talas, kao oblak, prekrije, mole se Allahu iskreno Mu vjeru ispovijedajući; a čim ih On do kopna dovede, samo Mu neki zahvalni ostaju. A dokaze Naše samo izdajnik, nezahvalnik poriče." (Prijevod značenja, Luqman, 32.) Share this post Link to post Share on other sites
+BlackHawk 178 Report post Posted August 16, 2014 "Ne volite nešto, a ono može biti dobro za vas; nešto volite, a ono ispadne zlo po vas. – A Allah zna, a vi ne znate." (El-Bekare, 216) Share this post Link to post Share on other sites